Acuzaţii dure pentru Alin Petrache. Ce scrie un site de rugby despre preşedintele FRR

31 ian 2019 2933 afişări Rugby
Acuzaţii dure pentru Alin Petrache. Ce scrie un site de rugby despre preşedintele FRR

Alin Petrache este subiectul principal într-un articol publicat recent de site-ul rugbyworld.com. Preşedinte Federaţiei de Rugby a României este acuzat că a dus într-un punct critic sportul, deşi atunci când a fost ales, în urmă cu 10 ani, susţinea că va duce echipa naţională în rândul celor mai puternice reprezentativele din sportul cu balonul oval.

Acest lucru nu s-a întâmplat. Nici măcat nu a stagnat, ci din contră, rugby-ul a ajuns la un ”record dezastruos în competiţiile internaţionale”, după cum spune sursa. România, locul 13 în rândul celor mai puternice reprezentative ale lumii din rugby-ul mondial acum câţiva ani, a căzut sub echipe precum Germania şi Spania. Cea mai dură acuzaţie care i se aduce lui Alin Petrache este ratarea calificării la Campionatul Mondial, pentru prima dată în istorie. România era una dintre puţinele forţe ale lumii care nu au ratat vreo prezenţă la turneul final, dar, din cauza unui jucător neeligibil introdus pe teren, a fost exclusă pentru ediţia din acest an.

Concluzia celor de la rugbyworld.com este că Petrache a încercat să revoluţioneze rugby-ul românesc, dar a făcut contrariul acţiunilor promise în momentul alegerii. Articolul complet poate fi citit aici.

Din dorinţa de a-l înlătura pe Petrache, în decembrie 2018 mai mulţi jucători şi suporteri au semnat o petiţie, prin care îl incriminau pentru ”dezastrul” în care se găseşte rugby-ul românesc. ”Descalificat de la CM, rămas fără finanţarea de la forul mondial, cu rezultate internaţionale dezastruoase la nivel de juniori, absent din media, cu una dintre ligile interne desfiinţate anul acesta şi cu multe echipe de seniori dispărute în ultimul timp, cu un număr de echipe de juniori la limita extincţiei, cu un număr de spectatori extrem de redus în competiţiile interne şi internaţionale, cu rugbyul feminin, rugbyul în 7, rugbyul amator şi cel şcolar sau universitar aproape inexistente, cu o imagine internaţională puternic afectată, rugbyul românesc se află într-un moment de cumpănă, cel mai greu de după al Doilea Război Mondial”, mai arată semnatarii petiţiei.

Conducerea FRR nu este în măsură să identifice şi să aplice o strategie de dezvoltare pentru a păstra primul sport care a adus o medalie olimpică României în elita mondială. Este momentul ca să plece! De la Alin Petrache, fost căpitan al Stejarilor, aşteptăm să arate că are onoare şi să îşi dea demisia, împreună cu tot Colegiul Director şi Biroul Federal. Îi mulţumim pentru realizările din trecut, ca jucător sau conducător, dar în acest moment el conduce rugbyul românesc în prăpastie”, sună o parte din petiţie.

Până la apariţia articolului, Alin Petrache nu a putut fi contactat de ProSport.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.