Primul concurs, prima medalie pentru Dolniceanu: bronz la Cupa Mondială de sabie de la Madrid

8 feb 2014 180 afişări Scrima
Primul concurs, prima medalie pentru Dolniceanu: bronz la Cupa Mondială de sabie de la Madrid

Tiberiu Dolniceanu (26 de ani) a debutat excelent în concursurile oficiale din 2014. Sâmbătă, 8 februarie, sabrerul român a cucerit medalia de bronz la Cupa Mondială de la Madrid. Favorit numărul trei, Tibi a fost calificat direct pe tabloul principal, unde i-a eliminat pe rând pe: Adrian Ramirez Acuna (Mexic), scor 15-6, în turul I; Richard Huebers (Germania), scor 15-13 în turul II; Szabo Matyas (Ungari), scor 15-11, în optimi; Nicolas Limbach (Germania), scor 15-12 în sferturi.

Din păcate, în semifinale, românul a cedat cu 13-15 în faţa sud-coreeanului Kim Junghwan. Tot pe tabloul principal s-a aflat şi Alin Badea, care a fost eliminat încă din turul I după 11-15 cu italianul Marco Ciari.

Duminică are loc concursul pe echipe, unde România începe drumul spre podium cu Puerto Rico, de la ora 10:00. Echipa noastră este formată din Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu şi Ciprian Gălăţanu. Antrenorul sabrerilor este Mihai Covaliu.

Brânză a fost stopată în optimi la Leipzig

În paralel cu concursul de la Madrid, în Germania, la Leipzig, are loc Cupa Mondială la spadă fete. Aici, România avut trei fete pe tabloul principal. Maria Udrea şi Simona Pop au fost stopate în turul II, iar Ana Maria Brânză a pierdut în optimi după următorul parcurs: 7-6 cu  Xiang Yixuan (China) în turul I, 15-11 cu Simona Pop (România) în turul II şi 12-13 cu Sun Yihwen (China).
La fel ca şi la Madrid, duminică la Leipzig e concursul pe echipe, iar România e printre favorite.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.