Scrimă | Trei medalii de bronz pentru România la Campionatul European de cadeţi şi juniori de la Soci

5 mar 2018 460 afişări Alte Sporturi
Scrimă | Trei medalii de bronz pentru România la Campionatul European de cadeţi şi juniori de la Soci

România a câştigat, luni, trei medalii de bronz la Campionatul European de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Soci, în probele pe echipe pentru cadeţi, la spadă feminin, sabie masculin şi floretă feminin, informează site-ul frscrima.ro.

În proba feminină de spadă pentru echipe, România a intrat în concurs pe tabloul de 16 contra Marii Britanii, pe care a învins-o cu 45-41. Au urmat o victorie cu Ucraina, 45-42, pentru ca în semifinale România să fie învinsă de Rusia, cu 45-37. România a încheiat ziua cu o superbă victorie cu Israel, în finala mică, 44-36.

Pentru România au tras: Mihaela Leonte (CSS Quarto), Andrada Ghica (ACS Stesial), Talida Enache (CS UNEFS) şi Claudia Durău (LPS Craiova). Antrenoare: Marcela Mincu şi Alina Ciuculescu.

În proba masculină de sabie pe echipe, s-au prezentat la start 13 formaţii. România a intrat în concurs direct pe tabloul de 8, învingând Polonia, cu 45-38, după care a pierdut contra Ungariei, 45-40. România a încheiat ziua cu o victorie clară contra Rusiei, în finala mică, 45-28.

Echipa României se menţine pe locul trei la Campionatul European pentru al doilea an la rând. În 2017, Matei Aniculoesei, Răzvan Stănescu, Rareş Ailinca şi Andrei Păştin cucereau bronzul la Plovdiv. Luni, la Soci, au tras următorii: Rareş Ailinca (CSM Braşov), Andrei Păştin (CS Dinamo), Elton Dincă (CS Riposta) şi Alexandru Zmău (CSM Iaşi). Băieţii au fost coordonaţi de pe margine de tehnicianul Rareş Dumitrescu.

Proba de floretă a pornit cu 15 formaţii. România şi-a început ziua pe tabloul de 16, într-un meci împotriva Turciei, câştigat cu 45-19, şi a încheiat-o cu o altă victorie categorică în finala mică, în faţa Letoniei, 45-30. În semifinale, România pierduse în faţa Poloniei, cu scorul de 45-30.

Şi pentru echipa de floretă cadeţi feminin a României este al doilea podium consecutiv la un Campionat European. În 2017, la Plovdiv, Anca Săveanu, Rebeca Cândescu, Andreea Gheorghe şi Raluca Drăghici deveneau vicecampioane europene după o finală pierdută în faţa Italiei. Luni, la Soci, au tras pentru România: Rebeca Cândescu (CSA Steaua), Emilia Corbu (CSTA Bucureşti), Andreea Gheorghe (CSA Steaua) şi Karina Vasile (ACS Balestra). Antrenor: Florin Gheorghe.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.