Premieră la Iaşi! Puşcaşii de la CS Politehnica Iaşi au cucerit Cupa României, devansând cluburile Dinamo şi Steaua

17 iun 2019 441 afişări Alte Sporturi
Premieră la Iaşi! Puşcaşii de la CS Politehnica Iaşi au cucerit Cupa României, devansând cluburile Dinamo şi Steaua

După medaliile de argint şi bronz obţinute la ediţiile anterioare, puşcaşii de la CS Politehnica Iaşi au reuşit în acest an să aducă mult râvnitul trofeu al Cupei României în vitrina clubului ieşean, o premieră pentru gruparea universitară din Copou.

După patru zile intense, cu concursuri atât în probele de aer comprimat, cât şi de glonţ, trăgătorii pregătiţi de antrenorul emerit Mihai Axinte au cucerit medalia de aur la competiţia ce a avut loc în week-end, la Bucureşti, devansând cele două mari rivale din Capitală, Dinamo (locul 2) şi Steaua (locul 3).

Record de medalii

La seniori, CS Politehnica Iaşi a punctat prin Dragomir Iordache, Adi Ioviţă şi antrenorul Mihai Axinte, la tineret au adus puncte trăgătorii Vlad Rotariu şi Justina Anastasia Dumbravă, în timp ce Ştefan Ciortan a concurat la juniori 1, iar Alexandru Tănasă la juniori 2. Toţi aceştia au cucerit 24 de medalii în probele individuale şi mixte, un record pentru clubul ieşean în Cupa României, iar punctele cumulate, în sistem olimpic, au contribuit la triumful Politehnicii.

”Este o performanţă extraordinară pentru clubul nostru, am reuşit să aducem la Iaşi pentru prima dată Cupa României, devansând cluburi puternic axate pe sporturile cu arme, cum sunt Dinamo şi Steaua. Acum doi ani am terminat pe locul 3, anul trecut am luat medalia de argint, iată că acum am reuşit să cucerim acest trofeu. Competiţia a fost destul de dificilă şi a însumat întreceri la aer comprimat şi glonţ, având sportivi la toate categoriile de vârstă, seniori, tineret şi juniori”, a declarat antrenorul emerit Mihai Axinte.

Dragomir Iordache, liderul echipei

Cele mai multe dintre punctele clubului ieşean au fost aduse de către Dragomir Iordache, component al lotului olimpic.

”Capul de afiş l-a ţinut Dragomir Iordache, care a reuşit să aducă cele mai multe puncte. El s-a clasat pe locul 2 la individual, după fostul campion olimpic Alin Moldoveanu, astfel că cei doi au făcut rocadă, după ce la Campionatul Naţional se impusese elevul meu. De asemenea, Iordache a punctat la probele de glonţ, unde a câştigat la culcat 60 de focuri şi la 3X40 de focuri. În total, sportivii de la CS Politehnica Iaşi au cucerit un număr record de 24 de medalii, 20 la glonţ şi 4 la aer comprimat”, a completat antrenorul Mihai Axinte.

La probele de pistol, dintre trăgătorii ieşeni s-au remarcat Alexandru Saucă, câştigător al probei pistol liber - seniori şi Vlad Iacob - locul 3 la pistol aer comprimat - juniori 3.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.