LIVE BLOG CM de scrimă | România rămâne fără medalie în concursul individual de spadă. Brânză, învinsă 12-15 de estonianca de 34 de ani „Ira” Embrich

LIVE BLOG CM de scrimă | România rămâne fără medalie în concursul individual de spadă. Brânză, învinsă 12-15 de estonianca de 34 de ani
  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE 16:05  Concursul individual feminin de spadă s-a încheiat cu un rezultat dezamăgitor pentru reprezentantele României, în proba în care delegația condusă de Mihai Covaliu conta pe o prestație excelentă și spera, mai mult decât în alte probe, la finală și la titlu. Ana Maria Brânză și Simona Gherman erau considerate favorite ale probei de spadă, după succesul european de la echipe, în fața Rusiei, cele două reușind câte un ultim schimb precis și foarte convingător. Tot calculele hârtiei arătau că Brânză a fost spadasina cea mai constantă a lumii în ultimii ani, ea pierzând poziția de lideră mondială doar în urmă cu două luni.

Simona Gherman a întrerupt șirul concursurilor în care a atins cel puțin faza semifinalelor (Campionatele Naționale, etapa de Cupă Mondială de la Havana și Europene) cu o înfrângere surprinzătoare, în turul doi, în fața germancei Britta Heidemann – sportivă aflată totuși în Top 10, medaliată cu bronz mondial, în 2013 la Budapesta. Înfrângerea Anei Maria Brânză, în fața estoniencei de 34 de ani, Irina Embrich a închis trist o zi așteptată cu sufletul la gură pentru a întrerupe șirul lung al Campionatelor Mondiale fără aur, în sporturile olimpice.

România rămâne cu o singură medalie de bronz, adusă de Tiberiu Dolniceanu, la finalul concursurilor individuale de la campionatul Mondial de scrimă.Totodată, tricolorii rămân fără medalie de aur la Campionatele Mondiale în probele olimpice, în 2014, cu fix doi ani înainte de Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016.  

România mai are două șanse la medalii la Campionatul Mondial de scrimă, de la Kazan: prin cvartetul de la sabie, masculin, care trage luni și prin echipa feminină de spadă, care intră în concurs miercuri, 23 iulie, în ultima zi a Campionatului Mondial de scrimă.


UPDATE 15:20 Ana Maria Brânză a pornit ca din tun asaltul din optimile de finală, distanțându-se la 5-1 în fața estoniencei Embrich. Sportiva de 34 de ani a răspuns însă calm, amenințând cu egalarea chiar la finalul primelor trei minute. Cronometrul a oprit însă duelul la timp pentru ca Brânză să intre la prima pauză cu un avantaj de o tușă, la 6-5. Al doilea interval i-a aparținut însă sportivei poreclite „Ira”, care și-a construit un avans de trei tușe până la ultima pauză. Repriza decivivă a început de la 11-8 pentru estoniancă, Primul atac finalizat al celor trei minute decisive a apropiat-o pe estoniancă la trei tușe de calificare. Iar pe fosta lideră a spadei mondiale a dus-o la tot atâtea lungimi de un nou eșec în concursurile individuale, acolo unde, în ultimele trei luni, a pierdut șefia clasamentului mondial la capătul ultimei etape de Cupă Mondială, titlul european cucerit în 2013 la Zagreb și statutul de lideră incontestabilă a echipei României, după două înfrângeri consecutive în fața Simonei Gherman. Brânză a forțat revenirea, cu trei atacuri câștigătoare, pentru a reduce diferența la o singură tușă. Chiar dacă Brânză a ajuns la 11-12 și apoi la 12-13, estonianca a închis cu siguranță, 12-15, luându-și revanșa pentru finala  din februarie, de la Budapesta, adjudecată de Brânză.


UPDATE 15:05 Ana Maria Brânză ratează podiumul individual al unei competiții majore pentru a doua oară în 2014. După Europenele din Franța, sportiva antrenată de antrenorul Octavian Zidaru nu a reușit să ajungă în careul de ași nici la Campionatul Mondial de la Kazan. A pierdut în optimile de finală, în fața veteranei Irina Embrich, scor 12-15, după un start bun, în care a condus cu un avantaj de patru tușe.


