Africa de Sud – România 76-0, în grupele Campionatului Mondial de Rugby. „Stejarii” s-au făcut de râs la Bordeaux și au intrat într-un top al rușinii

Africa de Sud - România 76-0, în grupele Campionatului Mondial de Rugby. „Stejarii” s-au făcut de râs la Bordeaux și au intrat într-un top al rușinii
  • Publicat:
  • Actualizat:

România s-a prezentat lamentabil în al doilea meci de la Campionatul Mondial de rugby, iar „stejarii” au cedat la un scor rușinos cu Africa de Sud: 0-76.

Africa de Sud – România 76-0, în grupele Campionatului Mondial de Rugby din Franța

România n-a putut să limiteze proporțiile unui adevărat dezastru, în cel mai greu meci de la Campionatul Mondial de rugby din Franța.

Depășiți la toate capitolele, jucătorii noștri au cedat cu 0-76, într-un meci în care sud-africanii au izbutit nu mai puțin de 11 eseuri.

Astfel, reprezentativa noastră a intrat într-un top al rușinii, după ce a suferit al treilea cel mai sever eșec din istoria participărilor la Cupa Mondială.

România va mai întâlni Scoția și Tonga la turneul final din acest an.


Finalul unui meci de coșmar: Africa de Sud – România 76-0.

Min. 68: Mapimpi mai reușește și el două esecuri în decurs de câteva minute, iar scorul devine 71-0. România este pur și simplu la pământ!

„Vom reveni cu picioarele pe pământ după această Cupă Mondială”, este concluzia comentatorului Digi Sport, Radu Constantin.

Min. 62: Williams este de neoprit și sud-africanii reușesc un nou eseu: scorul ia proporții tot mai mari: 57-0.

Min. 54: Africa de Sud – România 52-0. Williams trece cu mare ușurință printre „stejari”, iar adversarii noștri ajung la al șaptelea eseu.

Min. 43: Africa de Sud – România 38-0. Coșmarul continuă și în partea a doua: Fourie reușește al șaselea eseu pentru sud-africani.


Începe repriza secundă. S-a oprit ploaia torențială.

Pauză la Bordeaux! Africa de Sud – România 33-0.

Min. 17: Sud-africanii mai reușesc un eseu, dar acesta este anulat cu ajutorul arbitrajului video.

Min. 14: România are șansa să bifeze primele puncte, dar execuția lui Manumua Tevita este nereușită.

Campioana mondială reușește nu mai puțin de patru eseuri în 13 minute, iar scorul ia proporții incredibile: 26-0.

Min. 8: Africa de Sud – România 10-0. Mapimpi reușește un nou eseu, iar începutul e unul foarte dificil pentru „stejari”.

Min. 3: Africa de Sud – România 5-0. Reinach reușește primul eseu, dar apoi transformarea este ratată de adversara noastră.

Min. 1: Începe meciul de la Bordeaux, al nouălea oraș din Franța! Atmosfera este una extraordinară în tribune.


România va intra din nou în joc la Campionatul Mondial de Rugby din Franța, duminică, de la ora 16:00, cu ocazia meciului cu Africa de Sud, din runda a doua a Grupei B.

În primul duel, „stejarii” au fost învinși fără drept de apel de Irlanda, scor 8-82. De altfel, reprezentativa Irlandei conduce detașat clasamentul din grupă, după ce în meciul al doilea a învins-o la fel de clar și pe Tonga, scor 59-16.

Revenind la naționala de rugby a României, pentru elevii antrenați de Eugen Apjok urmează un nou test cel puțin la fel de dificil. „Stejarii” se vor lupta cu Africa de Sud, deținătoarea trofeului și una dintre cele mai puternice echipe de rugby din lume. Africa de Sud a cucerit Cupa Mondială în 2019, în Japonia, după ce a învins Anglia cu 32 la 12 în finală.

La actuala ediție a Mondialului, „Springboks” a debutat cu o victorie în fața Scoției, scor 18-3.

Referitor la duelurile directe, Africa de Sud și România s-au mai întâlnit o singură dată de-a lungul istoriei, la Campionatul Mondial din 1995. Atunci, „Springboks” ne-a învins cu 21 la 8.

