Răzvan Pîrcălabu, președinte FR de Lupte: „Ar fi o normalitate să readucem un titlu olimpic în România”

Redactor:
Andru Nenciu
  • Publicat:
  • Actualizat:
Răzvan Pîrcălabu, președinte FR de Lupte:
Centrul Olimpic de Pregătire a Junioarelor luptătoare de la Liceul „Mircea Eliade” este o adevărată fabrică de succese pentru sportul românesc
 
Federația Română de Lupte a devenit în ultimii ani una dintre cele mai importante surse de medalii pentru sportul românesc. Succesele nu vin însă din senin, ci în urma a luni și ani de antrenamente istovitoare, dar și al unui plan de pregătire făcut pe mai mulți ani, în care sportivii și sportivele sunt împărțiți în mai multe centre. O astfel de fabrică de campioni se află la București, la Centrului National Olimpic de Pregatire pentru Junioare (CNOPJ) de la Liceul Mircea Eliade, unde se pregătesc cele mai valoroase luptătoare din țară de la această categorie de vârstă.
 
Europenele la București după 40 ani
Miile de ore de antrenament, sacrificiile pe care un sportiv trebuie să le facă pentru a atinge performanța sunt uitate în momentul în care sportivele acestui centru urcă pe podiumul Campionatelor Mondiale sau Europene. „Aici e un laborator de campioni, de medaliați internaționali și pentru asta muncim. Țelul nostru de a obține cât mai multe performanțe, medalii olimpice. Dacă nu în mandatul acesta, în cele viitoare sigur vom readuce un titlu olimpic pentru luptele românești, pentru că avem tradiție, avem tot ceea ce ne trebuie”, spune președintele Federației Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu. El este cel care a schimbat fața acestui sport la noi în țară, România redevenind respectată așa cum era pe vremuri. O dovadă în acest sens este că în luna aprilie, la București vor avea loc Campionatele Europene de seniori, o premieră în ultimii 40 de ani. „Se știe că a obține organizarea unei astfel de competiții e foarte greu. Faptul că am reușit să pătrund acum doi ani în structurile Federației Internaționale a contat enorm. Abordăm europenele de la București cu mare optimism și sper să luăm câteva medalii, chiar și un titlu european, cu toate că cea mai bună sportivă a noastră, Alina Vuc, vicecampioană mondială și multiplă medaliată europeană e accidentată și nu va lua parte la această competiție. Dar avem sportivi de valoare, băieți și fete, care sigur ne vor face mândri”, a mai declarat Pîrcălabu, care spune că Bucureștiul va organiza și un Campionat Mondial. Dar numai după ce se va construi o sală Polivalentă. „Președintele Federației Internaționale mi-a spus așa: dacă în România în următorii se va construi o sală Polivalentă modernă, la standardele actuale, imediat în următorul an îți dau pentru organizare Mondialul pentru seniori. Așa că nu mai depinde de noi, ci de autorități”, a mai spus Răzvan Pîrcălabu.
 
Mihai Covaliu a lăudat condițiile de la Liceul „Mircea Eliade”
 
O parte dintre reprezentantele României de la Europeanul bucureștean se antrenează chiar la Centrul Național Olimpic de Pregătire a Juniorilor de la Liceul Mircea Eliade. Acolo unde totul este susținut de Comitetul Olimpic și Sportiv Român în colaborare cu Primăria Sectorului 6. De altfel, aflați în vizită la CNOPJ, președintele COSR, Mihai Covaliu, și primarul sectorul 6, Gabriel Mutu, au fost foarte mulțumiți de ceea ce au descoperit. „Chiar îi spuneam domnului primar că voi da acest loc ca exemplu de bună practică în ceea ce privește sala, condițiile de cazare și școlarizare, plus locul în care mănâncă sportivele. E un centru din care putem spera că avem viitor”, a declarat Mihai Covaliu, care și-a făcut un obicei foarte bun din a vedea cu ochii lui cum sunt crescute viitoarele generații ale sportului românesc. La rândul său, primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, a declarat: „Sectorul 6 e foarte implicat în tot ceea ce înseamnă sportul în ansamblul său. Susținem activitatea sportivă din toate zonele posibile ale sportului. Aici vrem să arătăm că atunci când vrei să te implici în ceva o poți face și fără eforturi foarte mari, că până la urmă efortul financiar nu este extrem de mare pentru o autoritate locală. E important să o faci cu sufletul deschis, să te implicit și vor apărea și rezultatele. Aici avem sportive cu zeci de medalii la competiții internaționale. Dacă vrei, poți. Efortul nu e foarte mare”, a spus el.
 