UPDATE 14:30 Știați că Rusia este singura țară care a primit organizarea a două ediții consecutive ale Campionatelor Mondiale de scrimă, de la introducerea în programul competiției a probei individuale feminine de spadă, în 1989? Aceste Mondiale ar fi trebuit să se dispute în Bulgaria, la Sofia, însă problemele financiare ale vecinilor României de la sud de Dunăre au impus cedarea organizării către o țară cu posibilități reale de a susține întrecerea. Rusia primise deja organizarea ediției 2015 a Mondialelor, la Moscova, și s-a oferit să preia sarcinile organizării CM din 2014. Astfel, cei mai buni scrimeri ai lumii se vor întrece doi ani la rând în Rusia pentru titlurile supreme la spadă, sabie și floretă. Rusia ajunge la trei ediții de Campionat Mondial găzduite în nouă ani (seria fiind deschisă de Sankt Petersburg, în 2007).


UPDATE 13:50 Două nume grele au părăsit deja concursul indidual de spadă din cadrul Campionatului Mondial de la Kazan, înaintea optimilor de finală. Reprezentanta gazdelor, Yana Zvereva, a cincea spadasină a lumii și membră a cvartetului Rusiei care a pierdut finala europeană de spadă pe echipe în fața Românei, în iunie, a fost învinsă chinezoaica de 19 ani Xue Qin, aflată la granița Top 50, pe poziția 49, cu scorul de 6-15. Vecina rusoiacei din clasament, americanca Kelley Hurley (locul șase) a pierdut un duel al spadasinelor din top 10, scor 7-15 în fața Violettei Kolobova (Rusia – a noua spadasină a lumii).


UPDATE 13:10 Ana Maria Brânză caută să revină pe podiumul mondial, la trei ani de la ultima reușită. Sportiva recunoscută de Federația Internațională drept cea mai bună spadasină a anului 2013 a cucerit, în carieră, două medalii individuale de bronz la un Campionat Mondial, în 2002 la Lisabona și în 2011, la Catania. La Campionatele Europene din Franța, Brânză a fost învinsă în turul secund de Simona Gherman, în cea mai grea victorie, 9-8, din drumul sportivei revenite pe planșă după o pauză pe aproape doi ani spre bronzul continental.


UPDATE 12:30 Ana Maria Brânză va reveni pe planșă pentru duelul din optimi la 14:50, după duelurile de pe tabloul de 32 al concursului de spadă, masculin.

Tiberiu Dolniceanu, medaliat cu bronz în concursul individual de sabie, se află în tribune, pentru a urmări și na încuraja evoluția colegei sale.

Sursa: frscrima.ro


UPDATE 12:10 Pentru un loc în sferturile de finală, Ana Maria Brânză va intra pe planșă împotriva veteranei de 34 de ani Irina Embrich, o spadasină stângace, ca și românca din Top 3 mondial. Estonianca este alintată „Ira” și a debutat într-o arenă competițională pe podiumul de la gimnastică. Cele două spadasine s-au întâlnit anul acesta în finala Grand Prix-ului de la Budapesta, în februarie, românca impunându-se lejer, 15-7.


UPDATE 12:00 Site-ul care oferă rezultatele în timp real ale Mondialului de scrimă a „comis-o”. În secțiunea dedicată rezultatelor în timp real, Ana Maria Brânză apărea ca și eliminată din concurs, meciul Julianna Revesz – Ana Maria Brânză afișând scorul 15-11, pentru unguroaică. Desfășurătorul partidei îi făcea însă dreptate româncei, care își câștigase lejer locul în optimi


UPDATE 11:50 Ana Maria Brânză rămâne în cursa pentru aurul individual, obținând calificarea pe tabloul de 16, învingând-o pe Julianna Revesz, scor 15-11, la capătul unui asalt în care nu s-a pus nici un moment problema invingătoarei,


UPDATE 11:35 Simona Gherman a pierdut duelul cu nemțoaica Heidemann, scor 14-15. Medaliata cu bronz de la Europene a fost condusă de la primul asalt, a ținut aproape, nepermițându-i adversarei să se distanțeze decât o singură dată la trei tușe. Simona a fost aproape să îi sufle victoria germancei, egalând la 14, însă experimentata Haidemann a obținut și tușa decisivă, punând punct visului Simonei de a obține prima medalie individuală la o ediție a Campionatelor Mondiale.


