Scandal maxim în lotul României înainte de Rio! De ce nu ar avea dreptul la o opinie și Simona Halep?

Autor: Marius Hutu Publicat: 08 Jul. 2016, 15:06 Actualizat: 08 Jul. 2016, 15:41 Alte Sporturi

Nici nu au început Jocurile Olimpice de la Rio (5-21 august), iar tensiunile în lotul olimpic al României sunt maxime. Trecând peste anumite cazuri în care câțiva sportivi au fost depistați cu Meldonium, decizia COSR de a desemna-o pe Cătălina Ponor portdrapelul României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice a stârnit reacții controversate. Nu pentru că gimnasta nu ar merita, din contră este cea mai galonată sportivă din lotul care va face deplasarea la Rio. Dar discuțiile ulterioare nominalizării au fost alimentate chiar de COSR prin faptul că nu a anunțat de la bun început niște criterii, că a luat o decizie într-un moment în care bătălia în lotul feminin de gimnastică pentru locul disponibil la Rio nu a fost încă tranșată, că nu a fost mai transparent atunci când a făcut alegerea, că nu a fost deloc ferm! Totul s-a transformat într-o bălmăjeală totală!

Scandalul a fost amplificat vineri, după o opinie exprimată de Marian Drăgulescu pe contul personal de Facebook:

Pentru cei care nu știu, Cătălina Ponor este portdrapelul României la Rio. Ea este tripla campioana olimpica, asta însemnând doar o parte a palmaresului ei. 
Citez Simona Halep << Și eu mă gândeam că voi fi eu sau Cristina Neagu. Cred că Neagu merita, din punctul meu de vedere, dar decizia a fost luată. O felicit și pe Cătălina Ponor, pentru că este o mare onoare să fii portdrapel la Rio >> (Mediafax)
Am tot respectul pentru Simona dar această declarație mi se pare jignitoare la adresa mea, a Cătălinei și a celorlalți sportivi care au adus României medalii europene, mondiale și olimpice!!! Onoarea revine celei care a câștigat cele mai multe medalii pentru România. Îți sugerez Simona să participi și tu la Rio 2016 și să vezi cât de greu se câștigă o medalie pentru România și cu siguranță vei aprecia mai mult sportivii care au câștigat mai multe medalii la olimpiada, mondiale și europene. Așadar Halep și Neagu mai au mult de confirmat pentru a avea asemenea pretenții!
Părerea mea…Scuze dacă am jignit pe cineva dar am impresia că doar două sportive are România, și nu este așa!!!”

Această postare este mult prea dură la adresa Simonei Halep. Până la urmă, numărul 5 mondial în tenisul feminin nu a jignit pe nimeni.

Și eu mă gândeam că voi fi eu sau Cristina Neagu. Cred că Neagu merita, din punctul meu de vedere, dar decizia a fost luată. O felicit și pe Cătălina Ponor, pentru că este o mare onoare să fii portdrapel la Rio„, a spus Simona la revenirea în țară de la Wimbledon, turneu de Grand Slam unde a ajuns până în sferturi și care este urmărit infinit de mai mulți oameni de pe mapamond decât un concurs la gimanstică. Până la urmă, Simona Halep de ce nu ar avea dreptul la o opinie? De ce trebuie atacată? Ce ar însemna acum ca și jucătoarea să vină și să vorbească despre viața lui Drăgulescu. Clar nu este OK! Până la urmă vorbim de doi sportivi reprezentativi ai României, care fac imagine țării peste hotare ori de câte ori se simt în plenitudinea forțelor. Doi sportivi care, teoretic, ar trebui să defileze la braț la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, acolo unde atmosfera din sânul lotului cu siguranță trebuie să fie alta decât cea prezentă, veselă, de neuitat!

În plus, argumentele lui Drăgulescu nu stau în picioare. La edițiile precedente, portdrapelul României nu a fost desemnat după numărul de medalii. Și în principiu, prea puține țări țin cont de acest aspect. Apoi, cu tot respectul, Cătălina Ponor încă nu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio, conform Federației Române de Gimnastică. Trei: Simona Halep a ajuns spre vârful tenisului mondial fără a cheltui bani de la stat, fără a trăi din bani de la stat. Și nu în ultimul rând, ce ar trebui să mai facă handbalista Cristina Neagu, decât să fie desemnată numărul 1 în lume, în NUMELE ROMÂNIEI, în două rânduri, pe lângă medaliile care le-a obținut la Campionatele Europene și Mondiale la un „joc sportiv”, unde este infinit mai greu. Bineînțeles, Simona Halep, Cristina Neagu, dar și Marian Drăgulescu și ceilalți sportivi din delegația României au merite incontestabile pentru tot ce au realizat de-a lungul timpului. Toți au făcut mari sacrificii și poate tocmai din acest motiv nu credem că ar fi cazul să se atace.

O reacție mai mult decât civilizată a avut Cristina Neagu, liderul naționalei de handbal feminin, desemnată în urmă cu aprouimativ o lună cea mai bună handbalistă a lumii! Din câteva sute de mii de sportive care practică această disciplină!

