Veste fabuloasă: Mick, fiul legendarului Michael Schumacher, va debuta pentru Ferrari în Formula 1! Anunțul făcut de italieni

Autor: Alex Popescu Publicat: 30 Sep. 2020, 21:13 Alte Sporturi

Mick Schumacher și Callum Ilott, adversari la titlul din F2, își vor face debutul la volanul unor monoposturi de F1 cu ocazia MP al Germaniei, de pe circuitul Nurburgring.

Mick va pilota pentru Alfa Romeo, iar Callum pentru echipa Haas, în sesiunea de antrenamente pentru Grand Prix Eifel 2020.

Cel de-al treilea pilot, Robert Shwartzman, va trebui să aștepte până la ultimul Grand Prix al sezonului, cel din Abu Dhabi, pentru a-și face și el debutul în F1.

Mick Schumacher debutează în F1 datorită celor de la Ferrari!

Toți cei trei piloți vor participa la câte o sesiune de antrenament  liber din ziua de vineri a unui Grand Prix de F1.

Scuderia Ferrari a ajuns la o înțelegere cu două dintre echipele-client, Alfa Romeo și Haas, care le vor permite celor trei tineri talentați să ia startul în sesiunea de antrenamente libere din ziua de vineri și să încerce sentimentul unei sesiuni de F1 pentru prima oară.

„Sunt încântat să am această oportunitate în sesiunea de antrenamente libere”, a declarat Mick Schumacher , fiul lui Michael Schumacher, septuplul campion mondial de F1.

Lider în clasamentul campionatului F2, Mick Schumacher a fost legat în dese rânduri de o trecere la volanul Alfa Romeo pentru sezonul 2021 și va conduce mașina lui Antonio Giovinazzi pentru prima oară pe circuitul de la Nurburgring.

Sunt zvonuri în paddock care îl dau pe Mick ca viitor coleg cu Kimi Raikkonen la Alfa Romeo din sezonul viitor.

Directorul sportiv Laurent Mekies, cel care conduce Academia de pilotaj Ferrari vorbește despre decizie luată: „Vrem să organizăm această sesiune de teste pentru cei mai buni 3 piloți ai noștri ca să îi pregătim cât mai bine, să se descurce cu un eveniment care va fi mereu un moment special pentru ei. O să fie o ocazie să se familiarizeze cu un monopost de F1, care este mult mai complicat decât mașina pe care o conduc ei în prezent”.

Progresul făcut de Mick Schumacher în acest sezon a impresionat, britanicul Ross Brawn, directorul sportiv al F1, observând semnele unei maturizări a tânărului pilot: „Când porți numele de familie Schumacher, nu este o treabă ușoară. Poate să îți aducă unele avantaje, dar ești mereu sub lumina reflectoarelor.

Mick s-a descurcat surprinzător de bine și în ultima parte a sezonului am început să-l vedem matur și cum evoluează extrem de bine ca pilot. Sunt foarte încrezător în ceea ce privește viitorul său”.

Autor: Alex Popescu Publicat: 30 Sep. 2020, 21:13 Alte Sporturi
Pe aceeași temă