UPDATE 11:30 Ana Maria Brânză trage pe tabloul de 32 împotriva unguroaicei Julianna Revesz, o sportivă din aceeași generație cu reprezentantele României, aflată pe poziția 32 în clasamentul general mondial. Simona Gherman are un duel de foc cu a opta spadasină a lumii, nemțoaica Britta Heidemann.


România vizează azi din nou podiumul la Campionatele Mondiale de scrimă de la Kazan, Rusia, în proba individuală de spadă, prin Simona Gherman și Ana Maria Brânză. Sportivele antrenate de Octavian Zidaru au trecut de primul tur al tabloului principal și își continuă drumul spre o posibilă finală românească, cele două aflându-se pe jumătăți diferite de tablou.

Ana Maria Brânză, calificată direct pe tabloul principal, fiind a doua spadasină a lumii, a trecut în primul tur de estonianca Kristina Kuusk, scor 15-13. Simona Gherman, aflată în a doua zi oficială de concurs, fiind nevoită să intre joi de șapte ori pe planșă în preliminarii pentru a-și asigura prezența pe tabloul principal, a obținut o victorie și mai categorică, 15-10 în fața polonezei Magdalena Piekarska.

La precedenta ediție a Campionatelor Mondiale, Ana Maria Brânză s-a oprit în faza sferturilor de finală,

Tiberiu Dolniceanu a adus unica medalie de până acum delegației României – bronz la sabie individual.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au fost duși la psiholog
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au fost duși la psiholog
Acuzații foarte grave la adresa lui Ovidiu Hațegan, a doua zi după Dinamo – Poli Iași
Acuzații foarte grave la adresa lui Ovidiu Hațegan, a doua zi după Dinamo – Poli Iași
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Xabi Alonso le-a refuzat pe Liverpool și Bayern pentru că așteaptă să semneze cu altă echipă
Xabi Alonso le-a refuzat pe Liverpool și Bayern pentru că așteaptă să semneze cu altă echipă
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
Livia, fosta soţie a lui Cătălin Bordea, rupe tăcerea după divorţ. A recunoscut tot: „Plătim pentru orice”
Livia, fosta soţie a lui Cătălin Bordea, rupe tăcerea după divorţ. A recunoscut tot: „Plătim pentru orice”
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
Cea mai profitabilă investiţie: cine cumpără acţiuni de 5.000 de lei câştigă cel puţin 500 de lei pe an
Cea mai profitabilă investiţie: cine cumpără acţiuni de 5.000 de lei câştigă cel puţin 500 de lei pe an
Omul care a descoperit ADEVĂRUL despre evoluție, cu 100 de ani înaintea lui Darwin
Omul care a descoperit ADEVĂRUL despre evoluție, cu 100 de ani înaintea lui Darwin
Ea este văduva lui Costel Corduneanu! Cu 20 de ani mai tânără, Graţiela Corduneanu are trei copii cu fostul luptător
Ea este văduva lui Costel Corduneanu! Cu 20 de ani mai tânără, Graţiela Corduneanu are trei copii cu fostul luptător
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi din România
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi din România
Regula obligatorie în orice BLOC din România. Asociația nu are dreptul să refuze asta unui proprietar
Regula obligatorie în orice BLOC din România. Asociația nu are dreptul să refuze asta unui proprietar
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Hațegan, gafă șocantă pentru Federația Română de Fotbal: reacție promptă după o decizie aberantă
Hațegan, gafă șocantă pentru Federația Română de Fotbal: reacție promptă după o decizie aberantă
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
În ce situații e legal să încalci linia continuă pentru a efectua o depășire. Regula de care mulți nu țin cont
În ce situații e legal să încalci linia continuă pentru a efectua o depășire. Regula de care mulți nu țin…
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva luni de la cununia civilă
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva luni de la cununia civilă