Portretul unei campioane!** En garde:** Simona atacă

Redactor:
Andru Nenciu
Portretul unei campioane!** En garde:** Simona atacă
  • Publicat:
  • Actualizat:

Într-o viață de zbucium, Simona Alexandru și soțul său, Dragoș Gherman, și-au dăruit liniștea reciprocă. După o tatonare de peste trei ani, cei doi au încrucișat, pe 20 august, spadele sufletelor și duelul s-a încheiat egal pentru eternitate. Fără prioritate! S-au luat în brațe, și-au promis luna de pe cer (fără luna de miere) și spun că n-ar da îmbrățișările pentru nicio comoară din lume.

O vizită în redacția ProSport ne dezvăluie un cuplu perfect, o adevărată pereche în sensul fericirii și împlinirii. Un duo – sportiv! Dacă săptămâna trecută ProSport v-a prezentat-o pe campioana din Sicilia din perspectiva sportivă, azi vă dezvăluim o altă față a Simonei, care nu are nimic în comun cu planșa.

Spadasina de la Steaua are aerul unui om a cărui muncă a fost eficientă. E înarmată cu spadă din colecția proprie, o mască originală, povești cu miile și multă voie bună. Nu face pasul înapoi atunci când colegii din redacție declanșează atacul întrebărilor și dă senzația că se poate antrena la mai multe capete. „La ultima tușă m-am axat pe cea mai bună acțiune din repertoriul propriu, așa facem fiecare la un asalt important. Marșăm pe punctul forte”, e doar un răspuns din zecile pe care le acordă. Din când în când zbârnâitul telefonului ne mai oprește brusc discuția, dar firul istorisirilor e preluat de Dragoș, fost handbalist la juniorii Stelei, alături de goalkeeperul Ionuț Ciobanu și de interul Marius Tudor. „Dacă vă întrebați ce am făcut în timpul zilei finale de la Catania, vă spun că am recurs la metoda pe care o abordez întotdeauna când sunt departe de ea. Îi dau mesaje pe mobil non-stop. Știu că nu le vede imediat, știu că poate le citește la finalul zilei, dar așa simt…”, spune mândru principalul susținător al Simonei.

O ciorbă de burtă delicioasă la cinci încercări

D’Artagnan sau „Prâslea” i se potrivesc Simonei de minune, pentru că bruneta e mezina cvartetului care a cucerit la Catania aurul mondial pe echipe la spadă. Părinții o alintă, în schimb, „Motănel”. „Când eram mică, dormeam cu mânuțele sub cap, ca un motănel, și ai mei așa mi-au spus de-atunci”. Dar culmea, porecla soțului e identică. „Tot motănel sunt și eu… Mă rog, ulterior am devenit ursuleț, elefănțel”, zâmbește Dragoș, trecând apoi la elemente necunoscute publicului larg: „Simona e o tipă foarte credincioasă”, introul lui… „Nu trece o seară fără să-mi spun rugăciunea”, atacă ea. „Uneori mă trezește chiar din somn, pentru că o văd că a pus geană peste geană și mă culc și eu. Dar după ce ațipesc, mă trezesc și o văd spunându-și rugăciunea. O întreb: «Te rogi și pentru mine»?”, continuă Dragoș.
Zâmbesc în același timp, iar mâinile se caută într-o strângere afectuoasă. Moment oportun pentru a trece la următorul asalt: bucătăria. „Simona face o ciorbă de burtă delicioasă. Bine, îi iese o dată la cinci încercări, dar important e că nu se dă bătută, timp să încercăm avem destul”, o „înțeapă” Dragoș. „Faza e că parcă întotdeauna îi mai lipsește ceva. O singură dată mi-a ieșit bună, dar nu mai țin minte cum a făcut-o”, parează ea. Simi mărturisește că nici programul foarte încărcat nu o ajută să fie o gospodină bună, dar niciodată nu s-a dat înapoi de a încropi rapid un prânz sau o masă mai consistentă. De altfel, expresia „a te da bătut” pare că nu există în vocabularul dublei campioane mondiale.

Îndrăgostită de vară

Încearcă, vrea, se străduiește mai mult, luptă, forțează sunt cuvintele în jurul cărora se adună toate povestirile pe care le deapănă. De fiecare dată însă revine la cel care îi este jumătatea. „Ne asemănăm mult, dar ne și deosebim. Uite, mie îmi place vara, dacă aș putea aș face ca în fiecare zi să fie cald, soare, frumos, pe când lui îi plac toamna și primăvara. Păi, când e mai frig, de exemplu, el iese în tricou, eu până nu pun două bluze și fular, nici nu îndrăznesc să scot nasul afară”, râde ea. „Lasă, că și la căldurile pe care le vrei tu… Să te sufoci, să nu mai poți respira de cald. Ă‚sta cred că e singurul lucru în care avem păreri total opuse”, o tachinează el.

