România a pierdut în fața Italiei, dar și-a luat la revedere de la Cupa Mondială într-o manieră entuziasmantă, cu 3 eseuri înscrise în ultimele 14 minute de joc

Redactor:
Marius Hutu
România a pierdut în fața Italiei, dar și-a luat la revedere de la Cupa Mondială într-o manieră entuziasmantă, cu 3 eseuri înscrise în ultimele 14 minute de joc
  • Publicat:
  • Actualizat:

România și-a încheiat parcursul la Cupa Mondială din Anglia cu o înfrângere în fața Italiei, scor 22-32. Astfel, „stejarii” au ratat calificarea directă la ediția următoare a întrecerii, ce se va desfășura în 2019, în Japonia. Naționala lui Lynn Howells a părăsit însă Cupa Mondială cu capul sus, după ce a înscris Italiei 3 eseuri în ultimele 14 minute ale jocului.

România s-a încălzit greu în fața Italiei, așa cum s-a întâmplat și în partida precedentă în fața Canadei, astfel că la pauză s-a văzut condusă la o diferență de 19 puncte (scor 22-3). Partea secundă a început-o la fel de slab, Italia a reușit punctul bonus ofensiv după 4 eseuri (scor 29-3), dar ultima impresie a fost salvată. 

Având o condiție fizică foarte bună, România a pus în dificultate Italia și a reușit să-i înscrie 3 eseuri, prin Apostol (2) și Popârlan, într-un interval de 13 minute. Stejarii s-au apropiat la 22-32 de Italia, dar a fost prea târziu să mai reușească o minune precum cea din partida precedentă, când a revenit de la 0-15 la 17-15 în numai 28 de minute.

REZULTAT FINAL: România – Italia 22-32

18:25 Ce meci a făcut Adrian Apostol! Intrat în repriza secundă, stejarul a reușit al doilea eseu personal în fața Italiei. Scorul a devenit 32-22 cu câteva momente înainte de final. Păcat de această revenire a României, care a venit mult prea târziu: 3 eseuri în 13 minute!


18:22 Florin Vlaicu a devenit cel mai bun marcator al României în istoria participărilor la Cupa Mondială. Acesta l-a întrecut pe Petre Mitu.


18:18 Tricolorii s-au trezit prea târziu, însă, cu patru minute înainte de final, se pot mândri cu al doilea eseu, reușit de Vali Popârlan. 15-32. Florin Vlaicu a transformat iar scorul a devenit 32-17.


18:10 Penalizare și italienii măresc din nou diferența, 32-10. 17 puncte diferența pe care tricolorii ar trebui să o recupereze.


18:05 Pungea i-a luat locul pe teren lui Lazăr, iar două rezerve creează o fază excelentă pentru România: Bratu își angajează bine coechipierul, iar faza este finalizată cu primul eseu al României, împotriva penisnsularilor. Eseul lui Apostol nu este validat decât după proba video, iar Vlaicu aduce și cele două puncte, printr-o transformare precisă.  România – Italia, 10 – 29, cu 13 minute înainte de finalul partidei.


17:58 Debut pentru Tudorel Bratu în naționala României: Calafeteanu este cel care îi lasă locul în echipă mijlocașului la grămadă. Bratu este soluția de avarie găsită de antrenorul Stejarilor după accidentarea lui Florin Surugiu.


17:42 Stejarii au terminat prost prima repriză și au început-o la fel și pe a doua. Italia a reușit al patrulea eseu în această partidă, în minutul 47, prin Zanni. Încercarea a fost transformată de Allan, iar scorul a devenit 29-3! Căpitanul echipei la acest joc, Vali Ursache, a fost schimbat cu Stelian Burcea.


17:30 România a efectuat două schimbări înaintea reprizei secunde. Au ieșit din teren Paulică Ion și Wiringi, în locul lor fiind introduși Csaba Gal și Andrei Ursache.


17:15 Nu a înscris România, a făcut-o în schimb Italia! Allan a găsit o breșă în apărarea României și a sprintat spre terenul de țintă, reușind al treilea eseu al echipei sale. Tot Allan a trasnformat, iar cele două echipe se pregătesc să intre în pauză cu 22-3.


17:09 Johannes Van Heerden a revenit în teren, România și-a presat adversara și a fost aproape de a înscrie primul eseu, fiind la câțiva centimetri de terenul de țintă, dar după câteva minute bune în care italienii s-au apărat eroic, Kinikinilau a comis o infracțiune, iar stejarii au irosit șansa de a puncta. Jocul s-a mutat din nou spre centrul terenului.


17:00 România a făcut față tot mai greu în inferioritate numerică, iar consecințele se văd pe tabela de marcaj. Italienii au culcat pentru a doua oară balonul în terenul de țintă prin Gori, Allan a transformat, iar scorul a devenit 15-3 în minutul 24.


16:59 Până la meciul de fotbal Insulele Feroe – România, toată suflarea sportivă din țară este conectată la ultimul meci al stejarilor de la Cupa Mondială. Simona Halep, cea mai bună sportivă a României, a postat un mesaj de susținere pentru naționala de rugby în timpul partidei cu Italia.


16:50 Momente dificile pentru stejari. Johannes Van Heerden a văzut cartonașul galben pentru un joc antisportiv. Imediat, Allan a înscris dintr-o lovitură de pedeapsă (8-3, min. 16). România va juca în următoarele 10 minute în inferioritate numerică.


16:47 Florin Vlaicu mai are nevoie de 2 puncte pentru a deveni cel mai bun realizator al României în istoria participărilor la Cupa Mondială.


