Steaua încheie anul pe primul loc în Superliga de rugby după ce s-a impus pe terenul rivalilor de la Dinamo cu 17-9

28 oct 2017 869 afişări Rugby
Steaua încheie anul pe primul loc în Superliga de rugby după ce s-a impus pe terenul rivalilor de la Dinamo cu 17-9

Cel mai aşteptat meci al etapei a opta din Superliga de rugby s-a disputat la Bucureşti, între rivalele tradiţionale Dinamo şi Steaua. ”Militarii” au mers în Şoseaua Ştefan cel Mare din postura de lideri la zi ai clasamentului şi au rămas pe poziţie şi după acest meci, după o victorie asigurată in-extremis prin două eseuri marcate în minutele 78 şi 80! Jocul a fost echilibrat şi a fost influenţat de terenul greu şi de balonul alunecos. În tribune s-au aflat şi aproximativ 70-80 de suporteri dinamovişti, care au încins debutul cu câteva fumigene.

Încă din primele minute cele două echipe s-au angajat într-o luptă de uzură, iar la prima oportunitate ivită, mjlocaşul la grămadă dinamovist Tudorel Bratu a deschis scorul dintr-o lovitură de pedeapsă. Avantajul gazdelor nu s-a menţinut pentru mult timp şi în urma unui mol de margine, Eseria Vueti a adus Steaua în avantaj: 3-5 (Vlaicu a ratat transformarea).

Eseul primit nu i-a demoralizat pe alb-roşii care au trecut din nou la conducere după o nouă lovitură de pedeapsă concretizată de Tudorel Bratu. Până la pauză, cele două echipe şi-au împărţit minutele de dominare, dar tabela a rămas neschimbată.

Repriza a doua a fost dominată de Dinamo, care a jucat mai mult în jumătatea adversă. Imediat după reluare, presiunea jucătorilor antrenaţi de Cristi Hîldan s-a materializat într-o lovitură de pedeapsă, concretizată de Tudorel Bratu: 9-5 (min. 44).

Dinamo a continuat să pună presiune pe Steaua şi a mai avut două şanse de a pune puncte pe tabelă din lovituri de pedeapsă, ambele ratate.

Aşa cum se întâmplă deseori în sport, după ce a scăpat din presiunea alb-roşiilor, Steaua a concretizat primele ocazii clare apărute în final. La o fază prelungită, pornită de la un mol de margine, Bogdan Doroftei a găsit breşa în apărarea dinamovistă (Vlaicu a transformat). Dinamo a acuzat şocul şi nu a avut nici măcar satisfacţia de a câştiga un punct bonus defensiv, pentru că Florin Surugiu a stabilit scorul final, cu un nou eseu: 9-17. În tur, pe terenul Stelei a fost 27-19 în favoarea roş-albaştrilor.

Prin acest rezultat Steaua rămâne lider al clasamentului, în timp ce Dinamo încheie anul pe locul 5.

Etapa a opta, prima din retur, a pus punct meciurilor din Superligă programate în acest an.

În celelalte două meciuri din etapa a opta s-au înregistrat rezultatele:

Politehnica Iaşi - CSM Bucureşti 8-35

Universitatea Cluj Napoca - CSM Ştiinţa Baia Mare 12-69

Clasament la finele anului: 1.Steaua 29 p, 2. CSM Baia Mare 24 p, 3. CSM Bucureşti 22 p, 4. Timişoara Saracens 18 p (un joc mai puţin), 5. Dinamo 13 p, 6. Universitatea Cluj 4p, 7. Politehnica Iaşi 2p.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.