Bonusuri financiare din partea Primăriei sectorului 6
 
Edilul sectorului 6 a promis că se va implica și financiar în cazul în care sportivele din acest centru vor obține rezultate majore. „Când vom avea rezultate, vom avea și niște premii pe care le vom acorda sportivilor. Vrem să îi susținem și să le arătăm că mergând pe drumul performanței pot primi și altceva decât o simplă strângere de mână. Trebuie să primească și sprijin din partea autorităților, pentru că sportul presupune pe lângă efortul fizic și o investiție financiară destul de mare. Dacă nu ai pe cineva care să te susțină nu poți face performanță”, a mai spus Gabriel Mutu. „Sunt bucuros de implicarea primarului sectorului 6, Gabriel Mutu, care îmi este și prieten, și nu mi-a fost foarte greu să-l conving să fie alături de noi. Dânsul e fost sportiv, îi place sportul, e omul potrivit la locul potrivit. E de notorietate faptul că domnul Mihai Covaliu e foarte implicat și dorește să repună sportul românesc acolo unde îi e locul”, a declarat și Răzvan Pîrcălabu.
 
Andreea Ana, speranță olimpică la 18 ani
 
Și sportivele care se antrenează la acest centru din București sunt foarte mulțumite de condiții: „Avem condiții foate bune. Sala este aici, cantina, școala. Este totul într-un loc și ne este foarte ușor. Mă bucur că fac față competițiilor internaționale, iar asta se datorează faptului că mă antrenez cu colegele mai mari”, a declarat Andreea Ana, medaliată cu bronz la Europeanul de seniori Under 23 care a avut loc la începutul lunii, la Novi Sad. Ea este foarte bucuroasă că va putea debuta la un Campionat European de seniori chiar la București, și spune că respectiva competiție o va ajuta să facă pași importanți în drumul spre cucerirea, peste câțiva ani, a unei medalii olimpice. „Pentru noi e foarte bine și emoționant să fie Europeanul în România, deoarece vin rude, prieteni și colegi, care să ne susțină. E foarte bine că participăm la această competiție, deoarece putem să creștem pe viitor, chiar dacă acum nu vom obține medalii. „Toate avem potențial pentru Jocurile Olimpice. Dacă muncim și ne dorim asta o să ne îndeplinim visul”, a mai spus Andreea Ana.
 
Răzvan Pîrcălabu: „Ar fi o normalitate să readucem un titlu olimpic în România”
 
De altfel, Jocurile Olimpice reprezintă principalul obiectiv al tuturor factorilor de decizie din sportul românesc. „Luptele sunt în România o disciplină pe care ne bazăm. Ne uităm spre Jocurile Olimpice de la Tokyo, pentru că mai e foarte puțin până la ele, dar privesc cu foarte mare încredere spre Paris 2024, pentru că performanțele din ultima perioadă de la Federația Română de Lupte ne dau încredere că acolo va fi mult mai mult. De fapt, îmi doresc ca Paris 2024 să întreacă Tokyo 2020”, a declarat Mihai Covaliu, președintele COSR.
 
Și pentru Răzvan Pîrcălabu, Jocurile Olimpice reprezintă principalul obiectiv. „Suntem locul 5 între federațiile din România ca medalii olimpice, cu 34 de medalii, după gimnastică, atletism, canotaj și caiac canoe, cu toate că în ultimii 24 de ani nu am obținut decât o singură medalie. Suntem locul 10 în topul mondial în toate timpurile ca medalii, așa că pentru noi ar fi o normalitate să readucem un titlu olimpic în România. Îl aștept cu nerăbdare și sunt sigur că va veni în curând”, a mai spus președintele Federației Române de Lupte.
 
