LIVE BLOG CM de scrimă | Sabrerii au terminat pe locul 7 Mondialul de la Kazan. Germania este noua campioană la sabie, în proba pe echipe

21 iul 2014 2224 afişări Comentează şi tu Scrima
LIVE BLOG CM de scrimă | Sabrerii au terminat pe locul 7 Mondialul de la Kazan. Germania este noua campioană la sabie, în proba pe echipe 4 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/26986/12947745/7/team-concurs.jpg

UPDATE 20:00 Germania este noua campioană mondială la sabie, în proba pe echipe, la băieţi, preluând coroana supremă de la superputerea Rusia, chiar pe terenul acesteia. Coreeni au "evadat" primii pe tabelă, având un avantaj de cinci tuşe, la 17-12, însă doar până în releul al patrulea, când nemţii au reacţionat, au început recuperarea, punct cu punct, şi au preluat conducerea. Scorul a fost mai strâns, însă elevii lui Velimoş Szabo au păstrat avantajul de trei tuşe, la intrarea în releul noiă. Scorul final, 45-41 a confirmat o zi perfectă a nemţilor la Kazan.


UPDATE 19:00 Rusia, campioana ediţiei precedente a concursului pe echipe de la sabie, nu a prins podiumul la ediţia din 2014. Ungaria a obţinut o victorie surprinzătoarea în faţa reprentanţilor gazdelor în finala mică a probei de sabie, 45-43.


UPDATE 16:10 Finală pe echipe la sabie, cu o fărămă de suflu românesc. Germania luptă pentru coroana mondială de la sabie, împotriva Coreei de Sud, într-o finală din care lipsesc cele două naţiuni din fruntea ierarhiei mondiale - Rusia şi Italia. Germania a reuşit o victorie imensă în semifinale, împotriva Rusiei, scor 45-40. Artizanul acestui succes este Vilmoş Szabo, antrenorul echipei de sabie a Germaniei, care a tras 20 de ani pentru România în concursurile de sabie. Vilmoş Szabo s-a mutat în Germania, alături de soţia sa, marea floretistă tricoloră Reka Lazăr-Szabo, colegă de generaţie cu Laura Badea, în 1993. Din 2008 pregăteşte lotul naţional al Germaniei, iar Matyas, fiul lor, a tras de trei ori în semifinala care a ridicat Germania în picioare.

Echipa Germaniei sărbătoreşte victoria din semifinale, în faţa reprezentanţilor gazdelor.

Tiberiu Dolniceanu l-a învins pe Matyas Szabo (22 de ani), pe tabloul de 32 al concursului individual, cu o victorie fără emoţii, 15-11. La finalul partidei, Matyas scria pe reţelele de socializare că este dezamăgit şi că aşteaptă un rezultat mai bun în concursul pe echipe.


UPDATE 15:52 Alin Badea a încheiat fără emoţii ultimul releu, aducând victoria echipei pregătite de Mihai Covaliu, în faţa Franţei,  scor 45-32. România termină astfel pe poziţia a şaptea concrusul de sabie, pe echipe, a Campionatului Mondial de scrimă, de la Kazan.


UPDATE 15:30 Ciprian Gălăţeanu a adus al doilea releu României, cu un scor identic, 5-3. Tiberiu Dolniceanu însă a demonstrat din nou că nu a prins o zi bună, irosind încă o dată un avantaj de patru tuşe,aşa cum s-a întâmplat şi în sfertul de finală împotriva Coreeei. De această dată, medaliatul cu argint la Jocurile Olimpice de la Londra a cedat în faţa lui Nicolas Rousett, un sportiv clasat cu 11 poziţii mai jos în clasamentul general mondial.


UPDATE 15:20 Alin Badea a câştigat primul releu, împotriva francezului de 31 de ani, Vincent Anstett. 


UPDATE 15:10 Băieţii lui Mihai Covaliu nu au pauză. Asaltul împotriva reprezentanţilor din Hexagon începe la aproximativ 20 de minute de la finalul precedentului duel. Dolniceanu, Badea, Teodosiu şi Gălăţanu trag pentru a doua oară în acest concurs împotriva unei echipe cu un clasament inferior, după primul tur, disputat în compania Mexicului. România ocupă poziţia a şasea în clasamentul general mondial al echipelor de sabie, la masculin, în timp ce Franţa se află pe poziţia a noua.


