Un nou antrenor pentru naţionala României de rugby! Rob Moffat, în staff-ul lui Lynn Howells

29 ian 2016 1440 afişări Rugby
Un nou antrenor pentru naţionala României de rugby! Rob Moffat, în staff-ul lui Lynn Howells

Naţionala masculină de rugby a României a adăugat în staff-ului tehnic un nou antrenor de "treisferturi" , pe scoţianul Rob Moffat (58 ani).

“Am acceptat oferta de a lucra cu echipa României pentru că îmi face plăcere să colaborez cu Lynn Howells. De asemenea, cred că este o provocare interesantă şi o mare oportunitate pentru mine să antrenez în afara ţării. Ştiu că România are o tradiţie frumoasă în ce priveşte rugbyul, echipa are un pachet de înaintare foarte puternic, jucători care sunt gata să dea totul pe teren”, a declarat Rob Moffat.

“Am urmărit toate meciurile României la Cupa Mondială, iar principalul obiectiv în ce priveşte echipa este să ajut toţi jucătorii să progreseze şi să îşi îmbunătăţească nivelul de joc, dar şi să se bucure de faptul că se afla pe teren”, a spus scoţianul.

Naţionala de rugby a României se pregăteşte pentru debutul în cea mai importantă competiţie a anului, Rugby Europe Championship, un meci împotriva Portugaliei care se va disputa pe 6 februarie, la Cluj.

Rob Moffat a lucrat alături de Andy Robinson, fostul antrenor al Angliei şi al Scoţiei, la Edinburg, apoi în 2009 a devenit antrenorul principal al acestei formaţii. Moffat a mai antrenat, printre altele, echipa secundă a Scoţiei, pe Glasgow Warriors şi Borders.

"Stejarii" au participat la toate ediţiile de Cupă Mondială, de la înfiinţarea competiţiei, în 1987. În 2015, sub comanda galezului Lynn Howells, România a obţinut o victorie la Cupa Mondială, scor 17-15, cu echipa Canadei şi a fost învinsă de Franţa, scor 11-38, de Irlanda, scor 10-44, şi de Italia, scor 22-32. "Stejarii" s-au clasat pe poziţia a patra în grupa D, cu patru puncte.

CV Rob Moffat

  • Antrenor principal la Edinburgh Rugby 2009-2011
  • Antrenor principal la Scotia A 2008 (Churchill Cup)
  • Antrenor principal la echipa de rugby in 7 a Scotiei 2000-2006
  • Antrenor principal la Border Rivers 1996-1997
  • Antrenor principal al echipei de U20 a Scotiei la Cupa Mondiala 2009
  • Antrenor principal al echipei de rugby in 7 a Marii Britanii in 2005
  • Antrenor secund la Glasgow, Borders, Edinburgh

Mediafax

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.