Lovitură de teatru: România, OUT de la Cupa Mondială? Federaţia Internaţională de Rugby vrea rejucarea meciului dintre Belgia şi Spania, care i-a trimis pe "Stejari" în Japonia

5 apr 2018 15485 afişări Comentează şi tu Rugby
Lovitură de teatru: România, OUT de la Cupa Mondială? Federaţia Internaţională de Rugby vrea rejucarea meciului dintre Belgia şi Spania, care i-a trimis pe "Stejari" în Japonia
  • Federaţia Internaţională de Rugby a dat astăzi publicităţii un comunicat în care tratează controversele iscate după meciul dintre Belgia şi Spania, care a trimis România la Cupa Mondială. Belgienii s-au impus cu 18-10, însă ibericii au acuzat arbitrajul românului Vlad Iordăchescu.
  • În comunicat, World Rugby spune că rejucarea meciului ar fi în interesul rugbyului.

”World Rugby va stabili o comisie independentă de litigii pentru a examina problemele apărute la Rugby Europe Championship ediţia 2017-2018, competiţie care a oferit biletele de calificare la Cupa Mondială de Rugby 2019.  World Rugby este profund îngrijorat de împrejurările create în jurul meciului Belgia - Spania, un meci decisiv în contextul calificării Cupa Mondială de Rugby 2019. Mai exact, îngrijorări vizavi de numirea unei echipe de oficiali care nu a fost neutră, în contextul calificării.

Recunoscând responsabilitatea Rugby Europe de a judeca evenimentele din propria competiţie, având în vedere contextul şi importanţa jocului, World Rugby a acţionat imediat pentru a solicita informaţii referitoare la problemele de mai sus de la Rugby Europe şi de la echipele participante. Având în vedere toate informaţiile disponibile, Comitetul Executiv al World Rugby şi Consiliul pentru Cupa Mondială de Rugby consideră că o rejucare ar fi în interesul rugbyului.

Între timp au apărut noi informaţii referitoare la eligibilitatea unor jucători din cadrul Rugby Europe Championship. Având în vedere că aceste informaţii se referă la încălcarea potenţială a reglementărilor mondiale de rugby şi având în vedere complexitatea şi interconectivitatea problemelor, este necesară o revizuire completă şi independentă a situaţiei. Acest lucru este în interesul sportiv, al echipelor şi al fanilor şi este pe deplin susţinut de Rugby Europe.

În acest sens, preşedintele grupului juridic independent, Christopher Quinlan, a fost însărcinat să formeze şi să convoace comitetul pentru litigii, în conformitate cu condiţiile de participare la Cupa Mondială de rugby din 2019.

În paralel, un grup juridic independent a fost desemnat de Rugby Europe pentru a examina comportamentul jucătorilor după fluierul final al meciului Belgia - Spania
”, se arată în comunicat.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.