Surpriză la Naţionalele de spadă: tot CSA Steaua domină, dar campioană este o altă Simona. Pop şi-a completat setul de medalii cu titlul la senioare. "Aveam nevoie de asta pentru sufletul meu". Ana Maria Brânză, eliminată în semifinale, Gherman, în sferturi

8 mai 2015 324 afişări Scrima
Surpriză la Naţionalele de spadă: tot CSA Steaua domină, dar campioană este o altă Simona. Pop şi-a completat setul de medalii cu titlul la senioare. "Aveam nevoie de asta pentru sufletul meu". Ana Maria Brânză, eliminată în semifinale, Gherman, în sferturi Foto: Cezara Paraschiv 3 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/26986/14232460/2/collage-ana-branza.jpg

Lupta pentru cele patru locuri din cvartetul de bază al României la spadă feminin se încinge din ce în ce mai mult, după revenirile pe planşă ale Simonei Gherman (2014) şi ale Loredanei Dinu şi Ancăi Măroiu (în 2015). Proba de care se leagă cele mai mari speranţe tricolore la medalie la Jocurile Olimpice de la Rio şi-a încoronat, pe plan naţional, o nouă campioană: Simona Pop şi-a completat, la 26 de ani, setul de titluri naţionale, după ce pe rând, s-a impus la diferitele categorii de vârstă şi la junioare.

"Este singurul titlu care îmi lipsea de la copii la senioare. Mi-am dorit foarte mult să câştig, să mă simt eu stabilă în echipă. Nu ştiu să explic exact senzaţia, dar aşa mă simt eu mai bine, că am ieşit prima în România. Locul meu în echipă nu este asigurat, dar eu mă simt mai stabilă, este o diferenţă. Aveam nevoie de asta, pentru sufletul meu", a punctat Simona la capătul concursului, extrem de fericită şi darnică cu toţi copiii care au vrut să facă fotografii şi au cerut un autograf în platoul Televiziunii Române, acolo unde, pentru a doua oară în istorie, s-au tras fazele finale de la Naţionalele de Scrimă.

Simona Pop a câştigat o semifinală încinsă, la tuşă decisivă în faţa experimentatei Loredana Dinu, fiind încurajată în pauzele dintre asalturi de Ana Maria Brânză. Mai tranşantă a fost în finală, unde, scăpată de numărul unu a echipei României, Simona a dominat de la început duelul cu Anca Măroiu, impunându-se 10-6. "Ambele meciuri au fost echilibrate, am avut nişte momente de aţipire pe care nu le înţeleg nici acum", a analizat "la cald" succesul noua campioană, cea care preia titlul de la tiza sa, Simona Gherman.

Ana Maria Brânză schimbat culoarea medaliei faţă de 2014, dând argintul pe bronz, după un duel specatculos în care a încercat multe scheme, şi a ajuns chiar şi în şpagat în încercarea de a se califica în ultimul act, împotriva Ancăi Măroiu. "Nu este un pas înapoi pentru mine. Din păcate, la Campiontul Naţional nu reuşesc să mă concentrez aşa cum o fac la Campionatele Mondiale, Campionatele Europene şi etapele de Cupă Mondială, dar obiectivul a fost îndeplinit, titlul a rămas la Steaua, ceea ce este cel mai important", a explicat optimistă Brânză.


Ana Maria Brânză a trăit foarte intens duelul cu Anca Măroiu. A crezut că victoria îi va aparţine, dar finalul i-a aparţinut sportivei de 321 de ani revenite pe planşă anul acesta

Simona Gherman, campioana din 2014, a fost eliminată în sferturi, de Loredana Dinu, reprezentanta CS Dinamo, singura sportivă care a reuşit să rupă "careul de steliste" în semifinale, scor 10-15.

Podiumul Campionatul Naţional de Spadă - feminin

1. Simona Pop (CSA Steaua)
2. Anca Măroiu (CSA Steaua)
3. Ana Maria Brânză (CSA Steaua) şi Loredana Dinu (CS Dinamo)


Carmen Tocală a înmânat medaliile şi diplomele celor patru spadasine

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.