16:42 Italia a reușit câteva minute mai târziu (minutul 10) să înscrie un eseu. Reușita i-a aparținut lui Sarto. Transformarea a fost ratată de Allan.


16:37 România începe perfect partida și deschide scorul după 5 minute de joc. Florin Vlaicu a transformat o lovitură de pedeapsă:  România – Italia 3-0. Stejarii n-au avut timp să savureze această reușită și au fost surprinși imediat de adversari, care au ajuns în terenul de țintă al României. Balonul nu a fost controlat însă în terenul de țintă, conform arbitrajului video, astfel că eseul nu a fost validat.


16:15 Costică Mersoiu, fost component al echipei naționale, a susținut la DigiSport că absența lui Mihai Macovei se va resimți: „Cred că Mihai Macovei înseamnă 15-20% din echipa națională în acest moment. Este un căpitan care joacă cu sufletul, joacă pentru România”.


16:00 România și Italia au ieșit la încălzire. Tribunene stadionului din Exeter sunt deja arhipline.


15:30 Imagini din vestiar. România este gata pentru un meci de zile mari în fața Italiei. Totul a fost pregătit în cel mai mic amănunt pentru partida cu „squadrra azzurra”, inclusiv un mesaj de întâmpinare pentru stejari în vestiar, menit să „lucreze” la nivel mental: „Nu contează pe cine ai în față, contează pe cine ai alături!”


 România își încheie duminică parcursul la Cupa Mondială de rugby, la ora 16:30 fiind programată ultima partidă, în compania Italiei. Jocul din cadrul Grupei D are ca miză principală calificarea directă la turneul final din 2019, găzduit de Japonia. Cine câștigă va încheia pe locul 3 în grupă și scapă de grijile calificării în următorii 4 ani. România nu a învins niciodată o selecționată din Turneul celor 4 națiuni în cadrul unui turneu final, dar acum pare mai aproape ca niciodată, având în vedere forma sportivă din ultima vreme.

România – Italia se va desfășura pe Stadionul Sandy Parc din Exeter. Ambele selecționate vor juca fără căpitanii obișnuiți, Mihai Macovei, respectiv Sergio Parisse. „Stejarii” vor avea avea în acest meci un nou căpitan, pe Valentin Ursache, care îl schimbă astfel pe Mihai Macovei, suspendat pentru două săptămâni în urma unui placaj periculos dat în meciul cu echipa Canadei.

„Suspendarea lui Mihai este una regretabilă și nimeni nu-l poate înlocui în postura de lider al echipei. Sunt onorat să fiu căpitanul Stejarilor pentru acest meci și cu siguranță voi face tot ce îmi stă în putere să conduc cât mai bine echipa din teren”, a spus Valentin Ursache.

Partida cu „squadrra azzurra” va fi cu atât mai specială pentru Vali Ursache, cu cât acesta și-a făcut debutul în naționala României într-un meci chiar cu Italia. În 2004, în ultima victorie a Stejarilor în fața Italiei, 25-24, Vali avea 19 ani, evolua la CSU AV Arad și îmbrăca pentru prima dată tricoul cu frunza de stejar. „Nu avem nimic de pierdut în meciul contra Italiei, am reușit să câștigăm > împotriva Canadei, iar acum urmează >, unde vom da totul pe teren”, a spus jucătorul de linia a treia.

Cele două formații care vor fi aliniate la start

ROMANIA. PRIMUL  XV:

  • 1. Mihăiță Lazăr, 2. Otar Turashvili, 3. Paulică Ion, 4. Valentin Popârlan, 5. Johannes Van Heerden, 6. Valentin Ursache (cpt), 7. Viorel Lucaci, 8. Daniel Carpo, 9. Valentin Calafeteanu, 10. Michael Wiringi, 11. Ionuț Botezatu, 12. Florin Vlaicu, 13. Paula Kinikinilau, 14.Mădălin Lemnaru, 15. Cătălin Fercu
  • REZERVE: 16. Andrei Rădoi, 17. Andrei Ursache, 18. Horațiu Pungea, 19. Marius Antonescu, 20. Stelian Burcea, 21. Tudorel Bratu, 22. Csaba Gal, 23. Adrian Apostol

ITALIA. PRIMUL XV:

  • 1. Matias Aguero, 2. Andrea Manici, 3. Lorenzo Cittadini, 4. Quintin Geldenhuys (cpt), 5. Josh Furno, 6. Francesco Minto, 7. Simone Favaro, 8. Alessandro Zanni, 9. Edoardo Gori, 10. Tommaso Allan, 11. Giovanbattista Venditti, 12. Tommaso Benvenuti, 13. Michele Campagnaro,  14. Leonardo Sarto, 15. Luke McLean
  • REZERVE: 16. Davide Giazzon, 17. Alberto De Marchi, 18. Dario Chistolini, 19. Valerio Bernabò, 20. Samuela Vunisa, 21. Guglielmo Palazzani, 22. Carlo Canna, 23. Enrico Bacchin
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de la Pro TV
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de…
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Pariul incredibil pus de milionarul român care construieşte un castel în România! „Stăteau ţăranii şi se închinau”
Pariul incredibil pus de milionarul român care construieşte un castel în România! „Stăteau ţăranii şi se închinau”
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au constatat medicii + câte zile îl vor ține la psihiatrie
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au constatat medicii + câte zile…
Ungurii umilesc România. Pregătesc marea lovitură: Putem scrie istorie
Ungurii umilesc România. Pregătesc marea lovitură: Putem scrie istorie
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen