Rugbiştii spanioli care l-au agresat pe arbitrul român Vlad Iordăchescu au fost sancţionaţi de forul european

17 apr 2018 5770 afişări Rugby
Rugbiştii spanioli care l-au agresat pe arbitrul român Vlad Iordăchescu au fost sancţionaţi de forul european

Într-un moment în care se discută despre o posibilă rejucare a meciului dintre Belgia şi Spania (scor 18-10), care a asigurat României un loc la Cupa Mondială de rugby din 2019, forul european a judecat incidentele din finalul meciului disputat din 18 martie. Mai mulţi jucători spanioli l-au agresat pe arbitrul român Vlad Iordăchescu, acuzându-l de înfrângere.

Printr-un comunicat prezentat astăzi de Rugby Europe, preluat de FR de Rugby, se precizează că o Comisie Judiciară Independentă, prezidată de profesorul Lorne Crerar (Scoţia), ajutat de Jean-Claude Legendre (Franţa) şi Aliaksandr Danilevich (Belarus), i-a convocat pe jucătorii Pierre Barthère, Mathieu Belie, Lucas Guillaume, Guillaume Rouet, Sébastien Rouet, precum şi pe reprezentanţii Federaţiei Spaniole de Rugby.

După deliberări, Comisia a stabilit următoarele sancţiuni:

Guillaume ROUET (nr. 9): agresiune fizică şi verbală a unui oficial de meci – 36 săptămâni
Sébastien ROUET (nr. 20): agresiune fizică şi verbală a unui oficial de meci – 42 săptămâni
Pierre BARTHERE (nr. 6): acte şi cuvinte ameninţătoare la adresa unui oficial de meci – 14 săptămâni
Lucas GUILLAUME (nr.7): acte şi cuvinte ameninţătoare la adresa unui oficial de meci – 14 săptămâni
Mathieu BELIE (nr. 10): acte şi cuvinte ameninţătoare la adresa unui oficial de meci – 14 săptămâni

Aceste sancţiuni se aplică imediat în ce priveşte activitatea jucătorilor (echipa naţională şi echipe de club). Jucătorii au drept să facă apel în termen de 7 zile de la comunicarea în scris a deciziei.

Plângerea depusă de comportamentul neadecvat al Federaţiei Spaniole de Rugby a fost suspendată, urmând a fi stabilită o altă dată de audiere.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.