Regal de judo la Iași, la turneul internațional Cupa Moș Crăciun | GALERIE FOTO

Regal de judo la Iași, la turneul internațional Cupa Moș Crăciun | GALERIE FOTO
  • Publicat:

Cu câteva zile înaintea sărbătorilor, aproape 300 de copii din țară și din străinătate s-au reunit pe tatami, la Iași, la prima ediție a Cupei Moș Crăciun, un puternic turneu internațional organizat de către reputatul judoka ieșean Vlăduț Simionescu.

Regal de judo la Iași, la turneul internațional Cupa Moș Crăciun

Competiția s-a bucurat de un real succes în rândul micilor practicanți de judo, care au oferit celor prezenți în sală meciuri de calitate și dueluri spectaculoase pentru medaliile și trofeele puse în joc. Dar cel mai important premiu pentru micii judoka a fost însuși Vlăduț Simionescu, un idol pentru toți cei care s-au aflat pe saltea. Dovadă că la final niciun kimono nu a ”scăpat” fără autograful campionului ieșean.

”Mi-am dorit enorm să organizez un eveniment sportiv frumos pentru copii. Și mă bucur că am reușit. Chiar dacă au fost mici probleme de organizare, cred că am reușit să duc la bun sfârșit ce mi-am propus. Copii au fost la înălțime, au luptat cu determinare, curaj și ambiție și cred că premiile au fost pe măsura evoluției lor. Concursul a fost unul destul de puternic.

Încerc să le cresc încrederea copiilor, să le ofer motivația pentru a practica acest sport atât de frumos. Ei sunt campionii de mâine și trebuie să avem grijă de ei. Chiar dacă sunt sportiv activ, vreau să fac cât mai multe pentru generațiile viitoare”, a declarat Vlăduț Simionescu, sportiv care în momentul de față este pe un loc eligibil pentru Olimpiada de la Tokyo.

Acesta a ținut să le mulțumească tuturor celor care l-au ajutat în organizare: ”Pe această cale vreau să mulțumesc partenerilor, care au fost alături de mine în acest proiect și care m-au sprijinit și anume Decathlon, Centrul Medical Preventis, Pim Center, Weider.ro, Colibri Consulting, Izocon Edil, Viovas, Dionisos King Iași și totodată vreau să mulțumesc și persoanelor care m-au ajutat financiar: Vasilache Andrei, Cătălin Carare, Diaconescu Iulian și Diana, Ana Crudu, Viorel Stoleriu și bineînțeles persoanei care a fost alături de mine încă de la început, iubitei mele Ana Maria!

Acești oameni au fost minunați, au înțeles ce vreau să fac și au fost alături de mine iar fără ajutorul lor nu aș fi reușit să duc turneul la bun sfârșit și să aduc zâmbetul pe buze acestor copii minunați, care merită mai multă atenție pentru că ei sunt viitorul”.

CSS Unirea Iași și SSSJ Oleg Crețul, primele în clasamentul cluburilor

Pe primul loc în clasamentul cluburilor s-a situat Clubul Sportiv Școlar Unirea Iași, copiii fiind pregătiți de prof. Florin Grosu, Angelica Budacă și Ioana Babiuc. Pe locul 2 s-a situat Școala Sportivă Specializată de Judo ”Oleg Crețul”, din Republica Moldova, iar podiumul a fost completat de judoka din Bacău.

30 de kimonouri pentru micuții judoka din mediul rural

Multiplul campion ieșean le-a pregătit mai multe surprize copiilor și în mod special celor din mediul rural, care practică judo-ul în condiții grele.

”Am avut alături de mine mai mulți parteneri care m-au ajutat, unul dintre ei fiind Decathlon, care a oferit 30 de kimonouri pentru copiii din satul ieșean Brăești, de la clubul AS Viitorul Brăești, dar și pentru copiii de la clubul AS Viitorul Tg. Frumos, antrenați de domnul Hamac Adrian. Copiii de la aceste cluburi întâmpină probleme, au doar 4 saltele pentru a face judo, fac încălzirea cu rândul, în șlapi.

