Campionii Maramureşului

28 sep 2009 25 afişări Comentează şi tu Rugby
Campionii Maramureşului Campionii Maramureşului

CSM U Baia Mare a dat, după 19 ani, marea lovitură în Ovalulromânesc. Elevii lui Eugen Apjok au devenit campionii României,trecând în finală de marea favorită, Steaua, cu 18-16. Ei şi-auadjudecat trofeul printr-o penalitate transformată la ultima fază ameciului.

După ce la pauză cele două echipe s-au dovedit egale, 6-6, înrepriza secundă Baia Mare a condus până aproape de finalul meciuluicu 15-6. Deşi aflată în inferioritate numerică după eliminarea luiDănuţ Dumbravă pentru călcarea adversarului, Steaua a reuşit sămarcheze 10 puncte, preluând conducerea, 16-15. Când elevii luiMarin Moţ păreau siguri de victorie, la ultima fază, Baia Mare abeneficiat de o lovitură de penalitate, transformată de Buduşan. Aumarcat: Baia Mare: Dimofte 5 lp, Buduşan 1 lp. Steaua:Vlaicu 1e,1t, 2lp

"Presiunea a fost mare"

Căpitanul echipei băimărene, Mihai Macovei (foto mic), este unuldintre artizanii victoriei de sâmbătă seara, de pe Stadionul "Arculde Triumf". La 22 de ani, flankerul văzut de mulţi drept urmaşul"Autobuzului din Carpaţi", Ovidiu Toniţa, a impresionat prinplacaje, determinare şi spirit de luptă. "A fost cel mai greu mecial meu de până acum, dar şi cel mai frumos. Presiunea a fost mare,plus că jucam în Bucureşti, unde Steaua are o galerie puternică.Ne-am dorit mult să câştigăm titlul pentru că în ultimii anirugby-ul din Baia Mare a progresat enorm", a declarat acesta.

Baia Mare, a doua casă

Originar din Gura Humorului, unde a şi descoperit tainele sportuluicu balonul oval, Macovei face parte dintr-o generaţie de excepţie arugby-ului românesc, a cărui încununare a fost memorabilul loc 7,din postura de formaţie nou-promovată, la Campionatul Mondial dejuniori din Africa de Sud. Începutul senioratului a coincis pentruel cu transferul la Baia Mare, despre care vorbeşte acum ca fiind adoua casă: "Nu regret nicio clipă decizia mea din urmă cu patruani. Deşi atunci a fost un pic mai greu pentru că mulţi colegi aumers la echipe de renume, eu am preferat să vin aici. Mi-a plăcutmult atmosfera, colectivul şi condiţiile pe care le aveam".

Debut şi în Cupa Europei Centrale

Cu un gabarit impresionant (1,95 m şi 105 kg), tânărul jucător delinia a treia visează ca performanţele echipei lui să nu seoprească aici. De aceea crede că obţinerea titlului reprezintădescătuşarea de care clubul avea nevoie. "Mai e mult de muncă, darcred că titlul naţional ne permite să ne dorim mai mult, să visămla alte performanţe. Poate chiar la al doilea titlu consecutiv, darîntr-o finală cu Dinamo!", se amuză el. Cu tricourile de campioanăacontate, Baia Mare se pregăteşte pentru a debuta pe 4 octombrie,pe teren propriu, în Cupa Europei Centrale, împotriva celor de laDragon Club Brno (Cehia).

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.