UPDATE 15:02 România a cedat 34-45 în faţa Italiei, iar următorul obiectiv este... locul şapte. Franţa, învinsă cu un scor asemănător de Statele unite (35-45), va fi adversra tricolorilor în finala pentru poziţia a şaptea.


UPDATE 14:52 Alin Badea trage tare pentru a oferi o miză reală ultimului releu. Diferenţa pendulează între cinci şi şase tuşe în acest schimb, Însă tot italia are ultimul cuvânt şi diferenţa înainte de releul nouă ajunge la şapte tuşe.


UPDATE 14:50 Tricolorii strând rândurile pe finalul concursului. Gălăţanu a intrat şi el pe planşă.


UPDATE 14:45 Distanţa creşte, la opt lungimi, iar Dolniceanu revine pe planşă, din nou, într-o situaţie critică pentru echipa României.


UPDATE 14:35 Italia se distanţează rapid. Tiberiu Dolniceanu a reuşit să obţină un releu egal, 5-5, însă Teodosiu, sancţionat de arbitru de două ori pentru start anticipat, cu cartonaş roşu şi punct cedat adversarului, a pierdut schimbul său fără tuşă validă în garda adversarului. 


UPDATE 14:26 Alin Badea a deschis şi împotriva Italiei, aşa cum a făcut-o şi în sferturile de finală, împotriva coreenilor. Aldo Montano, al şaptelea sabrer al lumii a câştigat primul releu, pentru echipa cu patru reprezentanţi între primii zece specialişti ai probei, în lume.


UPDATE 14:15 Singurul cap de serie care a părăsit, surprinzător, lupta pentru medalii în sferturi este italia. depăşită, scor 39-45, de Ungaria. Italia va fi următoarea adversară a tricolorilor, în primul meci pentru locul cinci


UPDATE 14:07 Tricolorii nu au terminat concursul, chiar dacă nu mai trag pentru medalii. Dolniceanu, Badea, Teodosiu şi Gălăţanu vor reveni pe planşă pe mini-tabloul pentru stabilirea locurilor 5-8, proba pe echipe disputând partide pentru fiecare loc, inclusiv finala mică, pentru bronz, spre deosebire de concursul individual.


UPDATE 13:57 România s-a oprit în sferturile de finală ale concursului pe echipe, la sabie, în cadrul Campionatului Mondial de scrimă de la Kazan. Coreea de Sud, a treia forţă în lume a acestei probe, a profitat de un asalt foarte slab al lui Tiberiu Dolniceanu, a preluat conducerea după releul şase şi a gestionat bine avantajul, până la ultimul punct, în ciuda eforturilor liderului cvartetului condus de pe margine de Mihai Covaliu.


UPDATE 13:47 Alin Badea a dat senzaţia că poate şine România în viaţă în penultimul releu, ajungând la trei tuşe în spatele coreenilor. Răspunsul a venit însă promt, cu două atacuri fără cusur care au împins duelul în ultimul releu. Dolniceanu are de recuperat un deficit de cinci puncte, împotriva lui Won.


UPDATE 13:39 Teodosiu nu poate reface diferenţa, mai mult, oferă alte două tuşe coreenilor.


UPDATE 13:35 Liderul echipei României are probleme de planşă. Dolniceanu a cedat şapte puncte consecutiv, permiţând Coreei să egaleze şi să preia conducerea. Chiar dacă sportivul de 26 de ani a evitat un releu fără punct, proporţiile scorului sunt îngrijorătoare: 9-1 pentru Kim.

Tiberiu Dolniceanu, înger şi demon în concursul de sabie pentru România. Duelul româno-coreean s-a decis în timpul releului său


UPDATE 13:28 Teodosiu termină schimbul tot cu un avans de patru tuşe, împotriva lui Won. Dolniceanu trage împotriva lui Kim.