Și dacă saltele este mai greu să fac rost, măcar kimonouri noi să aibă. Sunt copii de la țară, care abia au contact cu sportul și am vrut să le ofer această satisfacție, să le ofer kimonouri noi. Am văzut în ochii lor bucuria și asta contează cel mai mult. Este foarte important ca noi să îi încurajăm să facă judo, să facă sport. Și trebuie să îi ajutăm cu cât putem”, a mai spus Vlăduț Simonescu.

Trei premii speciale

La turneul internațional din ”Polivalentă”, Vlăduț Simionescu a acordat copiilor și trei premii speciale (“Best fighter Under 14 masculin” , “Best fighter Under 13 masculin” și “Best fighter Under 14 feminin”) oferite de către partenerii Dechatlon.ro și Matsuru.ro, ce au constat în trofee, rucsaci și dulciuri pentru copii.

Mai mulți campioni ieșeni au fost alături de copii

Alături de Vlăduț Simionescu și de micii judoka au fost și alți campioni ieșeni, din mai multe sporturi. Printre invitații lui Vlăduț s-au numărat fostul vicecampion olimpic la sabie Alexandru Sirițeanu, actualmente antrenor la CSM-CSS Unirea Iași, cel mai bun sportiv ieșean al clubului CSM Iași în 2019, sabrerul Răzvan Ursachi (component al lotului olimpic de sabie, campion european de tineret și medaliat cu bronz la Campionatul Mondial Universitar), atletul paralimpic ieșean Florin Cojoc, participant la Jocurile Paralimpice și gimnastele Andreea Verdeș și Laura Aniței, toți aceștia acorând premiile la festivitatea de premiere.

”Am vrut să invit mai mulți campioni la această primă ediție, pentru a-i premia pe copii. Este important ca micuții sportivi să aibă lângă ei mari campioni. Am vrut să le ofer mai multe exemple că pot ajunge mari campioni și ei.

Eveniment cu caracter caritabil

Turneul organizat de Vlăduț Simionescu a avut și un caracter caritabil. În cadrul evenimentului au fost strânse fonduri pentru Asociația Blessing Hearts, condusă de Ana Crudu, pentru proiectul ”Hidroterapia, o necesitate”, cu scopul de a susține în anul următor terapia copiilor cu deficiențe asociate.

”Pe Vlăduț Simionescu l-am cunoscut acum 4 ani, când l-am rugat să fie Moș Crăciun pentru copiii cu dizabilități de la Centrul din Galata. De atunci și până acum ne-am bucurat de susținerea lui de fiecare dată în acțiunile caritabile pe care Asociația Blessing Hearts le organizează.

Ideea unui astfel de eveniment care să aibă o parte caritabilă i-a aparținut în totalitate atunci când a văzut că ne străduim să obținem fonduri pentru hidroterapia copiilor de la Liceul Tehnologic Special V Pavelcu. Hidroterapia este o terapie foarte importanta în procesul de recuperare și de dezvoltare a acestor copii, de aceea ne străduim să le putem oferi constant astfel de ședințe.

La început, atunci când am discutat despre acest eveniment, Vlăduț mi-a spus: ”Îmi doresc foarte mult să le dau oportunitatea copiilor care practică judo de a participa la o competiție organizată de mine. Vreau niște medalii deosebite, pe care să le țină minte, vreau să le fac cadouri, dulciuri, kimonouri, genți pentru antrenament, ceva care pe ei să îi facă să-și dorească victoria.

Dar, în același timp, vreau să îi ajut și pe care care, din păcate, nu pot practica un sport”. Așa am început împreună organizarea evenimentului, am căutat oameni care să ne susțină, sponsori și voluntari. Ne bucurăm că, iată, prima ediție a fost una încununată de succes și, după spusele arbitrilor, o competiție dură între cluburi. Am văzut asta și din agitația antrenorilor, își doreau toți ca elevii lor să ajungă pe podium”, a declarat Ana Crudu, președintele Asociației Blessing Hearts.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut o cafea de la automatul din aeroport
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut o cafea de la automatul…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie: "Vii și îți iei ce…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ!…
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în ce mai rea, s-a avansat cu planurile de înmormântare
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în ce mai rea, s-a avansat…
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele