Reacţia lui Putin după ce Rusia a fost interzisă la Jocurile Olimpice de iarnă

6 dec 2017 37749 afişări Comentează şi tu Alte Sporturi
Reacţia lui Putin după ce Rusia a fost interzisă la Jocurile Olimpice de iarnă

Rusia a fost interzisă la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang 2018 (Coreea de Sud), iar sportivii care a putea concura sub drapel neutru se gândesc să boicoteze competiţia. Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a reacţionat imediat printr-o declaraţie dată după o întâlnire cu muncitorii de la o uzină din Nijnîi Novgorod.

Putin şi-a apărat sportivii motivând că decizia este un politică şi că nu le va interzice acestora să participe la Jocurile Olimpice de iarnă: "Toate acestea au aerul unei decizii fabricate şi motivate politic. Noi vedem asta, iar eu nu am nicio îndoială în această privinţă. Fără cea mai mică îndoială, noi nu ne vom opune, nu-i vom împiedica pe sportivii noştri să ia parte la Jocurile Olimpice", a spus Putin, citat de agenţia RIA Novosti.

Preşedintele Federaţiei Ruse şi-a menţinut poziţia în continuarea declaraţiei: "Important este că în concluziile Comisiei executive a CIO este scris că nu a existat niciun sistem guvernamental de susţinere a dopajului. Este o concluzie importantă", a continuat liderul de la Kremlin.

Hotărârea CIO a fost luată ca urmare a unei anchete ce a stabilit că instituţiile statului s-au implicat în acţiuni planificate de dopaj, însă ruşii care dovedesc că sunt curaţi ar putea participa la Olimpiada de la Pyeongchang sub drapel neutru.

O decizie în acest sens va fi luată marţea viitoare, pe 12 decembrie, când se va reuni Comitetul Olimpic Rus.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.