Ştiinţa Baia Mare este prima finalistă a Superligii la rugby. Maramureşenii au învins Steaua cu un eseu marcat în prelungirile meciului disputat în Ghencea

19 mai 2018 829 afişări Rugby
Ştiinţa Baia Mare este prima finalistă a Superligii la rugby. Maramureşenii au învins Steaua cu un eseu marcat în prelungirile meciului disputat în Ghencea

Steaua a dominat categoric sezonul regulat la rugby, dar nu a putut face pasul în finala Superligii. Trupa din Ghencea s-a împiedicat în semifinale, pe teren propriu, de CSM Ştiinţa Baia Mare, care s-a impus cu 20-19 (12-3) într-un final dramatic. Steaua a pierdut practic pe mâna ei pentru că nu a gestionat bine ultimul minut al jocului, când conducea cu 19-15.

Ştiinţa Baia Mare a încheiat sezonul regulat pe locul 4, astfel că a fost nevoită să vină la Bucureşti să dispute semifinala cu Steaua. Prima repriză a fost echilibrată, fiind decisă prin lovituri de penalitate. Uvertura fijiană de la Baia Mare, Taniela Maravunawasawasa, a marcat patru astfel de încercări, în timp ce Florin Vlaicu doar una pentru Steaua (două le-a ratat din poziţii favorabile).

După 3-12 la pauză, Steaua a intrat mai decisă în repriza a doua şi a ajuns să conducă pe tabelă cu 19-15 (Lucaci – eseu, Vlaicu – două lovituri de pedeapsă, un drop gol şi o transformare). Ultima penalitate reuşită de Vlaicu a avut loc în ultimul minut de joc. Oaspeţii au repus repede, ”militarii” au prins balonul, dar în loc să ţină posesia pentru a trece ultimul minut, au preferat o lovitură de picior dincolo de jumătatea terenului. ”Zimbrii” au avut astfel şansa de a intra în prelungiri având posesia. După mai multe aglomerări, CSM Ştiinţa Baia Mare a reuşit eseul victoriei prin acelaşi Taniela Maravunawasawasa, cel care a marcat toate punctele oaspeţilor în acest joc: 20-19!

Ştiinţa Baia Mare va întâlni în finală învingătoarea din cealaltă semifinală, care se va disputa între CSM Bucureşti şi Timişoara Saracens (sâmbătă, ora 19:00 – Stadion Arcul de Triumf).

Credit foto: frr.ro

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.