Naţionala de hochei se va uita de „sus”, în următoarea perioadă, la reprezentativele masculine de fotbal, handbal şi polo, mult mai bine cotate în România!

6 mai 2019 2094 afişări Alte Sporturi
Naţionala de hochei se va uita de „sus”, în următoarea perioadă, la reprezentativele masculine de fotbal, handbal şi polo, mult mai bine cotate în România!

Naţionala de hochei s-a calificat la sfârşitul săptămânii trecute în Grupa IA a Campionatului Mondial, grupa a doua valorică la nivel internaţională. Asta înseamnă că tricolorii vor reveni în zona locurilor 17-22 în ierarhia mondială pentru prima dată în ultimii 24 de ani! În Grupa Mondială evoluează de regulă cele mai bune 16 naţionale din lume.

Saltul tricolorilor după Mondialul de la Tallin (Estonia), unde au câştigat toate cele cinci jocuri, este impresionant din toate punctele de vedere. Pe lângă faptul că va evolua în 2020 într-un eşalon valoric superior, naţionala de hochei „bate” mai nou şi la locul 1 în România, la nivel de echipe reprezentative masculine!

Hocheiştii depăşesc deja naţionale mult mai bine cotate în România, precum fotbal, handbal şi polo. Dar haideţi să aruncăm o privire asupra ierarhiilor mondiale, europene la „jocuri sportive” – sector masculin.

Volei – Locul 27 în ierarhia CEV

În ultimul clasament publicat de forul european, în octombrie 2018, România ocupă locul 27. În calcul nu a fost luat însă în considerare faptul că naţionala masculină s-a calificat la Campionatul European din acest an. Practic, voleibaliştii vor face la rândul lor un salt de câteva locuri după turneul final din luna septembrie, organizat în patru ţări, în Belgia, Franţa, Olanda şi Slovenia.

Handbal – locul 31 EHF în 2018

În ultimul clasament oficial publicat de EHF la nivel de echipe naţionale masculine, România se regăsea pe locul 31, cu 48 de puncte, la egalitate cu Grecia, Estonia şi Luxemburg. Tricolorii nu s-au mai calificat la un turneu final din 2011, la Campionatul Mondial din Suedia. La Europene nu au mai evoluat de 23 de ani.

Polo – Locul 23 mondial

Naţionala de polo are câteva prezenţe la Jocurile Olimpice în ultimele decenii, fiind un fel de portdrapel al reprezentativelor masculine în această perioadă. Numai că şi poloiştii au fost într-o cădere libere în ultimii ani. Nu au mai jucat la un Campionat Mondial din 2013. În ierarhia FINA, care se actualizează periodic pe fiecare ciclu olimpic, România ocupă locul 23.

Baschet – Locul 61 FIBA şi locul 32 Europa

Este naţionala cel mai slab clasată la nivel mondial, dar poate şi concurenţa cea mai puternică la nivel mondial, exceptând fotbalul. România ocupă locul 61 în ierarhia FIBA şi locul 32 în Europa. Tricolorii au jucat în 2017 la Eurobasket, din postura de ţară organizatoare.

Rugby – locul 18 mondial

Şi rugby-ul ratează Cupa Mondială din 2019, dar în cazul acestei naţioanle este vorba despre o pedeapsă primită din partea forului internaţional, după ce România a încălcat regulile jocului. „Stejarii” se menţin însă în Top 20 la nivel mondial, fiind pe locul 18 în ultima ierarhie.

Fotbal – locul 25

Naţionala de fotbal ocupă locul 25 în clasamentul FIFA, fiind în plină campanie de calificare la Euro 2020. Ultima prezenţă la un turneu final datează de la Campionatul European din 2016.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.