Radu Dărăban s-a oprit în turul secund al probei de floretă a Europeanului de scrimă

9 iun 2014 147 afişări Scrima
Radu Dărăban s-a oprit în turul secund al probei de floretă a Europeanului de scrimă

A treia zi a Campionatului European de scrimă de la Strasbourg s-a încheiat fără medalie pentru tricolori, în cele două probe individuale disputate luni: sabie feminin, probă în care România nu a avut reprezentante şi floretă masculin, acolo unde Radu Dărăban, cel mai bine clasat român, s-a oprit în turul secund.

Calificări cu emoţii pe tabloul principal

Radu Dărăban şi Valentin Niţă au reuşit calificarea pe tabloul de 64 la încheierea celor 11 grupe de calificare. Fostul stelist, legitimat în prezent la CSU Cluj, Radu Dărăban a obţinut patru victorii în grupă, din şase meciuri. Valentin Niţă a prins şi el, la limită, tabloul principal, cu doar două victorii în grupa a şaptea. În schimb,Teofil Moisuc şi Iulian Teacă, cu câte o singură victorie, au părăsit competiţia încă din faza preliminară, terminând concursul pe locurile 63 şi respectiv 65.

Asaltul tinerilor pentru Dărăban pe tabloul de 64: în şaisprezecimi, a cedat în faţa unui adversar cu 10 ani mai tânăr

Radu Dărăban (31 de ani) a avut de înfruntat tânăra generaţie în cele două partide disputate pe tabloul principal. În primul tur, românul a reuşit să îl învingă pe turcul Tevfik Burak Babaoglu, însă în următorul a cedat în faţa rusului Timur Safin, vicecampion european de juniori în 2012.

Valentin Niţă (24 de ani) a cedat chiar din primul tur, în faţa spaniolului Carlos Llavador (22 de ani).  

  • Marţi, România începe asaltul în proba de floretă feminin cu tănărul cvartet format din Maria Boldor, Mălina Călugăreanu, Ana Boldor şi Isabelle Stan, iar la sabie masculin cu Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Ciprian Gălăţanu şi Iulian Teodosiu.
  • Tiberiu Dolniceanu va încerca să îşi apere titlul obţinut anul trecut, la Europenele de la Zagreb, în ciuda accidentării suferite în ultima etapă de Cupă Mondială, de la finalul lunii mai.

Articol scris de Cezara Paraschiv

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.