România şi-a definitivat lotul pentru Europene. Tadici merge la Debrecen cu 17 jucătoare. Au rămas acasă, în stand-by, Constantinescu, Pîrvuţ şi Puiu

5 dec 2014 3067 afişări Alte Sporturi
România şi-a definitivat lotul pentru Europene. Tadici merge la Debrecen cu 17 jucătoare. Au rămas acasă, în stand-by, Constantinescu, Pîrvuţ şi Puiu Foto: MIRCEA ROŞCA

Colectivul tehnic al echipei naţionale, compus din Gheorghe Tadici, Florentin Pera şi Bogdan Burcea, a decis azi componenţa lotului care va pleca sâmbătă la Debrecen, acolo unde România îşi va disputa meciurile din Grupa B de la Campionatul European.

Prima reprezentativă va avea la dispoziţie 17 jucătoare, dintre care trei portari. Din lotul avut la dispoziţie la Cluj nu vor face deplasarea Constantinescu, Pârvuţ şi Puiu. Pe foaia de joc vor putea fi trecute însă numai 16 handbaliste, astfel că un portar, Munteanu sau Dedu, va rămâne rezervă.

Lotul României pentru Euro

  • portari: Ungureanu, Munteanu, Dedu
  • extreme stânga: Ardean, Hotea
  • extreme dreapta: Nechita, Chiper
  • pivoţi: Chintoan, Pintea, Ciuciulete
  • linia de 9 metri: Neagu, Zamfir, Brădeanu, Perianu, Ţăcălie, Bondar, Băbeanu

Staff tehnic: Gheorghe Tadici, Florentin Pera, Bogdan Burcea (antrenori); Dan Costin (doctor); Adrian Ionescu, Claudiu Mărăşteanu (kinetoterapeuţi); Radu Cheregi (video-analist).

Din punct de vedere statistic, 7 din cele 17 tricolore vor juca pentru prima dată la un Campionat European: Dedu, Chiper, Ciuciulete, Zamfir, Perianu, Bondar şi Băbeanu. Zamfir şi Bondar sunt debutante şi la un turneu final, toate celelalte cinci jucătoare având cel puţin o participare la un Campionat Mondial.

La polul opus sunt Aurelia Brădeanu, care va participa la 6-lea turneu final continental şi Valentina Ardean - a patra participare. România va avea la o Europene o echipă care are media de vârstă de 27,9 ani. Căpitanul echipei va fi Aurelia Brădeanu, care va aduna, în total, 15 prezenţe la turneele finale (Europene, Mondiale şi Jocuri Olimpice).

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.