Victorie istorică a Tigrilor din Capitală. CSM Bucureşti a câştigat Cupa României la rugby

1 apr 2018 1102 afişări Rugby
Victorie istorică a Tigrilor din Capitală. CSM Bucureşti a câştigat Cupa României la rugby

La prima sa calificare într-o finală naţională, echipa de rugby CSM Bucureşti a dat lovitura! Tigrii din Capitală au câştigat Cupa României, după ce s-au impus cu 27-26, după prelungiri, în finala disputată cu Ştiinţa Baia Mare pe stadionul Iuliu Haţieganu din Cluj-Napoca. După 90 de minute, scorul a fost egal, 19-19.

Prima repriză a fost una extrem de echilibrată, punctele fiind marcate din lovituri de picior: Taniela Maravunawasawasa – 3 lovituri de pedeapsă (Ştiinţa Baia Mare), Valentin Calafeteanu – 1 lovitură de pedeapsă şi un dropgol. Scorul pauzei a fost 9-6 pentru echipa din Maramureş, antrenată de George Sava.

După pauză, băimărenii au reuşit primul eseu, prin Mtya Dumani, încercare convertită de Maravunawasawasa, scor 16-6. CSM a revenit însă puternic, cu două lovituri de pedeapsă (prin Darren Baron) şi un eseu (Beliashvili, transformat de Baron), luând avans de trei puncte pe tabelă: 19-16. La ultima fază, Ştiinţa Baia Mare a egalat printr-o lovitură de pedeapsă a lui Maravunawasawasa, care a trimis finala în prelungiri.

Au urmat două reprize ”extra”, în care finalistele şi-au împărţit momentele de dominare. Prima a aparţinut băimărenilor (26-22 la finele ei), a doua a fost a CSM-ului, care a dat lovitura de graţie prin Sioeli Lama, care a marcat un eseu la colţ. Scor final: 27-26 pentru CSM Bucureşti.

Formaţia din Capitală, antrenată de Eugen Apjok, a întrerupt astfel dominarea instituită de CSM Baia Mare şi Timişoara Saracens, care şi-au împărţit trofeele în ultimii ani. CSM Bucureşti şi-a trecut în palmares primul trofeu din istorie la rugby.

Foto credit: csmbucuresti.ro

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.