GALERIE FOTO! FR Scrimă şi-a premiat cei mai buni zece sportivi în 2013! Covaliu: “Am găsit reţeta pentru a aduce medalii an de an”

17 dec 2013 696 afişări Scrima
GALERIE FOTO! FR Scrimă şi-a premiat cei mai buni zece sportivi în 2013! Covaliu: “Am găsit reţeta pentru a aduce medalii an de an” 9 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/26986/11785632/2/dsc01360.jpg

Federaţia Română de Scrimă şi-a premiat marţi la prânz, la Cheile Grădiştei, cei mai buni sportivi din anul 2013. Pe locul întâi s-a clasat sabrerul Tiberiu Dolniceanu, de la Dinamo. Campion european şi vicecampion mondial la individual, şi medaliat cu argint la Mondiale în proba pe echipe, Tiberiu, care e noul lider al formaţiei de sabie, a avut un an 2013 excelent. Pe locul doi s-a clasat în top Ana Maria Brânză. Desemnată de FIE cea mai bună spadasină din 2013, Brânză a câştigat aur, la individual, şi bronz, pe echipe, la Europene, şi tot un bronz la Mondialele din Budapesta, pe echipe. Totodată, Ana Maria Brânză a încheiat pe locul 1 în Cupa Mondială, în proba de spadă. Clasamentul celor mai buni zece scrimeri din 2013 arată astfel:

PRIMII ZECE SPORTIVI AI FEDERAŢIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ ÎN 2013

Nr. Crt.

Numele şi prenumele

Probă

Performanţe 2013

 1

Tiberiu Dolniceanu

Sabie Masculin

Locul 1 la CE individual

Locul 3 la CM individual

Locul 2 la CM echipe

Locul 2 la Combat Games

 2

Ana Maria Brânză

Spadă Feminin

Locul 1 la CE individual

Locul 2 la CE echipe

Locul 5 la CM individual

Locul 3 la CM echipe

3-4

Alin Badea

Ciprian Gălăţanu

Sabie Masculin

Locul 2 la CM echipe

Locul 4 la CE echipe

 5

Simona Pop

Spadă Feminin

Locul 3 la JMU individual

Locul 2 la CE echipe

Locul 3 la CM echipe

 6

Maria Udrea

Spadă Feminin

Locul 2 la CE echipe

Locul 3 la CM echipe

Locul 6 la CE U23 individual

 7

Iulian Teodosiu

Sabie Masculin

Locul 2 la CM echipe

 8

Amalia Tătăran

Spadă Feminin

Locul 2 la CE juniori individual

Locul 2 la CE seniori echipe

 9

Raluca Sbîrcia

Spadă Feminin

Locul 3 la CM echipe

10

Maria Boldor

Floretă Feminin

Locul 2 la CE cadeţi individual

 

“Am ales să facem premierea la Cheile Grădiştei pentru că de aici am plecat la Campionatele Europe şi la Campionatele Mondiale. Şi de fiecare dată ne-am întors cu medalii. Domnul Gârbocea ne-a sprijinit mereu şi am vrea să avem alături mai mulţi profesionişti ca dânsul. 2013 a fost un an excepţional având în vedere faptul că echipele de sabie masculin şi spadă feminin s-au schimbat semnificativ. Obiectivele au fost îndeplinite, ceea ce ne face să credem că îmbinarea dintre tinereţe şi experientă este perfectă. Pot să spun că am găsit reţeta pentru a aduce medalii an de an”, a spus Mihai Covaliu, preşedintele FR Scrimă, pentru www.prosport.ro.

www.frscrima.ro s-a relansat

Tot cu această ocazie, Federaţia Română de Scrimă şi-a relansat propriul site. Noul www.frscrima.ro îşi propune să pună în lumină toate concursurile la care vor participa scrimerii români, indiferent de nivel sau nume. De la date statistice, la reportaje, interviuri şi multe ştiri. Toate acestea se vor regăsi pe noul www.frscrima.ro.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.