Cătălina este o mare campioană și sunt sigură că se bucură enorm că poate să duca drapelul României la Rio. Eu cred că sunt mulți campioni în România care participă la Olimpiadă și care și-ar fi dorit să facă lucrul acesta. Eu sunt unul dintre oamenii care și-a dorit să facă lucrul acesta, n-am ascuns-o atunci când m-ați întrebat. Însă eu nu vreau să intru într-o polemică din punctul ăsta de vedere.

Din punctul meu de vedere, e super OK. Dacă COSR-ul a decis așa, eu merg la Rio să joc handbal, să-mi fac treaba cât mai bine pentru echipa României.

Toată procedura de desemnare a portdrapelului României a lăsat multe semne de întrebare și a creat, de altfel, aceste animozități. COSR trebuia să anunțe de la bun început niște criterii principale, astfel că în acest moment discuțiile n-ar mai fi avut loc sau ar fi fost la un „volum” mult mai redus. Bălmăjeala a venit și de la faptul că forul olimpic din România a intervenit cu „picioarele” în procesul de calificare între Larisa Iordache și Cătălina Ponor! Poate a justifica, astfel, faptul că COSR îi plătește Cătălinei, de la începutul anului, o indemnizație lunară consistentă? Întrebăm, nu acuzăm, nu spunem că este o greșeală! A fost, probabil, o mișcare inteligentă și poate fi repetată și cu alte ocazii în privința unor sportivi de excepție. Și probabil că nimeni n-ar fi luat la rost COSR pentru o astfel de decizie, chiar dacă Ponor n-ar fi fost portdrapel.

Ideea de bază este că echipa feminină de gimnastică nu s-a calificat la Rio (au fost și doi factori importanți pe lângă căderea dramatică a acestei discipline: Larisa Iordache și Larisa Jurca au fost accidentate și nu au participat la calificări; așa cum și Cătălina Ponor s-a accidentat înaintea Campionatului Mondial din toamna trecută). La Rio vor fi duse atât Cătălina Ponor, cât și Larisa Iordache, dar una va fi lăsată cu ochii în soare, indiferent care! 

COSR ar trebui să intervină mai ferm în astfel de lucruri. Să fie mai transparentă. Să militeze pentru fair-play, iar principiul performanței să fie prioritar! Nu trebuie să se ajungă în acest punct, ca sportivii să se vâneze între ei! Tensiunile înaintea unei competiții precum Jocurile Olimpice nu fac bine nimănui.

Un lucru este cert, Cătălina Ponor este portdrapelul României și merită această calitate pentru tot ce a realizat în contul acestei națiuni de-a lungul timpului. Așa cum ar fi meritat și Marian Drăgulescu, și Simona Halep, și Cristina Neagu, și Ana Maria Popescu, și Simona Gherman, și Alin Moldoveanu, poate și alți olimpici ai României!

