Şocant! Au câştigat competiţia şi au fost premiate cu vibratoare: "Este strigător la cer. Le-am ascuns în spatele trofeelor"

20 mai 2019 11945 afişări Alte Sporturi
Şocant! Au câştigat competiţia şi au fost premiate cu vibratoare: "Este strigător la cer. Le-am ascuns în spatele trofeelor"

Cele patru câştigătoare ale Campionatului Asturiei de squash au fost şocate după ce au primit cadourile din partea organizatorilor: un vibrator, două seturi de epilare şi un aparat de ras electric.

În timp ce în proba feminină cele patru câştigătoare au primit cadourile neobişnhuite, câştigătorii din proba masculină au primit doar trofeele, fără cadouri.

“Am rămas şocate, şocate şi indignate. Am 37 de ani, concurez de la vârsta de opt ani şi niciodată în viaţa mea nu am primit un lucru atât de sexist. Noi am încercat să ascundem vibratoarele în spatele trofeelor”, susţine Elisabeth Sado, una dintre cele patru câştigătoare.

Sado, care este şi coordonatoarea comitetului de squash din Asturia, a continuat: „Este strigător la cer, aşa ceva nu se poate întâmpla. Am trăit astfel de momente sexiste la un nivel mai mic, dar nu aşa, nu poate fi tolerat. Răsplata muncii noastre nu poate fi asta. Este discriminare între sexe. Bărbaţilor le-au dat uniforme, pe noi, femeile, ne-au pus să jucăm după un program mult mai rău, pe terenurile periferice, în loc de cele centrale”, a adăugat Sado. 

Imediat după ce şi-au dat seama de gafa făcută, organizatorii şi-au cerut scuze şi au susţinut că nu au dorit să jignească prin intermediul acelor cadouri.

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.