Regal de judo la Iași, la turneul internațional Cupa Moș Crăciun | GALERIE FOTO

Autor: Narcis Pohoata Publicat: 24 Dec. 2019, 16:18 Alte Sporturi

Cu câteva zile înaintea sărbătorilor, aproape 300 de copii din țară și din străinătate s-au reunit pe tatami, la Iași, la prima ediție a Cupei Moș Crăciun, un puternic turneu internațional organizat de către reputatul judoka ieșean Vlăduț Simionescu.

Regal de judo la Iași, la turneul internațional Cupa Moș Crăciun

Competiția s-a bucurat de un real succes în rândul micilor practicanți de judo, care au oferit celor prezenți în sală meciuri de calitate și dueluri spectaculoase pentru medaliile și trofeele puse în joc. Dar cel mai important premiu pentru micii judoka a fost însuși Vlăduț Simionescu, un idol pentru toți cei care s-au aflat pe saltea. Dovadă că la final niciun kimono nu a ”scăpat” fără autograful campionului ieșean.

”Mi-am dorit enorm să organizez un eveniment sportiv frumos pentru copii. Și mă bucur că am reușit. Chiar dacă au fost mici probleme de organizare, cred că am reușit să duc la bun sfârșit ce mi-am propus. Copii au fost la înălțime, au luptat cu determinare, curaj și ambiție și cred că premiile au fost pe măsura evoluției lor. Concursul a fost unul destul de puternic.

Încerc să le cresc încrederea copiilor, să le ofer motivația pentru a practica acest sport atât de frumos. Ei sunt campionii de mâine și trebuie să avem grijă de ei. Chiar dacă sunt sportiv activ, vreau să fac cât mai multe pentru generațiile viitoare”, a declarat Vlăduț Simionescu, sportiv care în momentul de față este pe un loc eligibil pentru Olimpiada de la Tokyo.

Acesta a ținut să le mulțumească tuturor celor care l-au ajutat în organizare: ”Pe această cale vreau să mulțumesc partenerilor, care au fost alături de mine în acest proiect și care m-au sprijinit și anume Decathlon, Centrul Medical Preventis, Pim Center, Weider.ro, Colibri Consulting, Izocon Edil, Viovas, Dionisos King Iași și totodată vreau să mulțumesc și persoanelor care m-au ajutat financiar: Vasilache Andrei, Cătălin Carare, Diaconescu Iulian și Diana, Ana Crudu, Viorel Stoleriu și bineînțeles persoanei care a fost alături de mine încă de la început, iubitei mele Ana Maria!

Acești oameni au fost minunați, au înțeles ce vreau să fac și au fost alături de mine iar fără ajutorul lor nu aș fi reușit să duc turneul la bun sfârșit și să aduc zâmbetul pe buze acestor copii minunați, care merită mai multă atenție pentru că ei sunt viitorul”.

CSS Unirea Iași și SSSJ Oleg Crețul, primele în clasamentul cluburilor

Pe primul loc în clasamentul cluburilor s-a situat Clubul Sportiv Școlar Unirea Iași, copiii fiind pregătiți de prof. Florin Grosu, Angelica Budacă și Ioana Babiuc. Pe locul 2 s-a situat Școala Sportivă Specializată de Judo ”Oleg Crețul”, din Republica Moldova, iar podiumul a fost completat de judoka din Bacău.

30 de kimonouri pentru micuții judoka din mediul rural

Multiplul campion ieșean le-a pregătit mai multe surprize copiilor și în mod special celor din mediul rural, care practică judo-ul în condiții grele.

”Am avut alături de mine mai mulți parteneri care m-au ajutat, unul dintre ei fiind Decathlon, care a oferit 30 de kimonouri pentru copiii din satul ieșean Brăești, de la clubul AS Viitorul Brăești, dar și pentru copiii de la clubul AS Viitorul Tg. Frumos, antrenați de domnul Hamac Adrian. Copiii de la aceste cluburi întâmpină probleme, au doar 4 saltele pentru a face judo, fac încălzirea cu rândul, în șlapi.

Și dacă saltele este mai greu să fac rost, măcar kimonouri noi să aibă. Sunt copii de la țară, care abia au contact cu sportul și am vrut să le ofer această satisfacție, să le ofer kimonouri noi. Am văzut în ochii lor bucuria și asta contează cel mai mult. Este foarte important ca noi să îi încurajăm să facă judo, să facă sport. Și trebuie să îi ajutăm cu cât putem”, a mai spus Vlăduț Simonescu.

Trei premii speciale

La turneul internațional din ”Polivalentă”, Vlăduț Simionescu a acordat copiilor și trei premii speciale (“Best fighter Under 14 masculin” , “Best fighter Under 13 masculin” și “Best fighter Under 14 feminin”) oferite de către partenerii Dechatlon.ro și Matsuru.ro, ce au constat în trofee, rucsaci și dulciuri pentru copii.

