Gafă de proporţii! Tricolorul a fost pus invers pe echipamentul de joc al naţionalei. Federaţia şi-a dat seama prea târziu, iar “stejarii” au purtat noul steag în meciul cu Germania: "Ştim şi ne pare rău"

10 feb 2018 6003 afişări Rugby
Gafă de proporţii! Tricolorul a fost pus invers pe echipamentul de joc al naţionalei. Federaţia şi-a dat seama prea târziu, iar “stejarii” au purtat noul steag în meciul cu Germania: "Ştim şi ne pare rău" Poză realizată înaintea meciului România - Germania în care se observă clar tricoul purtat de "stejari" foto: frr.ro

România a zdrobit Germania în primul meci retur din Rugby Europe Championship, scor 85-6, dar victoria a fost umbrită de o gafă de proporţii. Stejarii au purtat tricouri în culorile ţării, dar ele erau într-o ordine greşită, nu aşa cum era firesc: albastru, galben, roşu.

"Stejarii" s-au impus fără probleme în faţa nemţilor, 85-6, iar naţionala noastră ocupă prima poziţie în Rugby Europe Championship. Dacă îşi va păstra locul va fi sigură de prezenţa în Grupa A de la Cupa Mondială din 2019, turneu ce va avea loc în Japonia. Oricum, dacă va rata primul loc, vor avea alte variante de calificare, inclusiv de a juca un baraj.

Dar, meciul de pe Cluj Arena a arătat un echipament al românilor total greşit. Tricourile erau colorate, de la dreapta la stânga, cu roşu, galben şi albastru, deşi drapelul României e în ordinea albastru, galben şi roşu.

Mai grav e că echipamentul e nou şi se vrea a fi unul care să celebreze "mândria de a fi român" în anul Centenarului. "Noul echipament de joc al Naţionalei de Rugby marchează într-un mod simplu, clasic şi elegant elementul care a motivat şi va continua să motiveze rugbyştii noştri oriunde in lume: mândria de a fi român.

Şi în anul Centenarului, Echipa Naţională de Rugby a României duce cu mândrie pe umeri culorile naţionale. Suntem mândri să fim alături de Federaţia Română de Rugby în acest proiect aniversar”, aşa cum a declarat cel de la firma care a creat modelul echipamentului.

Mai mulţi fani ai sportului cu balonul oval au remarcat greşeala şi au postat pe siteul federaţiei, iar oficialii au recunoscut. "Ştim şi ne pare rău, însă conceptul grafic transmis nu a fost respectat de producători, iar timpul nu ne-a permis refacerea echipamentului conform propunerii originale..."

Deşi se ştia că noul echipament are un design greşit, tot a fost folosit. "Dezamăgitor. Propunem să jucăm în echipamentul vechi până când vine cel nou refăcut", a fost sugestia oferită de un alt fan.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.