Sportul cu balonul oval se pregătește de sărbătoare! Ce record va stabili România la CM de rugby Under-20?

Publicat: 25 May. 2020, 22:46 Alte Sporturi
Sportul cu balonul oval se pregătește de sărbătoare! Ce record va stabili România la CM de rugby Under-20?

În urmă cu doi ani, România a găzduit în premieră, la Bucureşti, pe Stadionul ”Arcul de Triumf”, World Rugby U20 Trophy, a doua competiţie valorică din lume la aceasta categorie de vârstă. Au participat România, Samoa, Fiji, Namibia, Uruguay, Portugalia, Hong Kong şi Canada, trofeul revenind echipei Fiji, care a învins în finala Samoa cu 58-8.

România a primit atunci din partea World Rugby cel mai mare punctaj legat de organizarea turneului din întreaga istorie a competiţiei, stabilind astfel un nou standard organizatoric. La sfârșitul lunii aprilie 2020, România şi-a depus candidatura pentru organizarea Campionatului Mondial de rugby Under-20 din anul 2022.

„Trebuie să punem în valoare stadioanelor care vor fi construite. Vom continua să susținem activitatea sportivă prin organizarea de competiții la nivel înalt la noi în țară după relansarea activității sportive”, a declarat atunci Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului.

Organizarea CM de rugby Under-20 din 2022 reprezintă o oportunitate uriaşă pentru iubitorii de sport, să vadă echipe de top în România, care ar profita şi de infrastructura construită pentru EURO 2020 la fotbal, a spus apoi preşedintele FRR, Alin Petrache. „Este o provocare pentru noi să putem organiza în România această competiţie care reuneşte cele mai bune echipe din lume la nivel de tineret. Acest lucru ne-ar aduce enorm de multe beneficii, creşterea exponenţială a interesului pentru rugby şi sport din partea publicului larg, o mai mare vizibilitate pentru rugby şi sport la nivel naţional şi internaţional, o mai bună percepţie a României din postura de organizator de evenimente sportive, investiţii logistice de care vor beneficia pe termen mediu şi lung comunităţile locale, îmbunătăţirea infrastructurii sportive, promovarea voluntariatului în rândul tinerilor, expunerea copiilor la valorile sportului prin intermediul unor evenimente dedicate de tip Legacy, dacă ar fi să punctez doar câteva dintre acestea. Dincolo de toate este, însă, o oportunitate uriaşă pentru iubitorii de rugby, de sport, să vadă aceste echipe în România, să trăiască o experienţă incredibilă din postura de spectator. Aş dori să mai spun că este foarte important că putem beneficia de infrastructura sportivă pe care România a realizat-o pentru organizarea EURO 2020, este un câştig pentru toată lumea şi ca, sperăm noi, cu ajutorul autorităţilor locale, să reuşim să modernizăm unele dintre bazele de rugby, investiţii care pot ajuta enorm la creşterea şi dezvoltarea rugbyului romanesc”, a spus preşedintele Federaţiei Române de Rugby pe site-ul FRR.

Federația Română de Rugby intenţionează să organizeze un turneu de pregătire tip cantonament cu jucători de la echipele din SuperLiga CEC Bank. „Aş fi vrut să intru în cantonament cu echipa naţională, cu 60 de persoane, câte 10 jucători de la fiecare echipă de SuperLigă. Încerc să discut şi cu jucătorii de echipa naţională şi cu echipele din SuperLiga CEC Bank şi să intrăm într-un cantonament de acest gen, pentru că doar federaţia îl poate suporta. O echipă de club în momentul acesta de restrişte, în care toţi jucătorii şi antrenorii sunt trecuţi pe şomaj tehnic, nu poate să susţină un cantonament atât de lung, să le faci teste şi aşa mai departe”, a mai spus Petrache.

Campionatului Mondial de rugby Under-20 din anul 2022 va avea loc pe Stadionul Arcul de Triumf, care va fi gata în acest an

Stadion Tineretului Arcul de Triumf, detaliile proiectului:

 • Cost construcţie: 36.926.880 milioane de euro
  Capacitate: 8.207 locuri
  Teren 120m x 80m, suprafață de joc de tip gazon natural hibrid (gazon natural cu fibre artificiale), încălzire
  vestiare pentru sportivi și arbitri, spații pentru mass-media sală de conferințe, zonă de flash interviu etc
  Puncte de prim-ajutor pentru spectatori (la fiecare tribună), centru de recuperare pentru sportivi (de tip spa şi medicină sportivă cu dotări aferente)
  Post de control anti-doping și spații administrative
  Facilități: spații pentru presă, VIP, spații de cazare, 170 de locuri de parcare pentru spectatori.

Referitor la organizarea Campionatului Mondial U20 în 2022, Petrache a spus că toate cele trei stadioane aflate acum în reconstrucţie pentru EURO 2020 vor găzdui partide de la această întrecere: „Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf este un proiect pe care l-am pornit în urmă cu foarte mulţi ani, am colaborat până am ajuns aici, astăzi, cu 9 miniştri ai tineretului şi sportului şi cu 7 premieri. Este un vis al nostru, al rugbyului românesc, pentru că ne identificăm cu acest loc, este istoria noastră, este locul în care ‘Stejarii’ îşi au rădăcinile”.

Turneele de vară ale echipelor naţionale de rugby programate în luna iulie a acestui an au fost amânate din cauza restricţiilor aplicate la nivel mondial pentru a lupta contra pandemiei de coronavirus, a anunţat World Rugby.

În ceea ce priveşte reluarea competiţiilor interne, Petrache a avansat ideea că acest lucru s-ar putea întâmpla în septembrie. De altfel, CEC Bank, principalul sponsor al sportului cu balonul oval din România, a lansat un produs prin care informează clientii existenti ai CEC Bank si clientii potentiali despre posibilitatea de a isi plati taxele si impozitele prin intermediul aplicatiei CEC Bank Mobile Banking. Simplu, rapid și în siguranță.

Dacă ești client CEC Bank persoană fizică și ai deja serviciul CEC Bank Mobile Banking îți poți plăti taxele și impozitele pentru terenuri, clădiri și autoturisme direct din aplicație. După integrarea cu ghișeul.ro, sumele datorate sunt afișate și pot fi plătite cu doar câteva click-uri, chiar dacă nu ai fost deja înrolat în ghiseul.ro. Fără niciun comision suplimentar.

Și cum recent s-a aprobat prelungirea perioadei până la care administrațiile locale acordă bonificații la plata taxelor și impozitelor, dacă îți vei achita datoriile către stat până pe 30 iunie 2020, te vei putea bucura și de reducerea de până la 10% a sumelor de plată.

Ce trebuie să faci dacă ai deja serviciul CEC Bank Mobile Banking? Pentru activarea noii funcționalități, trebuie doar să-ți actualizezi aplicația CEC Bank Mobile Banking din App Store sau din Google Play. Pentru a beneficia de oportunitatea de mai sus, dar și de multe alte beneficii poți să devii online client CEC Bank. Ai nevoie de un PC/ laptop sau un telefon mobil care să fie conectat la o rețea de internet sau de wi-fi. Intra pe www.cec.ro, secțiunea CEC_IN, urmeaza câțiva pași simpli și vei primi imediat Pachetul Bun Venit! destinat persoanelor fizice. Acesta conține cont curent în lei, card de debit Visa în lei și serviciul Mobile Banking.

Dincolo de posibilitatea de a plăti online taxele și impozitele locale, serviciul CEC Bank Mobile Banking îți oferă multe alte facilități: deschidere de conturi în valută, transferuri între conturile proprii, plăți în lei și în valută, inclusiv plata facturilor de utilități direct prin scanarea codului de bare, schimburi valutare la curs avantajos, constituire de depozite în lei și valută. Pentru depozitele în lei vei beneficia de un bonus de dobândă începând cu 0,10%.

Nu vei avea comisione la plățile către alte conturi CEC Bank și vei beneficia de comisoane reduse cu 60% față de tariful standard la toate transferurirle interbancare. În plus, vei avea acces ușor la rapoarte: extrase de cont, istoric operațiuni, vizualizare solduri, situație financiară, etc. Pentru detalii și informații suplimentare poți scrie oricând pe pagina de Facebook a CEC BANK sau pe contul Instagram.