Mai mulți campioni ieșeni au fost alături de copii

Alături de Vlăduț Simionescu și de micii judoka au fost și alți campioni ieșeni, din mai multe sporturi. Printre invitații lui Vlăduț s-au numărat fostul vicecampion olimpic la sabie Alexandru Sirițeanu, actualmente antrenor la CSM-CSS Unirea Iași, cel mai bun sportiv ieșean al clubului CSM Iași în 2019, sabrerul Răzvan Ursachi (component al lotului olimpic de sabie, campion european de tineret și medaliat cu bronz la Campionatul Mondial Universitar), atletul paralimpic ieșean Florin Cojoc, participant la Jocurile Paralimpice și gimnastele Andreea Verdeș și Laura Aniței, toți aceștia acorând premiile la festivitatea de premiere.

”Am vrut să invit mai mulți campioni la această primă ediție, pentru a-i premia pe copii. Este important ca micuții sportivi să aibă lângă ei mari campioni. Am vrut să le ofer mai multe exemple că pot ajunge mari campioni și ei.

Eveniment cu caracter caritabil

Turneul organizat de Vlăduț Simionescu a avut și un caracter caritabil. În cadrul evenimentului au fost strânse fonduri pentru Asociația Blessing Hearts, condusă de Ana Crudu, pentru proiectul ”Hidroterapia, o necesitate”, cu scopul de a susține în anul următor terapia copiilor cu deficiențe asociate.

”Pe Vlăduț Simionescu l-am cunoscut acum 4 ani, când l-am rugat să fie Moș Crăciun pentru copiii cu dizabilități de la Centrul din Galata. De atunci și până acum ne-am bucurat de susținerea lui de fiecare dată în acțiunile caritabile pe care Asociația Blessing Hearts le organizează.

Ideea unui astfel de eveniment care să aibă o parte caritabilă i-a aparținut în totalitate atunci când a văzut că ne străduim să obținem fonduri pentru hidroterapia copiilor de la Liceul Tehnologic Special V Pavelcu. Hidroterapia este o terapie foarte importanta în procesul de recuperare și de dezvoltare a acestor copii, de aceea ne străduim să le putem oferi constant astfel de ședințe.

La început, atunci când am discutat despre acest eveniment, Vlăduț mi-a spus: ”Îmi doresc foarte mult să le dau oportunitatea copiilor care practică judo de a participa la o competiție organizată de mine. Vreau niște medalii deosebite, pe care să le țină minte, vreau să le fac cadouri, dulciuri, kimonouri, genți pentru antrenament, ceva care pe ei să îi facă să-și dorească victoria.

Dar, în același timp, vreau să îi ajut și pe care care, din păcate, nu pot practica un sport”. Așa am început împreună organizarea evenimentului, am căutat oameni care să ne susțină, sponsori și voluntari. Ne bucurăm că, iată, prima ediție a fost una încununată de succes și, după spusele arbitrilor, o competiție dură între cluburi. Am văzut asta și din agitația antrenorilor, își doreau toți ca elevii lor să ajungă pe podium”, a declarat Ana Crudu, președintele Asociației Blessing Hearts.

