O nouă veste cutremurătoare! Marius Ancuţa, cel mai cunoscut comentator de snooker, a decedat la vârsta de 50 de ani

19 iul 2018 52024 afişări Alte Sporturi
O nouă veste cutremurătoare! Marius Ancuţa, cel mai cunoscut comentator de snooker, a decedat la vârsta de 50 de ani

Cel mai cunoscut comentator de snooker din România, Marius "Mario" Ancuţa, a decedat la vârsta de 50 de ani. Moartea celei mai cunoscute voci de pe TV, în privinţa snookerului, a fost anunţată printr-o scrisoare emoţionantă din partea Eurosport. 

"Dragi prieteni,

În această pagină ne-am împărtăşit bucuria sau supărarea când sportul sau favoriţii noştri ne-au atins sentimentele. Astăzi, însă, pagina aceasta încearcă sa transmită tristeţea care a cuprins întreaga echipă Eurosport. Marius ‘Mario’ Ancuţa, omul care ne-a dezvăluit ce înseamnă snooker-ul, un sport necunoscut pe atunci în Romania, a încetat din viaţă.

Noi, toţi colegii, şi sperăm ca şi voi, prietenii noştri, ne vom aduce aminte de clipele minunate trăite împreuna şi suntem alături de Raluca, Mara şi de familia îndurerata, în aceste clipe de încercare.

Mario, să-ţi găseşti liniştea, poate la o discuţie amicală cu Paul Hunter! - Noli Cobilanschi, Director Editorial Eurosport România", a scris Eurosport pe pagina de facebook. 

De profesie medic stomatolog, Marius Ancuţa a făcut carieră din poziţia de comentator de snooker, fiind deţinătorul premiului Cristian Ţopescu, la premiile TV Mania. 

Marius Ancuţa a fost şi un foarte bun jucător de snooker, sport pe care l-a făcut popular în România. A comentat o multitudine de turnee, alături de prietenul său Daniel Bontea, fost campion naţional de snooker.
 
Mario, aşa cum în alintau prietenii, era un mare fan al celebrului Jimmy White, având şansa să-şi cunoască idolul şi chiar să joace câteva partide împreună.
 
Un alt vis al său a fost să asiste la Campionatul Mondial şi şi-a îndeplinit dorinţa, fiind în primele rânduri la "Crucible Theatre".
 
În timpul liber, atunci când nu era la cabinetul de stomatologie sau în cabina de comentariu, îl puteai întâlni la Tac, un club de biliard şi snooker, unde petrecea ore întregi "alergând" bilele pe postavul verde. A avut şi performanţe pe plan internaţional, calificându-se în 16-imile Openului Austriei la două ediţii, iar la nivel intern a fost vicecampion doi ani la rând, 2011 şi 2012.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.