Publicat: 25 May. 2020, 22:46 Alte Sporturi
Pe aceeași temă
'Hm, 200 de lei?' Ireal ce au făcut doi bucureșteni beți într-un bordel din Centrul Vechi
'Hm, 200 de lei?' Ireal ce au făcut doi bucureșteni beți într-un bordel din Centrul Vechi
Mai mulţi cântăreţi, printre care Chirilă, Loredana, Delia şi Ristei cer ajutor de stat de la Guvern
Mai mulţi cântăreţi, printre care Chirilă, Loredana, Delia şi Ristei cer ajutor de stat de la Guvern
Avertisment pentru hoţi, în limba română, în magazine din Anglia. Reacţia MAE: Profund discriminatoriu
Avertisment pentru hoţi, în limba română, în magazine din Anglia. Reacţia MAE: Profund discriminatoriu
HALUCINANT! Silviu Lung a inceput sa PLANGA IN HOHOTE in timpul meciului cu Galatasaray! A reusit MECIUL VIETII, dar a trebuit sa iasa la pauza! Ce s-a intamplat
HALUCINANT! Silviu Lung a inceput sa PLANGA IN HOHOTE in timpul meciului cu Galatasaray! A reusit MECIUL VIETII, dar a trebuit ...
Dacă simți „un gâdilici” în gât, virusul și-a croit deja calea în organismul tău. Cum scapi peste noapte de senzația neplăcută
Dacă simți „un gâdilici” în gât, virusul și-a croit deja calea în organismul tău. Cum scapi peste noapte de senzația ...
EXCLUSIV. Avem filmul bătăii. Pepe a strâns-o de gât pe Raluca, a lovit-o cu podul palmei peste față, a trântit-o de mașină și a fugit ca un laș
EXCLUSIV. Avem filmul bătăii. Pepe a strâns-o de gât pe Raluca, a lovit-o cu podul palmei peste față, a trântit-o ...
😮S-a aflat adevărul! De ce divorţează Pepe? Anunţ de ultim moment al Poliţiei
😮S-a aflat adevărul! De ce divorţează Pepe? Anunţ de ultim moment al Poliţiei
Ziua așteptată de toți românii! Orban ridică toate restricțiile!
Ziua așteptată de toți românii! Orban ridică toate restricțiile!
O DESCOPERIRE uriașă rescrie istoria. Cel mai mare FARAON a fost de fapt FEMEIE. De ce au vrut să o ȘTEARGĂ total din istorie
O DESCOPERIRE uriașă rescrie istoria. Cel mai mare FARAON a fost de fapt FEMEIE. De ce au vrut să o ȘTEARGĂ total din ...
E uluitor cu ce s-a ales această tânără după ce a activat câteva luni în industria filmelor pentru adulți. Nimeni nu se aștepta să se întâmple așa repede
E uluitor cu ce s-a ales această tânără după ce a activat câteva luni în industria filmelor pentru adulți. Nimeni ...
Cutremur total în Parlamentul din România: Au anunțat că își dau demisia! Mâine se întâmplă totul (SURSE)
Cutremur total în Parlamentul din România: Au anunțat că își dau demisia! Mâine se întâmplă totul (SURSE)
ȘOC! Topul bărbaților din showbizul românesc care și-au bătut crunt iubitele. Dragoste chiar este oarbă în cazul multora
ȘOC! Topul bărbaților din showbizul românesc care și-au bătut crunt iubitele. Dragoste chiar este oarbă în cazul multora
BREAKING NEWS: CEO Moderna a anunţat preţul vaccinului anti-Covid. Cât costă vaccinul care are o eficienţă de 94.5%
BREAKING NEWS: CEO Moderna a anunţat preţul vaccinului anti-Covid. Cât costă vaccinul care are o eficienţă de 94.5%
Cine sunt cele mai dezbrăcate femei de pe Instagram
Cine sunt cele mai dezbrăcate femei de pe Instagram
De ce umblă un șofer cu un telefon mobil lipit cu scoci de stopul mașinii?
De ce umblă un șofer cu un telefon mobil lipit cu scoci de stopul mașinii?
Trecea pe lângă o piatră, când ochiul lui ager a observat ceva. A spart-o și a descoperit ceva epocal! / Cum a știut?
Trecea pe lângă o piatră, când ochiul lui ager a observat ceva. A spart-o și a descoperit ceva epocal! / Cum a știut?
Agenţia Europeană a Medicamentului a anunţat când ar putea autoriza vaccinul împotriva Covid-19
Agenţia Europeană a Medicamentului a anunţat când ar putea autoriza vaccinul împotriva Covid-19
Imagini INTERZISE cardiacilor! Vedete prinse în timp ce făceau amor în public
Imagini INTERZISE cardiacilor! Vedete prinse în timp ce făceau amor în public
„Antrenamentul” unui colonel SPP: bătăi cu nevasta şi beţii la volan. Instanţa l-a considerat „responsabil, liniştit şi serios”
„Antrenamentul” unui colonel SPP: bătăi cu nevasta şi beţii la volan. Instanţa l-a considerat „responsabil, liniştit ...
DEZVĂLUIRI: De unde vin de fapt fructele şi legumele de la Lidl
DEZVĂLUIRI: De unde vin de fapt fructele şi legumele de la Lidl
Cum i-a explicat Victor Slav Sofiei, că ”mami și tati” sunt divorțați: ”Gestionează bine situația”! Fostul soț al Biancăi are acum o nouă relație 
Cum i-a explicat Victor Slav Sofiei, că ”mami și tati” sunt divorțați: ”Gestionează bine situația”! Fostul ...
Netflix şi Realness Institute vor lansa un laborator de dezvoltare a conţinutului pentru scriitorii africani
Netflix şi Realness Institute vor lansa un laborator de dezvoltare a conţinutului pentru scriitorii africani
Trei lucruri pe care trebuie să le faci când e frig afară, chiar dacă ai cauciucuri de iarnă
Trei lucruri pe care trebuie să le faci când e frig afară, chiar dacă ai cauciucuri de iarnă
FOTO. Alexandra Stan, apariție de infarct! Ținuta controversată, fără lenjerie intimă, a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Alexandra Stan, apariție de infarct! Ținuta controversată, fără lenjerie intimă, a lăsat la vedere prea mult
Apariția nemaivăzută a Anamariei Prodan! Cum putea să arăte în tinerețe, cu părul mult mai scurt
Apariția nemaivăzută a Anamariei Prodan! Cum putea să arăte în tinerețe, cu părul mult mai scurt
Jennifer Lopez, mișcări fierbinți pe scenă! Fanii au fost în delir! FOTO
Jennifer Lopez, mișcări fierbinți pe scenă! Fanii au fost în delir! FOTO