EXCLUSIV | Dana Dodean: "Sărbătorim aurul european cu o oală de sarmale!" Unde a fost invitată naţionala de tenis de masă după marea victorie şi secretul primului succes cu Han Ying

17 sep 2017 8361 afişări Comentează şi tu Tenis de masa
EXCLUSIV | Dana Dodean: "Sărbătorim aurul european cu o oală de sarmale!" Unde a fost invitată naţionala de tenis de masă după marea victorie şi secretul primului succes cu Han Ying

Daniela Dodean Monteiro a adus în Luxemburg punctul decisiv al României în victoria pentru aur, scor 3:2 cu Germania, selecţionată cu antrenoare născută în China şi cu trei jucătoare de origine asiatică în lot. Victoria elevelor lui Viorel Filimon survine după patru medalii de argint consecutive la o competiţie de acest nivel.

În vârstă de 29 de ani, Dana a câştigat prima medalie de aur cu echipa naţională. "Acum 12 ani, la ultimul aur al României, am fost la Europene, dar nu în echipă, eram mică, am jucat doar la simplu. Victoria de aici e una care arată capacitatea tenisului de masă românesc de a se lupta cu marile forţe ale lumii.

Ne-am autodepăşit şi cred că am făcut mulţi români fericiţi în ţară. Eu m-am gândit înainte să înceapă meciul la fetiţa mea (n.r. Lara Melissa), care e acasă, în Portugalia, ea mi-a dat putere, îmi dă mereu forţa necesară pentru a mă duela cu orice adversară. Mâine (n.r. luni) plec spre casă, spre Portugalia, pentru că mi-e tare dor de fetiţa mea", spune jucătoarea din Arad.

Germania a fost azi ca o carte deschisă pentru tricolore în multe secvenţe ale înfruntării, însă lupta cu jucătoarele de origine asiatică poate aduce mereu surprize. "Nu o învinsesem vreodată pe Han Ying. Poţi spune că le-ai bătut pe asiatice doar după ce s-a terminat meciul. Concentrarea trebuie să fie maximă. Cred că am pregătit foarte bine meciul şi ne-am exprimat la un nivel înalt. Le mulţumim fanilor de acasă şi din sală", a continuat Dodean.

Fetele antrenate de Viorel Filimon şi conduse de preşedintele FRTM, Cristinel Romanescu, vor sărbători în această seară la Ambasada Luxemburgului: "Nici nu ştiţi cu ce vom sărbători! Cu o oală de sarmale! Am fost invitate de ambasadorul României de aici, din Luxemburg. Suntem fericite şi am arătat că tenisul de masă este un sport de care România trebuie să fie mândră!", a încheiat Dana pentru ProSport.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.