România a încheiat Campionatul European de înot pentru juniori cu 3 medalii

10 iul 2018 414 afişări Alte Sporturi
România a încheiat Campionatul European de înot pentru juniori cu 3 medalii

România s-a întors de la Campionatul European de înot pentru juniori cu 3 medalii şi 4 recorduri naţionale. Daniel Martin a obţinut o medalie de aur şi una de argint, după ce a terminat primul cursa de 100 m. spate, iar la 200 m. spate s-a clasat al doilea. A treia medalie a fost obţinută de Nicoleta Muscalu, care a cucerit medalia de argint la sărituri în apă, cu punctajul de 326. 50, nou record naţional.

Daniel Martin a continuat evoluţiile pozitive din competiţiile precedente şi a dat un randament bun şi la Campionatul European de juniori, desfăşurat la Helsinki. Sportivul nostru s-a clasat pe primul loc la 100 m. spate, înregistrând un nou record naţional, 53:52. Medalia de argint i-a revenit în proba de 200 m. spate, unde a realizat, de asemenea, un nou record naţional, cu timpul 1:58:37.

România a înregistrat progrese şi la săriturile în apă şi, după bronzul obţinut anul trecut de băieţi la platformă, Nicoleta Muscalu a reuşit să câştige medalia de argint la sărituri, cu un punctaj de 326.50, înregistrând astfel un nou record naţional

România a avut la competiţia europeană 10 sportivi la înot şi 5 la sărituri în apă. Pe lângă medaliile obţinute de Martin şi Muscalu, cea mai notabilă clasare este locul 6 obţinut de Claudia Gâdea la 400 m. mixt, cu 4:48:11, care a bătut vechiul record naţional.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.