„Schemă” finală pentru naţionala de hochei! Cu cine se va lupta România pentru menţinerea în Divizia 1, Grupa A a Campionatului Mondial

21 mai 2019 1850 afişări Alte Sporturi
„Schemă” finală pentru naţionala de hochei! Cu cine se va lupta România pentru menţinerea în Divizia 1, Grupa A a Campionatului Mondial

Naţionala de hochei a României şi-a aflat toţi adversarii din Divizia 1, Grupa A a Campionatului Mondial din 2020. Aseară, la Mondialul din Slovacia – Grupa Mondială – s-au decis cele două naţiuni care au retrogradat, Franţa şi Austria. Ambele reprezentative au pierdut dramatic jocurile decisive, după prelungiri.

România a promovat la începutul lunii mai în Divizia 1, Grupa A, după o evoluţie de excepţie la Tallin (Estonia), revenind la acest nivel valoric după mai bine de 20 de ani. Obiectivul tricolorilor de a se menţine în acest eşalon în 2020 a devenit următoarea lor mare provocare. Concurenţa va fi extrem de dificilă pentru o naţională neexperimentată în meciuri cu naţiuni care au jucat în ultimii ani şi în Grupa Mondială.

Coreea de Sud, Slovenia şi Ungaria erau adversari cunoscuţi încă de la finalul ediţiei 2019 a întrecerilor din Divizia 1, Grupa A. De luni seara, România şi-a aflat şi ultimii doi adversari, Franţa şi Austria, care au retrogradat din Grupa Mondială.

Într-un meci decisiv cu Marea Britanie, Franţa a cedat după prelungiri, cu 4-3, după ce a condus cu 3-0! Cu acelaşi scor a pierdut şi Austria, 4-3 cu Italia, tot după prelungiri, după ce s-a aflat la conducere cu 2-1.

Pentru a se menţine în Divizia 1, Grupa A, tricolorii trebuie să depăşească cel puţin un adversar. Există şi reversul medaliei, promovarea în Grupa Mondială, care va fi realizată de primele două naţiuni. Pentru a avea o şansă mai bună de a se menţine, cel mai realist obiectiv în clipa de faţă, România îşi doreşre să organizeze ediţia 2020 a Campionatului Mondial.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.