Echipele de start

  • România: 1. Iulian Hartig (RC Bassin d’Arcachon), 2.Ovidiu Cojocaru (CS Dinamo), 3.Alexandru Gordaș (CS Dinamo), 4. Adrian Moțoc (Biarritz), 5. Marius Iftimiciuc (US Carcassonne) 6. Andre Gorin (RC Hyeres Carqueiranne La Crau), 7. Vlad Neculau (SCM USV Timișoara). 8. Cristi Chirica (CS Dinamo) C 9.Gabriel Rupanu (SCM USV Timișoara), 10.Hinckley Vaovasa (CSA Steaua), 11. Nicolas Onuțu (CS Annonay), 12. Taylor Gontineac (Rouen Normandie), 13. Jason Tomane (CSM Știința Baia Mare), 14. Manumua Tevita (SCM USV Timișoara), 15. Marius Simionescu (SCM USV Timișoara)
  • Rezerve: 16. Robert Irimescu (CSM Știința Baia Mare), 17. Alexandru Savin (CSA Steaua), 18. Thomas Crețu (Aurillac), 19. Ștefan Iancu (CSM Știința Baia Mare), 20. Damian Strătilă (CSA Steaua), 21. Cristi Boboc (CSA Steaua), 22. Alin Conache (SCM USV Timișoara), 23. Gabriel Pop (CS Dinamo)
  • Antrenor: Eugen Apjok
  • Africa de Sud: 15. Willie le Roux, 14. Grant Williams, 13. Canan Moodie, 12. Andre Esterhuizen, 11. Makazole Mapimpi, 10. Damian Willemse, 9. Cobus Reinach, 8. Duane Vermeulen, 7. Kwagga Smith, 6. Marco van Staden, 5. Marvin Orie, 4. Jean Kleyn, 3. Vincent Koch, 2. Bongi Mbonambi, 1. Ox Nche.
  • Rezerve: 16. Deon Fourie, 17. Steven Kitshoff, 18. Trevor Nyakane, 19. RG Snyman, 20. Jasper Wiese, 21. Jaden Hendrikse, 22. Faf de Klerk, 23. Jesse Kriel.
  • Antrenor: Jacques Nienaber

Toate fazele video din Africa de Sud – România vor putea fi văzute aici.

Declarații oferite înaintea partidei

Selecționerul „stejarilor”, Eugen Apjok, a efectuat 3 schimbări în echipa de start față de meciul cu Irlanda.

„Sunt 3 modificări în primul 15 și încă 5 jucători noi pe banca de rezervă. Nu le-am făcut din cauza schimbărilor, ci doar prin rotația jucătorilor și trebuie să gestionăm foarte bine următoarele 3 partide, să avem toți jucătorii disponibili pentru fiecare meci.

Strategia este făcută în funcție de adversar. Știm că Africa de Sud are un pachet de înaintare foarte fizic și ne așteptăm la un meci foarte dificil pe pachetul de înaintare. Ne-am luat măsuri de precauție și un risc pe linia de trocar. Dar sper să gestionăm bine aceste lucruri duminică și înaintașii noștri să aducă un impact mare pe teren”, a declarat și Eugen Apjok.

În tabăra adversă, Jacques Nienaber a făcut și mai multe schimbări față de duelul cu Scoția din prima rundă. Selecționerul Africii de Sud va miza pe 14 jucători noi:

„Grant (n.r. – Grant Williams) a jucat rugby pe postul de aripă și a făcut-o inclusiv pentru noi, așa că suntem încântați să-i oferim această oportunitate de a începe pe poziția respectivă. E important și pentru el, ca să câștige experiență internațională în această poziție.

Faf (n.r. – Faf de Klerk) este, de asemenea, centrul nostru de rezervă în echipă și același lucru este valabil și pentru el. Deoarece va fi un moment valoros pentru el, dar și pentru echipă, să obțină ceva minute de joc în această poziție.

Am rotit și testat jucători în diferite poziții încă din sezonul trecut, pentru a fi în postura norocoasă de a avea un grup de 33 de jucători în Franța, care să formeze un lot foarte echilibrat în ceea ce privește calitatea jocului și abilitățile lor.

Ei s-au motivat unul pe celălalt în ultimele luni și ne-am permis să selectăm o echipă de cea mai bună calitate pentru acest meci”, a declarat selecționerul Africii de Sud, înainte de jocul cu România.

Clasamentul în Grupa României:

  1. Irlanda – 10P (141:24), singura reprezentativă cu două meciuri jucate
  2. Africa de Sud – 4P (18-3)
  3. Scoția – 0P (3-18)
  4. Tonga – 0P (16:59)
  5. România – 0P (8-82)
Andrei Preotu / Autor
Aventura lui Andrei Preotu a început încă din 1996, atunci când a fost invitatul lui Ovidiu Ioanițoaia la „Procesul Europenelor”. În 2006 a ajuns la Fanatik, primul loc de muncă. Apoi, a semnat cu NewsIn. După aventura de la OnlineSport, a urmat o perioadă de aproape zece ani în care ... citește mai mult
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în cadrul Universității din București, iar în presă a debutat la Sport.ro, în septembrie 2019. A lucrat aici până în februarie 2021, când a făcut pasul la Playsport.ro, unde a contribuit la lansarea pe piață a unui nou site ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul frate
Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă, o poveste tristă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă,…
Aceste mașini NU mai trec ITP-ul. Șoferii nu vor mai primi drept de circulație
Aceste mașini NU mai trec ITP-ul. Șoferii nu vor mai primi drept de circulație
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează bolile de inimă
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează bolile de inimă
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele