România a pierdut ultimul test înaintea participării la Cupa Mondială, 16-21 cu Tonga. Debutul "stejarilor" la turneul final este pe 23 septembrie, la Londra, cu Franţa

6 sep 2015 466 afişări Comentează şi tu Rugby
România a pierdut ultimul test înaintea participării la Cupa Mondială, 16-21 cu Tonga. Debutul "stejarilor" la turneul final este pe 23 septembrie, la Londra, cu Franţa Fotografii: Mediafax, Dragoş Savu 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7965/14701797/2/pachet.jpg

Naţionala de rugby a României a susţinut, sâmbătă seara, ultimul test înaintea participării la Cupa Mondială de rugby (18 septembrie - 1 noiembrie) din Anglia. "Stejarii" au primit pe teren propriu vizita selecţionatei Tonga, o echipă destul de redutabilă pe plan mondial. Partida s-a desfăşurat pe Stadionul "Arcul de Triumf" şi a fost câştigată de oaspeţi cu 21-16.

Tonga a deschis scorul printr-un eseu de penalizare, într-un moment în care tricolorii evolua cu un om mai puţin, ca urmare a faptului că Popârlan a văzut cartonaşul galben (minutul 14). Vlaicu a reuşit să reducă apoi din diferenţă, de la 0-7 la 6-7 prin două lovituri de pedeapsă, însă spre sfârşitul primei părţi tot Tonga a avut ultima reacţie, care a înscris prin Morath, tot dintr-o lovitură de penalitate. Astfel, după primele 40 de minute, oaspeţii au intrat la cabine în avantaj cu 10-6.

În partea secundă, România a început să-şi domine adversara cu pachetul de înaintare, a fost chiar aproape de eseu, însă pe tabelă a redus diferenţa dintr-o nouă lovitură de pedeapsă, prin Vlaicu. Cei care au marcat un eseu au fost tot oaspeţii, care s-au desprins decisiv cu 10 minute înainte de final (21-9).

În ultimele secvenţe ale partidei, "stejarii" au reuşit totuşi să culce balonul dincolo de linia de ţintă prin Rădoi, Vlaicu a transformat apoi lovitura de care a beneficiat, astfel că rezultatul final a fost 21-16 pentru Tonga.

De remarcat faptul că în jocul de sâmbătă şi-au făcut debutul în prima reprezentativă şi doi jucători din Emisfera sudică, Paula Kinikinilau (originar din Tonga) şi Johannes Van Heerden (Africa de Sud).

Naţionala României va debuta la Cupa Mondială de rugby pe 23 sepembrie, lsa Londra, cu un supermeci împotriva Franţei. "Stejarii" vor mai înfrunta în grupă selecţionatele Irlandei, Canadei şi Italiei.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.