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Autor: Marius Hutu Publicat: 08 Jul. 2016, 15:06 Actualizat: 08 Jul. 2016, 15:41 Alte Sporturi
Pe aceeași temă
Ce au descoperit medicii din Iași în zona genitală a unei femei întrece orice imaginație
Ce au descoperit medicii din Iași în zona genitală a unei femei întrece orice imaginație
VIDEO Momentul în care un bărbat loveşte şi trage de păr o poliţistă
VIDEO Momentul în care un bărbat loveşte şi trage de păr o poliţistă
TRAGEDIE in SPORT! 5 fotbalisti au murit intr-un ACCIDENT CUMPLIT! Doamne, ce nenorocire...
TRAGEDIE in SPORT! 5 fotbalisti au murit intr-un ACCIDENT CUMPLIT! Doamne, ce nenorocire...
Trist. O fabrică legendară din România şi-a închis porţile după 70 de ani de activitate / Un singur contract în 2019
Trist. O fabrică legendară din România şi-a închis porţile după 70 de ani de activitate / Un singur contract în 2019
S-a aflat ce a scris in raport arbitrul Orsato!!! Dezvaluiri de ultima ora despre acuzatiile de RASISM de la Romania – Suedia
S-a aflat ce a scris in raport arbitrul Orsato!!! Dezvaluiri de ultima ora despre acuzatiile de RASISM de la Romania – ...
Gheorghe Dinca a marturisit tot, dupa 5 luni de interogari! A spus unde este Luiza Melencu. Familia este in stare de soc
Gheorghe Dinca a marturisit tot, dupa 5 luni de interogari! A spus unde este Luiza Melencu. Familia este in stare de soc
REGELE SĂRĂCIEI a cumpărat 19 Rolls-Royce-uri pentru cele 15 soții ale sale. BONUS alte 120 de BMW-uri
REGELE SĂRĂCIEI a cumpărat 19 Rolls-Royce-uri pentru cele 15 soții ale sale. BONUS alte 120 de BMW-uri
Cum arată poliţiştii torturaţi la Vâlcea.  „Romii au îndreptat pistoalele înspre ei, iar unul dintre ei ar fi apăsat şi trăgaciul“
Cum arată poliţiştii torturaţi la Vâlcea.  „Romii au îndreptat pistoalele înspre ei, iar unul dintre ei ar fi apăsat ...
Dacia revine în forţă şi dă LOVITURA care aruncă în aer Volkswagen şi Ford
Dacia revine în forţă şi dă LOVITURA care aruncă în aer Volkswagen şi Ford
Metoda SEXUALĂ revoluţionară la care nimeni nu poate rezista. Avantajele sunt uriaşe
Metoda SEXUALĂ revoluţionară la care nimeni nu poate rezista. Avantajele sunt uriaşe
BREAKING: O companie la care lucrează 17.000 de români SE PRĂBUŞEŞTE. Investitorii îşi scot RAPID banii, iar în urmă rămâne doar...
BREAKING: O companie la care lucrează 17.000 de români SE PRĂBUŞEŞTE. Investitorii îşi scot RAPID banii, iar în urmă ...
BREAKING NEWS | Se ştie numele noului selecţioner. Anunţul oficial făcut de federaţie la o zi după Spania - România 5-0
BREAKING NEWS | Se ştie numele noului selecţioner. Anunţul oficial făcut de federaţie la o zi după Spania - România 5-0
Dăncilă este înmărmurită! Prima reacție după ce a umilit milioane de români
Dăncilă este înmărmurită! Prima reacție după ce a umilit milioane de români
Simona Halep, așa cum nu au mai văzut-o fanii! A împărtășit cu ei bucuria
Simona Halep, așa cum nu au mai văzut-o fanii! A împărtășit cu ei bucuria
Istoria vibratorului: a fost inventat pentru a trata depresia şi anxietatea
Istoria vibratorului: a fost inventat pentru a trata depresia şi anxietatea
E vestea momentului in lumea mondena! Din pacate, e vorba de mama lui Mihai Miroseru...
E vestea momentului in lumea mondena! Din pacate, e vorba de mama lui Mihai Miroseru...
Bancul zilei | În așteptarea moldovencei
Bancul zilei | În așteptarea moldovencei
S-a lansat un nou telefon HUAWEI cu tot cu aplicaţii de la GOOGLE! Cât este de performant şi de ce are un preţ atât de MIC
S-a lansat un nou telefon HUAWEI cu tot cu aplicaţii de la GOOGLE! Cât este de performant şi de ce are un preţ atât ...
Un copil de 6 ani din Cluj a început să vorbească la grădiniţă. Peste scurt timp, educatoarea a sunat la 112 / Părinţii, condamnaţi!
Un copil de 6 ani din Cluj a început să vorbească la grădiniţă. Peste scurt timp, educatoarea a sunat la 112 / Părinţii, ...
Profeţiile lui Nostradamus pentru România: Ce se întâmplă la finalul lui 2019 în ţară
Profeţiile lui Nostradamus pentru România: Ce se întâmplă la finalul lui 2019 în ţară
Fata lui Florin Salam a spus TOT! „Eu am simțit că o să se întâmple ceva cu mama mea”
Fata lui Florin Salam a spus TOT! „Eu am simțit că o să se întâmple ceva cu mama mea”
Elena Ionescu da de pamant cu fostul sot! Artista inca sufera dupa divort. Ce a marturisit despre barbat. 'Dincolo de toate, cred că...'
Elena Ionescu da de pamant cu fostul sot! Artista inca sufera dupa divort. Ce a marturisit despre barbat. 'Dincolo de toate, ...
Andreea Antonescu a rupt tacerea! Vedeta a rabufnit dupa despartire. Ce a declarat despre iubitul tinerel: 'Adevărul este altul, cu totul altul'
Andreea Antonescu a rupt tacerea! Vedeta a rabufnit dupa despartire. Ce a declarat despre iubitul tinerel: 'Adevărul este ...
ȚEAPĂ CLASICĂ. Passat din Germania, revândut în România. Câţi KM a pierdut pe drum?
ȚEAPĂ CLASICĂ. Passat din Germania, revândut în România. Câţi KM a pierdut pe drum?
FOTO. Imagini intime INCENDIARE cu Roxana Vancea şi iubitul ei plin de muşchi au ajuns pe net!
FOTO. Imagini intime INCENDIARE cu Roxana Vancea şi iubitul ei plin de muşchi au ajuns pe net!
Dezvăluiri fără perdea: cum au ajuns să se iubească preşedintele Klaus Iohannis şi soţia lui, Carmen!
Dezvăluiri fără perdea: cum au ajuns să se iubească preşedintele Klaus Iohannis şi soţia lui, Carmen!
Mega-scandal la Chefi la Cuțite de la Antena 1! O concurentă îl acuză pe Chef Cătălin Scărlătescu de hărțuire: „S-a băgat în mine și..”
Mega-scandal la Chefi la Cuțite de la Antena 1! O concurentă îl acuză pe Chef Cătălin Scărlătescu de hărțuire: ...
Cum să trăiești o viață sănătoasă până la vârsta de 100 de ani
Cum să trăiești o viață sănătoasă până la vârsta de 100 de ani