Autor: Narcis Pohoata Publicat: 24 Dec. 2019, 16:18 Alte Sporturi
Pe aceeași temă
Un site din China a dat-o de gol! Cine e de fapt Siena Vușcan și de ce a pierdut marele premiu la Românii au Talent
Un site din China a dat-o de gol! Cine e de fapt Siena Vușcan și de ce a pierdut marele premiu la Românii au Talent
Senatoare PSD, adeptă a teoriilor conspiraţioniste: Ăştia extrag informaţii din noi. COVID-ul, primul mare experiment global VIDEO
Senatoare PSD, adeptă a teoriilor conspiraţioniste: Ăştia extrag informaţii din noi. COVID-ul, primul mare experiment ...
Coronavirusul nu şi-a spus ultimul cuvânt. Oraş de 20 mil. locuitori, sufocat de COVID-19:
Coronavirusul nu şi-a spus ultimul cuvânt. Oraş de 20 mil. locuitori, sufocat de COVID-19: "Punem câte doi pacienţi ...
FCSB, la un pas sa transfere un fundas din Germania, insa totul a picat dintr-un motiv incredibil: „M-a deranjat mult acest lucru!”
FCSB, la un pas sa transfere un fundas din Germania, insa totul a picat dintr-un motiv incredibil: „M-a deranjat mult acest ...
Topul celor mai orgasmice poziţii sexuale
Topul celor mai orgasmice poziţii sexuale
Și-au arătat butonașii fără inhibiții! Topul celor mai apetisanți sâni de vedete din România
Și-au arătat butonașii fără inhibiții! Topul celor mai apetisanți sâni de vedete din România
Cine este tânăra care a reprodus perfect celebrul şpagat al lui Van Damme. Imaginile au devenit virale
Cine este tânăra care a reprodus perfect celebrul şpagat al lui Van Damme. Imaginile au devenit virale
Medicii chinezi au rămas perplecși: Coronavirusul poate fi transmis și așa
Medicii chinezi au rămas perplecși: Coronavirusul poate fi transmis și așa
INCREDIBIL! Cum un ȘOIM a fost UCIS chiar de prada sa. Imaginile care i-au lăsat muți inclusiv pe ecologi
INCREDIBIL! Cum un ȘOIM a fost UCIS chiar de prada sa. Imaginile care i-au lăsat muți inclusiv pe ecologi
Un bărbat transgender este însărcinat cu soția lui, o femeie transgender. Povestea cuplului face înconjurul lumii! / FOTO
Un bărbat transgender este însărcinat cu soția lui, o femeie transgender. Povestea cuplului face înconjurul lumii! / ...
Sute de mii de români vor beneficia de asta! Se dau până la 2.253 de lei timp de trei luni
Sute de mii de români vor beneficia de asta! Se dau până la 2.253 de lei timp de trei luni
Cum a făcut mișto Margaret Thatcher mișto de Elena Ceaușescu. ”Abia distinge polimerul de poligon!”
Cum a făcut mișto Margaret Thatcher mișto de Elena Ceaușescu. ”Abia distinge polimerul de poligon!”
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri despre dependenţa faţă de chinezi
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri ...
Povestea INCREDIBILĂ a mecanicului auto care a câștigat 120 de mii de euro cu o singură „LUCRARE”
Povestea INCREDIBILĂ a mecanicului auto care a câștigat 120 de mii de euro cu o singură „LUCRARE”
SUV-ul ei a luat-o razna. La diagnoză, mecanicii au descoperit ceva tulburător
SUV-ul ei a luat-o razna. La diagnoză, mecanicii au descoperit ceva tulburător
Angajaţi pentru o fantezie sexuală, doi bărbaţi au pătruns în casa greşită. Erau înarmaţi cu macete
Angajaţi pentru o fantezie sexuală, doi bărbaţi au pătruns în casa greşită. Erau înarmaţi cu macete
RO-ALERT 31 mai 2020: Ocoliți zona, incendiu major. Închideți urgent geamurile
RO-ALERT 31 mai 2020: Ocoliți zona, incendiu major. Închideți urgent geamurile
DIVORȚUL ANULUI! Fosta soție, mărul discordiei? Imediat după ce s-au despărțit, fosta parteneră s-a instalat în apartamentul lor
DIVORȚUL ANULUI! Fosta soție, mărul discordiei? Imediat după ce s-au despărțit, fosta parteneră s-a instalat în apartamentul ...
Diagnostic DUR pentru Eugenia Serban!  Actrita a aflat ca sufera iar de cancer. E socant cum a transformat-o boala
Diagnostic DUR pentru Eugenia Serban! Actrita a aflat ca sufera iar de cancer. E socant cum a transformat-o boala
O nouă descoperire alarmantă: Suprafaţa care ar trebui să te protejeze, unde coronavirusul rezistă până la 4 zile
O nouă descoperire alarmantă: Suprafaţa care ar trebui să te protejeze, unde coronavirusul rezistă până la 4 zile
VIDEO / Distanțarea socială e un mit! Doi români, filmați în timp ce fac sex într-o grădină din Italia
VIDEO / Distanțarea socială e un mit! Doi români, filmați în timp ce fac sex într-o grădină din Italia
Elena Ionescu a ajuns de urgență la spital de la Survivor. Care este starea ei de sănătate acum
Elena Ionescu a ajuns de urgență la spital de la Survivor. Care este starea ei de sănătate acum
Explozia TikTok
Explozia TikTok
RUSOAICELE folosesc această metodă pentru a obține benzină GRATIS - VIDEO viral
RUSOAICELE folosesc această metodă pentru a obține benzină GRATIS - VIDEO viral
De ce a dispărut Mihaela Rădulescu de ceva timp! 'Sigur i s-a întâmplat ceva!' Anunțul vedetei
De ce a dispărut Mihaela Rădulescu de ceva timp! 'Sigur i s-a întâmplat ceva!' Anunțul vedetei
FOTO. Cum arată acum fiica mai mică a lui Corneliu Vadim Tudor. Jeni nu prea are jenă și pozează în ipostaze incendiare
FOTO. Cum arată acum fiica mai mică a lui Corneliu Vadim Tudor. Jeni nu prea are jenă și pozează în ipostaze incendiare