Povestea unui român care a terminat Maratonul din Berlin: "Am ajuns acolo în urma unei loterii! A fost ceva senzaţional". Ce program de pregătire a parcurs înainte de cursă

6 oct 2017 1291 afişări Comentează şi tu Alte Sporturi
Povestea unui român care a terminat Maratonul din Berlin: "Am ajuns acolo în urma unei loterii! A fost ceva senzaţional". Ce program de pregătire a parcurs înainte de cursă 5 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7908/16754790/1/berlin-cursa.jpg

Anul acesta a avut loc ediţia cu numărul 44 a Maratonului BMW de la Berlin. 43.000 de oameni au luat startul în cursa din capitala Germaniei, printre care şi 88 de români. Numai 39.101 au trecut linia de finiş. 18 români au abandonat pe parcurs. Distanţa cursei este cea clasică de 42.195 de kilometri. ProSport a stat de vorbă cu Florin Crăciunescu, unul dintre românii care au trecut linia de finiş la Berlin.

Cursa a fost câştigată de alegătorul din Kenya, Eliud Kipchoge, cu timpul de 2:03:32 (ore/minute/secunde). Podiumul a fost completat de Guye Adola (2:03:46) şi Mosinet Geremew (2:06:12), ambii din Ethiopia. VIDEO Momentul în care Kipchoge trece linia de sosire şi ceremonia de premiere:

"A fost ceva senzaţional, ceva unic. Publicul te poartă pe braţe pe toată durata întrecerii. Îmi auzeam numele strigat de pe margine: Florin, Florian, Floran,. Fiecare cum putea să pronunţe. Aveam numele scris pe piept. Toată lumea te încurajează. Pentru cei de acolo e o adevărată sărbătoare. Mai vedeam oameni ieşiti pe balcon, care cântau la diferite instrumente.

M-am pregătit cu 18 săptămâni înainte de maraton. Am găsit un program pe internet. Trebuia să parcurg 1.400 de kilometri până la cursă. N-am reuşit să termin programul, am alergat aproape 1.000 de kilometri. În trecut am mai participat la diverse curse şi semimaratoane, acest lucru m-a ajutat. A fost primul meu maraton. Contează foarte mult pregătirea mentală, pe lângă cea fizică. Cererea este foarte mare pentru astfel de întreceri. Peste 100.000 de oameni au aplicat. Departajarea s-a făcut printr-o loterie. La start s-a plecat în trei valuri. Nu aveai loc să depăşeşti!


Primul val care a plecat în cadrul Maratonului de la Berlin. Foto: Twitter

Eu m-am decis să mă înscriu într-o seară. După loterie, am fost contactat de organizatori. Am achitat o taxă de participare de 108 euro. Mai puteai da încă 10 euro ca să primeşti o medalie personalizată la linia de sosire. E destul de costisitor, dar e ceva unic. Când termini o cursă oarecare nu ai cine ştie ce satisfacţie. De această dată chiar am simţit că am realizat ceva.


Florin Crăciunescu, la kilometrul 37. Foto ProSport

Am avut un ritm cardiac de 167-170. Pe la kilometrul 35 am simţit nişte crampe şi am încetinit. Am terminat după 3 ore şi 22 de minute. Zilele următoare am mai avut febră musculară, dar acum sunt bine. Cel mai mult m-a impresionat organizarea maratonului. Fiecare îşi ştia rolul. Totul a mers fără greşeală", a povestit Florin Crăciunescu pentru ProSport.

Cursa de la Berlin face parte din lista celor mai importante şase maratoane de pe glob, alături de Tokyo, Londra, New York, Chicago şi Boston. "La Londra sunt în jur de 30.000 de locuri disponibile. Peste 400.000 de oameni s-au înscris la următoarea ediţie!", a mai spus Florin Crăciunescu.


Florin Crăciunescu, la finalul maratonului. Foto ProSport

Maratonul din acest an a oferit câteva momente unice. După kilometrul 34, debutantul Adola mergea cap la cap cu Kipchoge. Kenyanul care avea să câştige cursa, i-a arătat adversarului său traseul pe care să-l menţină.

O alergătoare a sărutat un privitor aflat pe margine!


"Kiss me hard before you go", ar spune Lana Del Rey. Foto ProSport

Un concurent a parcurs cei 42 de kilometri costumat într-o doză de bere!


În ciuda costumului, alergătorul a reuşit să termine cursa. Foto ProSport

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.