UPDATE 13:24 Badea continuă seria bună a României şi pune pe tabelă cea mai mare diferenţă de scor a sfertului de finală. 20-16 pentru elevii lui Covaliu, aproape de jumătatea duelului româno-coreean.


UPDATE 13:18 Releu excelent pentru Teodosiu, catre aduce România penru prima dată la conducere, 15-14! Românul a recuperat un deficit de trei tuşe şi a gestionat perfect finalul releului. Alin Badea preia "ştafeta".


UPDATE 13:14 Tiberiu Dolniceanu îi permite lui Bongil Gu, să se distanţeze la două tuşe. Duelul liderilor de echipă se încheie tot în favoarea asiaticilor, iar scorul general este 8-10. Diferenţă însă uşor de recuperat în cea mai rapidă probă din scrimă.


UPDATE 13:07 Alin Badea deschide hotărât pentru echipe lui Mihai Covaliu, în faţa coreeanului Won, punând primele două puncte pe tabelă în dreptul României. Primul releu este însă adjudecat de asiatici, 5-4. Dolniceanu preia asaltul pentru România.


UPDATE 12:59 O primă rundă a duelului româno-coreean s-a disputat în optimile concursului individual. Cei sabreri tricolori aflaţi încă în concurs, au tras amândoi împotriva asiaticilor. Duelul s-a încheiat nedecis, 1-1. Tiberiu Dolniceanu l-a depăşit pe veteranul de 31 de ani, Eunseok Oh (locul 16 în lume), scor 5-13 în prima optime cu participare românească. Al doilea duel româno-coreean a adus bucurie în tabăra asiaticilor, Alin Badea nereuşind surpriza în faţa lui Bongil Gu (al şaselea sabrer al lumii), cedând cu scorul de 7-15.


UPDATE 12:45 Cele două echipe care se vor duela pentru un loc în careul de aşi au avut prestaţii diferite în optimi. România a reuşit cea mai categorică victorie a acestei faze a competiţiei, în faţa unui cvartet mexican care nu are nici măcar un sabrer între primii 50 ai lumii (Julian Ayala este cel mai bine clasat mexican, ocupantul poziţiei 67 în ierarhia mondială). Coreea de Sud s-a calificat cu emoţii, în dauna Spaniei, scor 45-42, 


UPDATE 12:40 Tricolorii trag împotriva sud-coreenilor, a treia echipă a lumii.


UPDATE 12:28 România s-a calificat pe tabloul de opt al concursului de sabie, pe echipe, scor 45 - 26 în faţa Mexicului.


România vizează luni a doua medalie la Campionatul Mondial de Scrimă de la Kazan, la sabie masculin, în proba pe echipe. Tiberiu Dolniceanu, medaliat cu bronz în concursul individual, este liderul de pe planşă al cvartetutului pregătit de Mihai Covaliu. Alin Badea, Ciprian Gălăţanu şi Iulian Teodosiu completează echipa care la Mondialele de anul trecut, de la Budapesta, a câştigat argintul, cedând doar în faţa Rusiei, iar la  Europenele din acest an a terminat întrecerea pe locul cinci. În Franţa, românii au pierdut şansa unei medalii fiind învinşi de Belarus, după ce elevii singurului campion olimpic la sabie al României au irosit în ultimul releu un avantaj de trei tuşe.

România este a şasea echipă din lume, la egalitate de puncte cu Statele Unite ale Americii (locul cinci), la sabie masculin, conform clasamentului Federaţiei Internaţionale, clasare care i-a asigurat un prim tur liber, din postura de cap de serie. Băieţii lui Mihai Covaliu întră în concurs împotriva Mexicului (a 22-a echipă a lumii). Tricolorii evită Rusia până în finală, Italia fiind cel mai probabil adversar în semifinale.

În 2013, Tiberiu Dolniceanu se întorcea de la Campionatele Mondiale de la Budapesta cu două medalii: bronz în concursul individual şi argint cu echipa. La Kazan, sportivul de 26 de ani este în grafic pentru a repeta "dubla", cu medalia cucerită vineri.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.