Luptă mare pentru președinția FR de Volei. Constănțeanul Serhan Cahâr și-a lansat azi candidatura: 21 de puncte strategice în program

Redactor:
Marius Hutu
Luptă mare pentru președinția FR de Volei. Constănțeanul Serhan Cahâr și-a lansat azi candidatura: 21 de puncte strategice în program
  • Publicat:
  • Actualizat:

Lupta pentru președinția FR de volei se anunță extrem de aglomerată. Scrutinul va avea loc pe 31 martie, în cadrul Adunării generale de alegeri, iar pentru cea mai importantă funcție și-au anunțat candidatura cinci persoane: acualul președinte Gheorghe Vișan, Dan Gîrleanu, Serhan Cadâr, Sandu Kapelovies (antrenor și director la un club privat de volei) și Viorel Manole. Candidatura acestuia din urmă nu a fost însă validată, pe motiv că propunerea a venit din partea unei asociații din Târgu Mureș, exclusă din cadrul FRV. Medaliat olimpic în 1980 și fost secretar general al FRV, Viorel Manole a depus o contestație la MTS pe această temă.

Serhan Cadâr (66 de ani) și-a lansat candidatura joi la Constanța. Fostul director executiv de la CVM Tomis Constanța, echipă care a dominat voleiul românesc în ultimul deceniu, dar care s-a desființat în timpul acestui sezon competițional, a anunțat două obiective majore în cadrul programului său de candidatură: crearea unei baze materiale proprii a FRB și reorganizarea activității la nivelul juniorilor și tineretului astfel încât, la finele ciclului olimpic, în anul 2020, echipele naționale ale României să se regăsească între primele șase din Europa, atât la feminin, cât și la masculin, la toate categoriile de vârstă. „Trebuie să pornim la drum cu intenția de a schimba niște principii, niște oameni care stau de ani de zile într-o federație în care rezultatele nu sunt cele dorite și de a aduce un suflu nou. Trebuie să lupți, să găsești soluții. Sper ca cei care vor vota să înțeleagă că nu trebuie să le mai fie frică de diferite presiuni și să voteze cu convingerea și cu speranța că se poate schimba ceva în bine în voleiul românesc”, a declarat Cadâr.

Mijloacele de realizare a proiectelor sale le găsiți punctual în cele ce urmează:

1. Construirea unui complex sportiv exclusiv pentru volei, care să fie proprietatea FRV. Complexul va cuprinde: o sală de jocuri sportive cu 7.000 de locuri (conform normelor CEV), sală de pregătire, sală de fitness, spații de recuperare, sală acoperită pentru beach volleyball, cantină – restaurant, spații de cazare, birouri ale FRV (sediul FRV) și altele.

Acest complex sportiv se poate realiza și cu sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

2. Închirierea de săli de sport exclusiv pentru centrele zonale – teritoriale în care își desfășoară activitatea centrele de excelență ale FRV și dotarea acestora cu echipamente și materiale sportive pentru volei.

3. La nivelul FRV, colectivul tehnic format din directorii tehnici și statisticianul FRV vor întocmi o statistică a tuturor sportivilor aflați în vederea selecționerilor, începând de la speranțe până la seniori, și vor urmări evoluția acestora din punct de vedere fizic, tehnico-tactic și sportiv.

4. Stabilirea colectivelor de antrenori pentru fiecare lot reprezentativ, din care să facă parte și un fizioterapeut.

5. Antrenorii loturilor naționale vor fi numiți pentru minimum doi ani, vor semna contracte de muncă pentru perioada în care activează la lot și vor avea sarcini și obiective clare de îndeplinit.

6. Constituirea loturilor naționale feminin și masculin, respectând criteriile de vârstă ale FIVB și CEV, Under 16, U 18, U 20 și U 22.

7. Organizarea a patru centre zonale de excelență, care să-și desfășoare activitatea sub egida FRV, în parteneriat cu MEC. Localizarea acestor centre se va face în funcție de ponderea numerică a sportivilor și de condițiile materiale disponibile. Se preconizează următoarele zone geografice: Ardeal, Banat, Moldova, Muntenia – Dobrogea.

