Polonezul Daniel Nowak, câştigătorul celei de-a 5-a ediţii a Romanian Pinball Open. Pinballul a fost unul dintre sporturile preferate ale lui Nicolae Ceauşescu | FOTO

7 dec 2018 486 afişări Alte Sporturi
Polonezul Daniel Nowak, câştigătorul celei de-a 5-a ediţii a Romanian Pinball Open. Pinballul a fost unul dintre sporturile preferate ale lui Nicolae Ceauşescu | FOTO În fotografia sunt laureaţii Main Tournament-ului: de la stânga la dreapta, Milan Caranovic, Daniel Nowak, Roberto Pedroni, jos Berndt Ion Teodorescu.
Polonezul Daniel Nowak, câştigătorul celei de-a 5-a ediţii a Romanian Pinball Open
 
Ca şi anul trecut Sports Bar Mercury din Bucureşti a fost gazda Romanian Pinball Open, aflat la ediţia a 5-a. Întrecerea s-a desfăşurat între 30 noiembrie şi 2 decembrie, fiind cel din urmă concurs din programul pe anul 2018 din calendarul federaţiei internaţionale IFPA, sub a cărei egidă a fost organizat.
 
Main Tournament-ul a fost adjudecat de polonezul Daniel Nowak, fiind urmat pe podium de românii, în ordine, Berndt Ion Teodorescu şi Milan Caranovic. Se poate spune că s-a făcut o rocadă între primele două locuri de anul trecut, când Teodorescu a fost primul şi Nowak al doilea. În vârstă de 42 de ani, originar din oraşul Bełchatów, Nowak se afla până la startul concursului pe locul 168 în clasamentul IFPA, mai câştigând până acum trei turnee, toate însă organizate în ţara sa, în 2015, 2017 şi în luna august a acestui an. Iată-i şi pe ceilalţi cinci calificaţi în finala de opt, în ordinea clasamentului final: 4. Roberto Pedroni (Italia), 5. Cezary Głowala (Polonia), 6. Jakub Ciepliński (Polonia), 7. Enrico Giorgio De Stefani (Italia), 8. Sébastien Vermant (România).
 
A mai avut loc şi un "clasic", unde de asemenea s-au acordat puncte IFPA, primul loc fiind ocupat tot de un polonez, Cezary Głowala, fiind urmat de compatriotul său Nowak şi de italianul Pedroni.
 
De asemenea a avut loc şi un Side Tournament doar pe aparate realizate de Python Anghelo (pe numele său întreg Python Vladimir Anghelo, originar din Bilbor, Haghita, a fost unul dintre cei mai designeri de aparate pinball din lume, trăind între 1954 şi 2014). Aici s-a impus italianul Pedroni.
 
Un element de culoare a fost expunerea la concurs a aparatului lui Nicolae Ceauşescu, pe care acesta îl avea la vila sa de vacanţă de la Neptun, şi pe care fostul lider comunist juca adesea. Este un Flipper spaniol, care are ca temă un turnir de cavaleri, Fair Fight. Acesta a fost achiziţionat şi recondiţionat de organizatorul turneului, Ovidiu Cacina. Tot Ovidiu ne-a spus că a fost un concurs de bun nivel, foarte disputat, care la final a avut o ierarhie conformă cu previziunile, aşteptându-se ceva mai mult poate din partea italienilor.
 
Interesant că bronzul de la Main Tournament, Milan Caranovic, este sârb care a căpătat cetăţenia română. De asemenea, un alt element interesant este că la concurs a participat şi o familie, Vermant, tatăl Marc, şi cei doi fii ai săi, Nicolas şi Sébastien. Şi ei sunt francezi stabiliţi în Băicoi.
 
Pinball-ul este un sport cu care foarte mulţi români s-au deconectat mai ales în copilărie, pe când se aflau în vacanţe, în sălile de jocuri electromecanice, mai întotdeauna pline. Aparatele pe care se joacă sunt cunoscute la noi şi sub numele de Flippere, cu toate că nu este o denumire chiar corectă, flipperele fiind de fapt acele palete cu care sunt mişcate bilele.
În fotografia de sus sunt laureaţii Main Tournament-ului: de la stânga la dreapta, Milan Caranovic, Daniel Nowak, Roberto Pedroni, jos Berndt Ion Teodorescu. Iar în cealaltă este aparatul lui Nicolae Ceauşescu de la Neptun.
 
Câştigătorii precedentelor patru turnee (Main Tournament)
2014: Michel Dailly (Franţa)
2015: Ollivier Francq (Belgia)
2016: Martin Ayub (Marea Britanie)
2017: Berndt Ion Teodorescu (România)
 
În fotografia de sus sunt laureaţii Main Tournament-ului: de la stânga la dreapta, Milan Caranovic, Daniel Nowak, Roberto Pedroni, jos Berndt Ion Teodorescu.
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.