Războiul Alin Petrache vs. Eduard Novak atinge un nou nivel! Președintele Federației Române de Rugby, replică devastatoare: „Nu ne lăsăm până când Stadionul Arcul de Triumf nu va reveni acolo unde îi este locul din 1908”

Redactor:
Ion Filip
Războiul Alin Petrache vs. Eduard Novak atinge un nou nivel! Președintele Federației Române de Rugby, replică devastatoare: „Nu ne lăsăm până când Stadionul Arcul de Triumf nu va reveni acolo unde îi este locul din 1908”
  • Publicat:

Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, i-a dat o replică devastatoare lui Eduard Novak, fostul ministru al Sportului.

Eduard Novak l-a atacat dur pe Alin Petrache

Președintele Federației Române de Rugby Alin Petrache și Eduard Novak, fostul șef al defunctului Minister al Tineretului și Sportului, sunt într-un război deschis de la distanță.

Primul dintre ei i-a dat o replică devastatoare după ce a fost acuzat de modul în care a condus MTS-ul și a acordat finanțări federațiilor.

„Stimate domnule președinte Alin Petrache, citesc atacurile susținute la adresa mea și îmi dau seama că încercați să vă spălați pe mâini de eșecul dezastruos de la Campionatul Mondial.

Cu siguranță, poate unii vă și cred, însă cu aceste acuzații nu rezolvați în niciun fel situația rugby-ului românesc, care este într-o cădere continuă în ultimii 20 de ani. Dați vina pe fostul Ministru, pe lipsa bugetului, pe condițiile neprielnice de pregătire. O să vă dau și câteva răspunsuri care poate vă ajută:

„Buget alocat Ministerul Sportului

Bugetul Federației de Rugby a avut cel mai mare buget în anii 2021, 2022, 2023 dintre sporturile de echipă din România.

Ați avut cele mai bune condiții de pregătire (Arcul de Triumf), față de alte sporturi de echipă.

Spre comparație, handbal Floreasca este o paragină, Volei nici nu are teren propriu, polo în Floreasca, este o paragină, baschet…

Însă față de alte sporturi de echipă aveți cele mai puține echipe în Liga 1, doar 5, aveți cei mai puțini jucători legitimați.

Spre comparație cu Rugby, alte sporturi de echipă chiar au obținut rezultate internaționale.

Vă referiți la bugetele celorlalte țări și sprijinul de la stat.

Franța – 2 milioane de jucători, România – 9.100 jucători. Franța – 146.000 de cluburi, România – 113 cluburi. Vă rog nu induceți în eroare opinia publică, nu aveți cum să comparați bugetul cu aceste țări. Doar din taxele acestor jucători Federația are proporțional buget mult mai mare.

Vă rog mult, nu mai căutați vinovați, mai bine analizați ce ați realizat în mandatele dumneavoastră de președinte și dacă considerați că ați dat greș, să vă dați demisia de onoare.

Poate altcineva va fi interesat și de rugby-ul din țară, nu numai de stadionul Arcul de Triumf… Mult succes în orice faceți”, a fost mesajul lui Eduard Novak, drept răspuns la acuzațiile lui Alin Petrache.

Novak ne-a dat finanțare de 37 de lei patul în cameră dublă și 100 de lei pentru 3 mese pe zi.

– Alin Petrache

Războiul Alin Petrache vs. Eduard Novak atinge un nou nivel! Președintele Federației Române de Rugby, replică devastatoare: „Nu ne lăsăm până când Stadionul Arcul de Triumf nu va reveni acolo unde îi este locul din 1908”

Președintele FRR Alin Petrache a văzut reacția dură a lui Eduard Novak și i-a dat răspunsul fostului ministru al Sportului.

„Domnule fost ministru,

Plecând de la o vorbă românească «dacă tăceai, filosof rămâneai» aș vrea să vă spun cum va percepe lumea mesajul dvs.

1. A venit la o lună după declarațiile mele. Arată ori că gândiți încet, ori că nu mai aveți suficiente pisicuțe să postați pe rețelele sociale și ați considerat că o să vă crească reach-ul dacă mă atacați.

2. Dacă știți cât fac 1+1 o să vedeți că nu am avut nici pe departe cel mai mare buget, ba din contră, ați vrut să demonstrați cât de puternic sunteți dvs ca bărbat și ne-ați tăiat fără scrupule și fără argumente bugetul. Sunt cifre reale, dar poate le-ați pierdut în traducere.

3. Eu încă mai sper că aceasta declarație, cum că am avut cele mai bune condiții de pregătire, este făcută după un antrenament istovitor, când creierul nu se mai oxigenează corespunzător. Ne-am antrenat doar în București. Pe un teren mult mai mic decât cel regulamentar. Cu bugetare primită cu trei săptămâni înainte de începerea stagiului, domnule strateg. Ce ați făcut ca ministru, faceți și acum când sunteți un simplu cetățean. Învrăjbiți sporturile între ele și, ca orice om fără idei, comparați mere cu pere. Dacă toate acele baze sunt în paragină sunteți primul vinovat. Ați fost ministru și nu ați făcut nimic. Sau ați făcut, dar doar pentru anumite sporturi, din anumite zone. Dacă acest stadion este la un standard, este pentru că cineva s-a preocupat să îl facă așa. Dvs doar l-ați rechiziționat din pix. Vă reamintesc că în săptămâna singurului meci de pregătire de pe teren propriu, înainte de Cupa Mondială, am fost nevoiți să ne antrenăm pe patru terenuri diferite. În cinci zile, patru terenuri. Nici măcar pentru Cupa Mondială nu ați catadicsit să ne puneți la dispoziție terenul nostru istoric.