8. Sportivii până la împlinirea vârstei de 14 ani să nu primească licență de jucători de volei și să fie legitimați provizoriu la Asociația Județeană de Volei din județul respectiv.

9. Refacerea grilei de transfer a sportivilor astfel încât munca și rezultatele obținute în perioada cât a activat la o grupare sportivă să se regăsească în cota de transfer a jucătorului, iar gruparea sportivă și antrenorii să poată resimți satisfacția morală și materială a lucrului bine făcut.

10. Pentru creșterea rapidă a capacităților sportivilor și a nivelului competițional se vor organiza mai multe competiții sportive naționale și internaționale.

11. FRV va sprijini participarea echipelor naționale reprezentative ale MEC la competițiile internaționale și europene organizate în sistemul învățământului gimnazial și liceal european.

12. Trimiterea antrenorilor de la loturile de juniori la stagii de pregătire internaționale și la schimburi de experiență.

13. Promovarea permanentă a junioarelor și juniorilor de perspectivă la loturile de senioare și seniori.

14. Constituirea urgentă a Ligii Profesioniste, care să preia organizarea și desfășurarea activităților sportive la nivelul Diviziei A1.

15. Toate echipele participante în Divizia A1 vor avea obligația înregistrării și transmiterii la FRV a datelor statistice ale meciurilor oficiale.

16. Reorganizarea site-ului FRV astfel încât pe acesta să apară în mod constant și la timp toate datele statistice ale jocurilor din Divizia A1, informații despre componența tuturor loturilor naționale și a colectivelor tehnice, hotărâri ale ședințelor de Consiliu Director și ale comisiilor de specialitate, comunicări tehnice, materiale în sprijinul cluburilor, legislație specifică și altele.

17. Membrii Consiliului Director și personalul angajat al FRV nu au dreptul să fie numiți președinți sau membri în comisiile de specialitate ale FRV.

18. Președinții și membrii comisiilor de specialitate din cadrul FRV vor fi recompensați material cu sume provenite din taxele încasate pentru activitatea comisiei respective.

19. Se vor încheia parteneriate cu Facultățile de Educație Fizică și Sport și cele de Medicină, pentru asigurarea fizioterapeuților, kinetoterapeuților și statisticienilor loturilor naționale.

20. Se vor organiza cursuri de management sportiv la care vor participa obligatoriu managerii cluburilor.

21. Se va asigura consultanță de specialitate privind modul de aplicare a normelor financiare legale existente la momentul respectiv pentru acest domeniu de activitate.

SURSE DE FINANȚARE

1. Se va organiza urgent un compartiment de marketing – publicitate. Scopul acestui compartiment este de a genera, dezvolta și a vinde imaginea voleiului românesc și implicit imaginea voleibaliștilor români.

2. Drepturile de televiziune pentru campionatele naționale Divizia A1 – feminin și masculin, campionatele naționale de volei de plajă și pentru circuitul național de volei de plajă vor fi vândute prin licitație, urmând ca 70% din fondurile obținute să fie distribuite cluburilor ca sursă de finanțare.

3. Toate campionatele naționale vor avea un sponsor principal care va da denumirea competiției.

4. Vor fi atrași sponsori pentru loturile naționale.

5. Se va promova imaginea echipelor naționale și a jucătorilor din loturile naționale prin clipuri publicitare.

6. Se vor vinde materiale publicitare cu sigla FRV și tricouri personalizate ale componenților echipelor naționale.

7. Vânzarea de bilete la toate meciurile echipelor naționale.

8. Contracte de parteneriat pentru echipamente și materiale sportive.

9. Fonduri provenind de la MTS pentru activitatea loturilor naționale.

10. Fonduri pentru programe de juniori (Pierre de Coubertin).

11. Atragerea de fonduri de la COSR.

12. Accesarea de fonduri europene pentru activități sportive și baze sportive.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen