Schmitt, Koch, Ammann! Investiţiile de la Râşnov ar putea aduce cei mai tari "zburători" din lume în România

28 iul 2011 3024 afişări Alte Sporturi
Schmitt, Koch, Ammann! Investiţiile de la Râşnov ar putea aduce cei mai tari "zburători" din lume în România Ahonen, Malysz, Ammann! Investiţiile de la Râşnov ar putea aduce cei mai tari "zburători" din lume în România

Râşnovul va fi un alt punct important de pe harta FOTE 2013. În micuţa localitate braşoveană a luat fiinţă o bază sportivă cum nu a existat niciodată în România.

La aproximativ doi kilometri de centrul oraşului, pe Valea Cărbunari, baza de schi fond şi biatlon este aproape finalizată, în timp ce trambulinele domină deja decorul în zonă. Trei astfel de trambuline, K15, K30 şi K60, sunt deja făcute în parteneriat cu OMV, însă pentru FOTE va fi "ridicată" una şi mai mare, cu punctul de construcţie la K90. "De pe o astfel de trambulină se va sări în jur de 110 metri. Înainte de Revoluţie s-au mai ridicat trambuline, însă făcute de antrenori. Acum totul este la milimetru, sub îndrumarea austriecilor, care sunt cei mai buni în domeniu", ne spune Puiu Gaşpar, secretarul general al Federaţiei Române de Schi şi Biatlon, transformat în şef de şantier pe Valea Cărbunari.

Până în vara anului viitor, când lucrările vor fi finalizate, la trambuline va fi montat şi un schilift, iar baza va fi dotată cu patru tunuri de zăpadă şi şase lăncii. Oficialul FRSB este convins că după aceste investiţii, de aproximativ 9 milioane de euro, numărul de biatlonişti, fondişti şi săritori cu schiurile se va dubla.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.