Sportul extrem din inima Transilvaniei s-a mutat în București, la B”estfest

  • Publicat:
  • Actualizat:
Sportul extrem din inima Transilvaniei s-a mutat în București, la B''estfest

Cea mai importantă competiție de Dirt Freestyle BMX&MTB din România s-a mutat week-end-ul trecut în București, la B”estfest, cel mai mare festival de muzică din România. Spectatorii prezenți la eveniment și-au putut clăti ochii privind trick-urile spectaculoase efectuate de unii dintre cei mai buni sportivi din țară și din Europa. Direct din Miercurea Ciuc, cei mai buni rideri au ajuns în mijlocul unuia dintre cele mai așteptate evenimente din țară.

Direct în inima B’estfest

Setup-ul de la Miercurea Ciuc a fost contruit în inima B’estfest, cei care au ajutat la asta având alături alături 80 de camioane de pământ, efortul fiind ridicat la cote maxime.  „E vremea ca marea masă să scoată sportul extrem din nișă. Am făcut un super efort – care include peste 80 de camioane de pământ – ca să construim setup-ul din Miercurea Ciuc chiar în inima B”ESTFEST. Locul spectacolului e acolo unde spectacolul are loc. Și toată lumea va vedea asta. Credem în performanță, credem în obstacole mari, în rideri străini. Numai așa putem să ne apropiem de „ce e afară” și putem deschide apetitul publicului larg și al sponsorilor către acest fenomen„, a declarat Radu Pilat, Community Marketing Manager, Heist Industries.

Traseu special gândit

Este pentru prima dată când București este gazda unui traseu cu un astfel de nivel competițional,  dar și cu un grad de dificultate atât de ridicat. La Dirt on Fire – fueled by burn au putut fi observate trick-uri efectuate în premieră în România, iar nivelul de riding a fost unul comparabil cu nivelul celor mai mari competiții europene. ,,Triple tailwhip” și ,,frontflip no hand” au fost cele mai spectaculoase mișcări.

Echipa de sportivi profesioniști burn energy a fost și ea prezentă în competiție cu cei doi BMX-eri: Demian Barnabas (24 de ani) și Tibi Bajka (20 de ani). Ei sunt riderii care, ani de-a rândul, au exersat și s-au pregătit pentru a etala cele mai bune trick-uri, învățate în skatepark-urile din țară, dar nu numai. Un cuvânt important de spus l-au avut și cantonamentele internaționale.

Câștigători:

MTB

·  Locul 1: Gal Laci (Ungaria)

·  Locul 2: Horvath Ferenc (Ungaria)

·  Locul 3: Marek Lebek (Polonia)

BMX

·  Locul 1: Danny Josa (Ungaria)

·  Locul 2: Szanto Balint, burn rider (Ungaria)

·  Locul 3: Dawid Godziek (Polonia)

 

Primele două ediții Dirt on Fire (2011 & 2012) au avut loc în cel mai mare Dirtpark din România – Miercurea Ciuc Șumuleu, construit în exclusivitate de către comunitatea de BMX&MTB din acest oraș

Articol scris de Mădălina Tătaru

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă