PRIMA MEDALIE: Dolniceanu a luat bronz la sabie individual!

7 aug 2013 3659 afişări Scrima
PRIMA MEDALIE: Dolniceanu a luat bronz la sabie individual!

UPDATE6: România a început în forţă Campionatul Mondial de scrimă din Ungaria. După două zile cu multe victorii în calificări, delegaţia condusă de preşedintele Mihai Covaliu a cucerit miercuri seara prima medalie. “Vinovat” pentru acest succes este Tiberiu Dolniceanu, care a cucerit bronzul în proba de sabie individual. În formă maximă după Europenele din iunie, de la Zagreb, unde a luat aurul, ieşeanul de 25 de ani a avut un parcus de excepţie şi la Budapesta. Rând pe rând au căzut în faţa lui Tibi japonezul Kenta Tokunan, ucraineanul Dmytro Boyko şi italienii Luigi Samele şi Enrico Berre. Şi a urmat semifinala cu rusul Veniamin Reshetnikov,. Deşi a fost pe tot parcursul concursului deranjat de problema de la piciorul drept (n.r. – nerecuperat după o entorsă de la Zagreb) Tibi a început excelent, a avut 4-1, dar Veniamin nu s-a lăsat copleşit. A recuperat punct cu punct, a preluat controlul, a venit mereu peste român şi s-a impus fără mari emoţii: 15-10. Dolniceanu rămâne cu medalia de bronz, la fel ca şi favoritul gazdelor, campionul olimpic Aron Szilagyi, care a pierdut în semifinala a doua în faţa unui alt rus, Nicolai Kovalev, 14-15. Aurul a fost cucerit de Veniamin Reshetnikov, 15-13 în faţa compatriotului său Nicolai Kovalev.

 

UPDATE5: Românul Tiberiu Dolniceanu face senzaţie la Mondialele de la Budapesta. Sabrerul lui Mihai Covaliu s-a calificat fără emoţii în semifinale după ce a trecut şi de italianul Enrico Berre, scor 15-4 şi va lupta pentru un loc in finală cu cu rusul Veniamin Reshetnikov.

UPDATE4: Tiberiu Dolniceanu a avut ceva probleme cu italianul Luigi Samele, pe care l-a învins cu 15-12, lucru care i-a adus calificarea în primii opt la sabie la Campionatul Mondial. Adevărata piatra de încercare pentru român va fi duelul din sferturi cu italianul Berre'Enrico. Din păcate, Alin Badea a fost învins în optimi de maghiarul Andras Szamtari, scor 13-15.

UPDATE3: Ciprian Gălăţanu nu a rezistat în faţa campionului olimpic Aron Szilagyi,. Maghiarul s-a impus cu 15-10 şi e favorit la o finală cu românul Tiberiu Dolniceanu!

UPDATE2: Veşti şi mai bune pentru Dolniceanu. Calificat în optimi, românul a scăpat de favoritul numărul 1, italianul Diego OCCHIUZZI, care a pierdut cu 14-15 în faţa georgianului Sandro BAZADZE . Trebuie precizat faptul că Occhiuzzi era pe partea de tablou cu Dolniceanu. Pentru un bilet în sferturi, Dolniceanu se va lupta cu italianul Luigi Samele. În plus, Alin Badea s-a calificat şi el în optmi după ce l-a învins cu 15-12 pe rusul Alexey YAKIMENKO, vicecampion european.

UPDATE: Tiberiu Dolniceanu a ajuns deja în turul III. Românul nu a avut probleme nici cu ucraineanul Dmytro Boyko, de care a trecut cu 15-7.

Trei din cei patru sabreri calificaţi pe tabloul de 64 la Campionatul Mondial de scrimă din Ungaria s-au calificat în urmă cu puţine minute în turul II. Tiberiu Dolniceanu, principalul favorit al României la o medalie, a trecut fără probleme de japonezul Kenta Tokunan, scor 15-7, şi va lupta în runda următoare cu Dmytro Boyko (Ucraina).

Ce luptă: Gălăţanu – Aron Szilagyi!
Alături de Dolniceanu s-au calificat în turul II şi Alin Badea, după 15-13 cu americanul Jeff Spear şi Ciprian Gălăţanu, după 15-10 cu polonezul Adam Skrodzki. Dacă Badea va da piept în runda secundă cu rusul Alexey Yakimenko (favorit numărul 11), Gălăţeanu îl va înfrunta pe ungurul Aron Szilagyi, favorit numărul doi şi campionul olimpic în exerciţiu.

Rămâneţi pe www.prosport.ro pentru a afla primii despre parcursul sabrerilor noştri la Mondialele de la Budapesta.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.