Pe aceeași temă
Bomba începutului de an! Mihai Petre și Elwira divorțează? Care ar fi motivul
Bomba începutului de an! Mihai Petre și Elwira divorțează? Care ar fi motivul
Stefan Duduianu, unul dintre cei mai căutaţi interlopi, s-a predat. „Mă duc să-mi fac check-in să vadă toată Poliţia Română” VIDEO
Stefan Duduianu, unul dintre cei mai căutaţi interlopi, s-a predat. „Mă duc să-mi fac check-in să vadă toată Poliţia Română”…
Roger Federer a dominat şi în 2021 topul celor mai bine plătiţi tenismeni. Pe ce poziţii se află Djokovic şi Nadal
Roger Federer a dominat şi în 2021 topul celor mai bine plătiţi tenismeni. Pe ce poziţii se află Djokovic şi…
Tun financiar dat de un fost jucător al Craiovei! S-a înțeles cu nou club și va avea un salariu uriaș
Tun financiar dat de un fost jucător al Craiovei! S-a înțeles cu nou club și va avea un salariu uriaș
S-a aflat! Ce salariu are Dan Negru la Kanal D și ce bonusuri a primit! Cum s-a lăsat convins „Regele audiențelor” să părăsească Antena 1
S-a aflat! Ce salariu are Dan Negru la Kanal D și ce bonusuri a primit! Cum s-a lăsat convins „Regele…
Și-a omorât fiica, după ce a lovit-o cu mașina. Fata, de 19 ani, a decedat la scurt timp după impact
Și-a omorât fiica, după ce a lovit-o cu mașina. Fata, de 19 ani, a decedat la scurt timp după impact
15 semne că ai artere înfundate cu colesterol. Evită infarctul și AVC
15 semne că ai artere înfundate cu colesterol. Evită infarctul și AVC
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Cinci dispozitive electronice, inclusiv auto, pe care Carrefour le vinde acum cu discount mare
Cinci dispozitive electronice, inclusiv auto, pe care Carrefour le vinde acum cu discount mare
Cuplu BOMBĂ la Survivor! Erau împreună dinainte să vină Dominicană. Nu s-au mai putut abţine şi...
Cuplu BOMBĂ la Survivor! Erau împreună dinainte să vină Dominicană. Nu s-au mai putut abţine şi...
NU vor mai avea permis! Anunț de ultimă oră pentru români. Se schimbă legea în România
NU vor mai avea permis! Anunț de ultimă oră pentru români. Se schimbă legea în România
Veşti bune pentru milioane de salariaţi din România. Metoda legală prin care puteţi câştiga mai mulţi bani din salariu
Veşti bune pentru milioane de salariaţi din România. Metoda legală prin care puteţi câştiga mai mulţi bani din salariu
15 semne că ai artere înfundate cu colesterol. Evită infarctul și AVC
15 semne că ai artere înfundate cu colesterol. Evită infarctul și AVC
Rusia încercuită de NATO şi Vladimir Putin alungat de la putere. Realitatea alternativă în care trăiesc ruşii
Rusia încercuită de NATO şi Vladimir Putin alungat de la putere. Realitatea alternativă în care trăiesc ruşii
Scandal la o mare companie. E scandalos ce ar fi cerut pe lângă „sâni mai mari”
Scandal la o mare companie. E scandalos ce ar fi cerut pe lângă „sâni mai mari”
NATO propune Rusiei măsuri privind controlul armamentului. Rusia ar putea inspecta Baza Deveselu
NATO propune Rusiei măsuri privind controlul armamentului. Rusia ar putea inspecta Baza Deveselu
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o dată…
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o dată…
Internată la psihiatrie ani de zile şi cu unul din apartamente vândut. Cum a scăpat o femeie de un coşmar demn de un scenariu de Hollywood
Internată la psihiatrie ani de zile şi cu unul din apartamente vândut. Cum a scăpat o femeie de un coşmar…
Jobul din România plătit cu 9.200 de euro net pe lună. Toată lumea a auzit de asta, dar este nevoie didsperată de angajaţi. Nu este IT
Jobul din România plătit cu 9.200 de euro net pe lună. Toată lumea a auzit de asta, dar este nevoie…
O actriță trebuia sa mimeze o scenă de amor pentru un videoclip. Ce a urmat e uluitor
O actriță trebuia sa mimeze o scenă de amor pentru un videoclip. Ce a urmat e uluitor
Ce cadou scump i-a făcut soțul Deliei Matache lui Codin Maticiuc. Secretul pe care cei doi l-au dezvăluit
Ce cadou scump i-a făcut soțul Deliei Matache lui Codin Maticiuc. Secretul pe care cei doi l-au dezvăluit
Unde a dispărut iubita lui Reghecampf! Antrenorul a fost surprins singur
Unde a dispărut iubita lui Reghecampf! Antrenorul a fost surprins singur
Mit FALS sau realitate? Cât de mult ajută, de fapt, alimentarea mașinii cu un combustibil de calitate?
Mit FALS sau realitate? Cât de mult ajută, de fapt, alimentarea mașinii cu un combustibil de calitate?
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o frumusețe aparte
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o frumusețe aparte