Marea transformare! La returul de pe 27 noiembrie, România e obligată să schimbe jocul cu Uruguay

15 nov 2010 50 afişări Comentează şi tu Rugby
Marea transformare! La returul de pe 27 noiembrie, România e obligată să schimbe jocul cu Uruguay Marea transformare

Naţionala de rugby a României a făcut un prim pas sprecalificarea la Cupa Mondială din 2011. Elevii tandemului McDowell -Gontineac au terminat la egalitate, 21-21 (5-14) la Montevideo, cuUruguay, prezenţa la competiţia din Noua Zeelandă urmând să sedecidă în returul barajului, la Bucureşti, pe 27 noiembrie. Finaluls-a dovedit o adevărată comedie a erorilor pentru România.

Prima manşă s-a încheiat nedecis, la finalul unui meci în care"stejarii" au condus în permanenţă! Miza uriaşă şi-a pus însăamprenta pe jocul ambelor formaţii, înregistrându-se nenumărategreşeli de mânuire a balonului, erori copilăreşti în tuşă saunesincronizări surprinzătoare.

Atuulpachetului de înaintare

România şi-a valorificat încă o dată forţa pachetului deînaintare, atu concretizat şi prin cele două eseuri marcate deManta (5-14) şi B. Bălan (11-19). După câteva minute de echilibrudin actul secund însă, jocul s-a mutat în terenul de 22 alromânilor, sud-americanii săpând constant culoare pe toatefronturile. Căderea inexplicabilă a "stejarilor" a survenit înultimele zece minute. Freitas (70) a reuşit un eseu pe tuşă, deşifusese placat de trei tricolori (!), iar Arocena a transformatimediat (18-21).

inexistenţi înultimele minute

Uruguayenii au băgat cărbuni şi, pe final, după o greşeală a luiFercu (a întârziat repunerea), judecătorul de margine a semnalizat,centralul a acordat penalitate pentru Uruguay, iar Arocena atransformat lejer (21-21). "Nu am evoluat aşa cum ne doream înspontane şi mol, iar mânuirea balonului a lăsat de dorit. Niciacomodarea jucătorilor din Franţa cu cei din România nu s-a produscum trebuia, dar acum vor avea două săptămâni până la retur şitotul va fi ok", a concluzionat selecţionerul Steve McDowell.Experienţa, plusul de valoare al "stejarilor" şi intervalul de douăsăptămâni până la retur reprezintă detalii care pot cântări enormîn tranşarea calificării. Mai ales că pe Stadionul Arcul de Triumfva fi expus şi trofeul Cupei Mondiale, "motivaţia" ce va face turullumii pe acest final de an.5 la cinciediţii ale Cupei Mondiale România s-a calificat direct, iar laprima am fost invitaţi. Barajul cu Uruguay e primul jucat deRomânia

Mesaje pesiteul www.frr.ro

"Ce coşmar, am fost penibili!
trimis de Răzvan

"Bravo, băieţi"
trimis de nebunik

"Oare ce vom face cu Anglia sau cu Argentina în condiţiileîn care cu aceşti «maimuţoi»" am avut un astfel de joc"
trimis de Flanker

"Cred că avem o echipă suficient de matură să depăşimaceastă stare"

trimis de Mihai Vioreanu

Am făcut multe greşeli şi asta ne-a costat. Vom fi mult maiputernici acasă şi Uruguay va afla cu siguranţă acestaspect

Sorin Socol, căpitan România


Motocicleta face încăo victimă!

În ziua în care România remiza la Montevideo cu Uruguay (21-21),rugby-ul românesc purta doliu. Pilierul echipei CSM Bucureşti, AlexGrozav, a încetat din viaţă, sâmbătă, la doar 21 de ani, laSpitalul de Urgenţă din Bucureşti.

Tânărul jucător, ce urma să împlinească 22 de ani pe 30 ianuarie,fusese internat, în stare gravă, la începutul săptămânii în clinicabucureşteană. Grozav suferise un teribil accident de motocicletă,martorii susţinând că sportivul aflat pe Şoseaua Viilor dinCapitală a încercat să se ridice pe o roată! Din cauza vitezei,Alex s-a dezechilibrat, iar impactul a fost devastator. Transportatrapid la Spitalul de Urgenţă, starea rugbistului se stabilizasedupă câteva zile, dar ulterior fostul jucător de la CSM a suferitstopuri cardiace repetate şi a intrat în comă profundă. Sâmbătă,inima a încetat să-i mai bată. Dumnezeu să-l odihnească!

Alex a jucat ultimul său meci în urmă cu opt zile, în semifinala deCupă, CSM - Baia Mare

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.