Privirile li se întâlnesc iarăși. Liniște, multă încredere și respect. Echilibrul de care un sportiv de performanță are nevoie pentru a merge mai departe și a-și păstra concentrarea pe visul de medalie. Dragoș îi zâmbește. Este aici pentru Simona. Pentru o familie și un vis. Sprijin necondiționat, construit pe multă iubire. Imaginea celor doi plutește mult timp în atmosfera studioului, unde se trag ultimele cadre. Un tabloul perfect în puzzle-ul ce va mai adăuga încă un cartonaș, la Londra 2012.

Nu generează nicio presiune pe noi faptul că am luat aurul mondial pe echipe la Catania. Luăm fiecare concurs în parte

Simona Alexandru

Valentina Vezzali e o adevărată campioană. E incredibil ce face, pare imposibil. Când e în afara planșei, nici nu spui că face sport

Simona Alexandru

DJOKOVIC, UN IDOL PENTRU SIMONA

Antrenamentele la scrimă au efecte neașteptate pentru mulți sportivi, în timp, masa musculară a unui scrimer cunoscând evoluții diferite. „Mâna și piciorul drept le am mai dezvoltate”, dezvăluie Simona. „Ca Nadal cu partea stângă”, glumește Dragoș, oprit brusc de soție… „Preferatul meu e Novak Djokovic, e și liderul mondial, ca noi, fetele de la spadă”, bate fierul cât e cald Simona.

VISIT THAILANDA!

Deși cariera a purtat-o pe brațe în diverse cadre idilice de pe toate meridianele, campioana mondială de la Catania ar pleca la orice oră doar într-un singur loc al lumii. „Insula Pataya din Thailanda e preferata mea. Am fost acolo la Universiadă și mi-a rămas în suflet”.

„LA CUMPĂ‚RĂ‚TURI ÎN ROCHIE DE MIREASĂ‚”

Ultima carte citită de Simona se numește, sugestiv, „La cumpărături în rochie de mireasă”. Am lecturat-o, bineînțeles, înainte de nunta de pe 20 august. Dragoș s-a ocupat de tot, eu n-am avut timp de nimic, tot mă suna să-mi spună de una, de alta și vorbeam prin telefon chiar și de la antrenamente. Ceremonia s-a ținut la Crystal Palace și totul a ieșit așa cum ne-am dorit”.

LUNA DE MIERE? ÎL DUCE CU ZĂ‚HĂ‚RELUL

„Pe Dragoș îl tot amân cu luna de miere, pentru că n-am beneficiat de timp liber până acum. Ultimul concediu l-am avut anul trecut, de Revelion, la Sovata, de-atunci nu ne-am mai întâlnit cu astfel de ocazii. Mai vine cu mine la unele concursuri din străinătate”.

ARME ALBE ÎN CASA POPORULUI!?

Când vine vorba de locații inedite, Simona se gândește la inovațiile din tenis, atunci când organizatorii realizează evenimente de promovare pe insule, pe zgârie nori sau pe capota autoturismelor. Dacă ar fi să opteze pentru un cadru nou și puțin ciudat, spadasina de la Steaua ar lupta în Casa Poporului. „Nu știu, înăuntru, în fața Casei Poporului, sau poate în buncărele pe care nu le cunoaște nimeni”.

UN SPORT ALB, FĂ‚RĂ‚ NICIO PATĂ‚ NEAGRĂ‚

„Îmi place culoarea negru, dar în scrimă nu se poate schimba culoarea costumului, toate sunt albe. Îmi voi modifica de la anul numele de pe spate, Alexandru urmând a fi înlocuit cu Gherman. Măștile în schimb mai sunt și verzi și galbene, nu numai albe”.

750 de grame e greutatea unei spade

31 martie 2012 e ziua în care se încheie în scrima mondială calificările pentru JO de la Londra

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Solistul celebru care s-a VINDECAT de cancer! A fost la un pas de moarte, dar acum răsuflă ușurat: 'A tăiat acea bucată de intestin'
Solistul celebru care s-a VINDECAT de cancer! A fost la un pas de moarte, dar acum răsuflă ușurat: 'A tăiat…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din…
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
S-a terminat pentru ILIESCU. S-a decis oficial azi, 26 aprilie. Breaking News
S-a terminat pentru ILIESCU. S-a decis oficial azi, 26 aprilie. Breaking News
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri!
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele