Stejarii se ”mută” la Cluj şi la Iaşi pentru Rugby Europe Championship. Cum arată lotul României la început de drum spre Cupa Mondială din 2019

14 ian 2016 1409 afişări Rugby
Stejarii se ”mută” la Cluj şi la Iaşi pentru Rugby Europe Championship. Cum arată lotul României la început de drum spre Cupa Mondială din 2019
Naţionala de rugby a României va juca la Cluj şi la Iaşi în Rugby Europe Championship, a anunţat Federaţia de specialitate.

Partida de debut cu Portugalia, programată pe 6 februarie, se va disputa la Cluj pe arena arena de 30.000 de locuri. Stejarii vor mai susţine două meciuri pe teren propriu în acest sezon al competiţiei, cel cu Rusia de pe 27 februarie şi cel cu Germania de pe 12 martie, ambele partide urmând a se disputa la Iaşi, pe Stadionul “Emil Alexandrescu”. 

“Din cauza condiţiilor meteo din România în această perioadă, cu temperaturi ce se pot apropia de zero grade, exista riscul ca terenul de joc de pe Stadionul Naţional <<Arcul de Triumf>> să îngheţe. De aceea a fost nevoie să căutam alte soluţii pentru a putea disputa în condiţii cât mai bune aceste partide şi am avut de ales între două variante, Cluj şi Iaşi. Primul meci putem să îl disputăm la Cluj, însă pentru cel cu Rusia, care fusese anunţat iniţial tot acolo, vom merge la Iaşi deoarece Stadionul <<Cluj Arena>> nu va fi disponibil la sfârşitul lunii februarie. Un alt motiv important pentru care a fost ales Iaşiul este că acesta este unul dintre cele mai puternice centre rugbistice, care alimentează constant naţionala cu jucători, mai ales pe pachetul de înaintare. În plus, există posibilitatea ca echipa locală să participe la sezonul 2016-2017 al SuperLigii. Sperăm fie alături de noi la aceste meciuri cât mai mulţi spectatori, pentru că Stejarii au nevoie de susţinerea şi suportul tuturor”, a declarat Florin Matei, secretarul general al FRR. 

Ultimul meci de rugby care a avut loc la Iaşi a fost finala Cupei României, dintre Timişoara Saracens şi CSA Steaua Bucureşti, pe 4 octombrie. 

Meciurile României în Rugby Europe Championship 2016:

 • 6 februarie România – Portugalia (Cluj)
 • 13 februarie Spania - România (Madrid)
 • 27 februarie România – Rusia (Iaşi)
 • 12 martie România – Germania (Iaşi)
 • 19 martie Georgia – România (Tbilisi)

Pentru primul meci cu Portugalia (6 februarie, ora 17:15), staff-ul tehnic al echipei naţionale a convocat un lot de 31 de jucători, 17 înaintaşi şi 14 de treisferturi.  

 • Pachetul de înaintare:
 • Pilieri: Constantin Pristavita (Ştiinţa Baia Mare), Alexandru Ţaruş (Timişoara Saracens), Mihai Dico (Ştiinţa Baia Mare), Silviu Vasiliu (CSA Steaua Bucureşti), Petru Tamba (L’Aquila)
 • Taloneur: Andrei Rădoi (Timişoara Saracens), Eugen Căpăţână (Timişoara Saracens), Florin Bardaşu (Ştiinţa Baia Mare)
 • Linia a II-a: Valentin Popârlan (Timişoara Saracens), Johan Van Heerden (Ştiinţa Baia Mare), Marius Antonescu (Tarbes), Adi Motoc (Racing 92 Metro)
 • Linia a III-a: Viorel Lucaci (CSA Steaua Bucureşti), Vlad Nistor (Castres Olympique), Andrei Gorcioaia (Valence d'Agen), Răzvan Ilisescu  (Graulhet), Stelian Burcea (Timişoara Saracens)
 • Treisferturi:
 • Mijlocaşi la grămadă: Alexandru Pălii (CSM Ştiinţa Baia Mare), Valentin Calafeteanu (Timişoara Saracens), Tudorel Bratu (Dinamo)
 • Mijlocaşi la deschidere: Jody Rose (Timişoara Saracens), Ovidiu Melniciuc (U Cluj)
 • Centri: Paula Kinikinilau (Timişoara Saracens), Florin Ioniţă (CSA Steaua), Florin Vlaicu (Calvisano)
 • Aripi: Adrian Apostol (Ştiinţa Baia Mare), Ionuţ Botezatu (Ştiinţa Baia Mare), Mădălin Lemnaru (Timişoara Saracens), Stephen Shennan (Timişoara Saracens)
 • Fundasi: Cătălin Fercu (Saracens), Sabin Strătilă (CSA Steaua Bucureşti)

Şapte jucători au fost convocaţi în premiera la prima reprezentativă: Silviu Vasiliu, Florin Bardaşu, Adi Motoc, Răzvan Ilisescu, Alexandru Pălii, Ovidiu Melniciuc şi Stephen Shennan.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.