S-a încheiat ediţia pilot a Campionatului de Viteză în Coastă 2. Cine sunt câştigătorii

30 sep 2017 988 afişări Alte Sporturi
S-a încheiat ediţia pilot a Campionatului de Viteză în Coastă 2. Cine sunt câştigătorii

Csongor Szabo (Ford Fiesta R2) a câştigat sâmbătă, la Ditrău (Harghita), ultima etapă din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă 2 (CNVC 2), un concept care face parte din strategia de dezvoltare şi promovare a sporturilor cu motor al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Podiumul ultimei runde, la care au luat startul un total de 15 piloţi, a fost completat de Barna Bedo (BMW M3) şi Lorand Szocs (VW Golf 2). De-a lungul acestei prime ediţii a CNVC 2 au fost prezenţi peste 30 de piloţi din toată ţara, toţi făcând cu această ocazie primii paşi în competiţiile naţionale de automobilism sportiv.  Astfel, s-a dezvoltat o antecameră pentru principalul campionat de viteză în coastă.

Campionul absolut al acestui sezon este Claudiu Ionescu (VW Golf), învingător în 4 din totalul de 7 runde, dar care a absentat astăzi la Ditrău. Acesta va fi încununat cu laurii de campion la Gala Campionilor FRAS 2017, acolo unde pe lângă premierea aferentă va primi gratuit şi licenţa de pilot în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop din 2018.

Proiect exclusiv al conducerii actuale a federaţiei, susţinut de directorul sportiv Ion Badiu, Campionatul Naţional de Viteză în Coastă 2 vine n rândul tinerilor talentaţi care nu dispun de resurse serioase de finanţare pentru a lua parte în campionatele majore din cadrul federaţiei. Este a doua iniţiativă de acest gen, după cea implementată cu succes la raliuri în 2016.

Pentru a veni în sprijinul tinerilor piloţi, FRAS a oferit mai multe facilităţi printre care  obţinerea licenţei anuale gratuit, acceptarea prelungirii valabilităţii echipamentul de concurs(5 ani extensie la termen limită omologare), etapele s-au desfăşurat pe durata unei singure zile, premii prin intermediul partenerilor, dar şi reduceri substanţiale la taxele de participare la etape.
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.