Lotul României pentru Jocurile Olimpice de iarnă a crescut cu un sportiv: 26 de tricolori merg la PyeongChang. Şanse şi pentru bobul feminin de dublu după retragerea Australiei

26 ian 2018 1831 afişări Alte Sporturi
Lotul României pentru Jocurile Olimpice de iarnă a crescut cu un sportiv: 26 de tricolori merg la PyeongChang. Şanse şi pentru bobul feminin de dublu după retragerea Australiei

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a anunţat astăzi că lotul tricolor care va face deplasarea la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang a crescut cu un sportiv.

”În urma finalizării procesului de calificare şi de realocare a locurilor cotă de către federaţiile internaţionale sportive, componenţa Echipei Olimpice a României care va participa la Jocurile Olimpice de la PyeongChang, de luna viitoare, a suferit câteva modificări.

Numărul sportivilor români a crescut de la 25 la 26, prin ieşirea din lot a unui sportiv şi calificarea altor doi.

Astfel, la skeleton a intrat în lot şi Maria Marinela Mazilu, iar Alexandra Ianculescu va concura la patinaj viteză, în proba de 500 m. Pe altă parte, schiorul Ioan Valeriu Achiriloaie, în urma aceluiaşi proces al federaţiei internaţionale de specialitate, nu va mai face deplasarea la PyeongChang 2018.

Celor 26 de sportivi li se adaugă, în Echipa Olimpică, un număr de 24 de antrenori”, se anunţă în comunicatul COSR.

Sunt însă speranţe şi pentru o prezenţă pe ultima sută de metri a bobului feminin de dublu. Echipajul Australiei s-a retras, iar româncele (primele sub listă), ar fi normal să primească locul rămas. Se aşteaptă însă o decizie a Federaţiei internaţionale.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.