4. Știți cum o să își amintească lumea de dvs? Ministrul Sportului care nu știa imnul țării care îl premia generos pentru fiecare medalie, atât pe el, cât și pe toți membrii familiei care aveau orice legătură cu sportul. Ministrul care a dus sportul românesc alături de cel din țările africane. Erați și ministru, și sportiv, și cel mai tare influencer bilingv de pe Facebook. O să rămâneți în conștiința publică, pentru scurt timp vă asigur, drept cel mai mare “scamator” din sportul românesc. Ați „ascuns” un stadion, folosind doar un pix. Și toate astea pentru ce? Ca să aveți un apartament rezervat la hotelul stadionului? Ca să puteți faceți baie la piscina complexului? Pentru un masaj gratuit? Ziarele vuiau că aveați timp de amantă, dar nu aveați timp să vă întâlniți cu federațiile sportive. Ați cheltuit atâtea resurse și v-ați “maimuțărit” pe la televizor cu o strategie făcută pe un colț de masă, care nu avea nici cap, nici coadă. Din nou, fără să vă consultați cu federațiile. Apropo, cam cât s-a implementat din strategia dvs?

5. Nu știu de unde aveți cifrele pe care le-ați postat, dar dacă gândirea dvs analitică vă spune că noi suntem la nivelul în care să ne comparăm cu Franța la rugby este clar că nu ați înțeles nimic din sportul acesta sau din sport în general. Diferențele ar fi probabil aceleași dacă v-am compara pe dvs cu Ministrul Sportului din Franța. Poate mai mari. Dacă noi reușim să ne calificăm la o Cupă Mondială cu atât de puțini sportivi cu cât clamați dvs că avem, compilând, în mod voi eronat, informații pe care le aveți din perioada când erați ministru, înseamnă că suntem performanți. Dacă mergem la aceeași competiție și noi, cei cu 113 cluburi, și cei cu 146.000 de cluburi, înseamnă că, în ciuda piedicilor dvs, am reușit să ajungem la al treilea eveniment sportiv al planetei. Și nu avem foarte multe astfel de sporturi în România. Dar, dvs. minimizați totul.

6. Ați numărat vreodată mesajele primite de la mine, sau de la alți președinți de federație, la care nu ați răspuns niciodată? Vă mai amintiți cum ați procedat când a trebuit să aprobați bugetul pentru pregătirea Cupei Mondiale? Și cum ați vrut să mă umiliți pe mine și rugbyul românesc tinându-mă zile întregi la ușă, de ajunsese să le fie rușine și consilierilor dvs de cum vă comportați?

7. Cum puteți să scrieți asemenea inepții când Federația Română de Rugby a suplimentat bugetul oferit de MTS cu peste 60% din venituri proprii? Sau credeți că un jucător senior care are și 4 antrenamente pe zi, mănâncă de 37 de lei un prânz?

8. Știți că noi am mai demonstrat cândva că dumneavoastră omiteți adevărul foarte ușor și după aceea ați dat vina pe limba română. Nu o să ne lăsăm până când Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf nu va reveni acolo unde îi este locul din 1908.

9. Planul dvs malefic de a ne pune piedică a reușit. Așa cum am început, vă spun din nou. Aveați ocazia să nu spuneți nimic. Dar evident, ca orice trompetă, vă place să vă auziți vorbind.

10. Și vă mai rog ceva, nu mai folosiți tricolorul în postări până când nu învățați măcar trei strofe din imn.

Vă aștept cu o altă analiză pertinentă peste vreo lună sau două.

P.S. Dacă tot scrieți de rugby poate îi deblocați și pe toți fanii acestui sport care sunt blocați pe paginile dvs de pe rețelele sociale doar pentru că nu vă place ce vă scriu”, a scris Alin Petrache pe pagina sa de Facebook.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în locul în care micuța susținea că se află „un monstru”
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în locul în care micuța susținea…
Adrian Mititelu Jr. a ieșit din spital și nu a stat pe gânduri! Unde a fost surprins fiul patronului de la FCU Craiova
Adrian Mititelu Jr. a ieșit din spital și nu a stat pe gânduri! Unde a fost surprins fiul patronului de…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Cine sunt românii care trebuie să plătească 
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care le deţin
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Câți bani primește FCSB după ce a devenit campiona României! Suma uriașă pe care o poate încasa din competițiile europene
Câți bani primește FCSB după ce a devenit campiona României! Suma uriașă pe care o poate încasa din competițiile europene
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate goli buzunarele
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate goli buzunarele
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O româncă din străinătate gătește cu ce găsește la gunoi: „E mâna a doua pe gratis” VIDEO
O româncă din străinătate gătește cu ce găsește la gunoi: „E mâna a doua pe gratis” VIDEO
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea au decis echipa învingătoare
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea au decis echipa învingătoare