Leonid Carp şi Victor Mihalachi s-au calificat în finala Campionatelor Europene de kaiac-canoe de la Belgrad, în proba de canoe dublu, pe distanţele de 1000 şi 500 de metri

8 iun 2018 360 afişări Comentează şi tu Alte Sporturi
Leonid Carp şi Victor Mihalachi s-au calificat în finala Campionatelor Europene de kaiac-canoe de la Belgrad, în proba de canoe dublu, pe distanţele de 1000 şi 500 de metri

Campionatele Europene de kaiac-canoe au debutat vineri la Belgrad, pe pista complexului nautic Ada Ciganlija. La competiţia ce reprezintă criteriu de calificare pentru Jocurile Europene din 2019 participă sportivi din 40 de ţări, între care şi România.

În prima parte a zilei de vineri au avut loc curse preliminare pe distanţele de 500 şi 1000 de metri. Dintre echipajele tricolore care au intrat în concurs, o evoluţie bună au avut Leonid Carp şi Victor Mihalachi, la canoe dublu 1000 de metri (distanţă olimpică). Cei doi tricolori, vicecampioni europeni şi mondiali în 2017, dar pe distanţa de 500 de metri, s-au calificat direct în Finala A, după ce au încheiat seria de calificare pe poziţia a doua (3:42,045), după germanii Oeltze şi Kretschmer (3:41,812), campioni mondiali şi europeni en titre pe distanţa de o mie de metri. Kretschmer este şi campion olimpic în 2012.

O prezenţă în Finala A şi-au asigurat şi fetele de la kaiacul de dublu, pe distanţa de 1000 de metri. Irina Lauric şi Florentina Caminescu au câştigat seria de calificare (3:49,623). Ambele finale sunt programate sâmbătă.

Vineri în prima reuniune au mai concurat patru echipaje tricolore, care prin poziţiile ocupate în serii şi-au asigurat locul în semifinale (cursele sunt programate vineri după amiază): C1 1000 masc (Ştefan Strat) – loc 3 în serie; K4 500 masc (Cosmin Lulciuc, Răzvan Albişoru, Aurelian Ciocan, Sorin Cical) – loc 4 în serie: K4 500 fem (Irina Lauric, Florida Ciuta, Elena Meroniac, Florentina Caminescu) – loc 7 în serie; K1 500 fem (Elena Meroniac) – loc 6 în serie.

Vineri, în reuniunea a doua a zilei, Leonid Carp şi Victor Mihalachi şi-au asigurat prezenţa în finală şi la canoe dublu - 500 de metri. Cei doi tricolori au câştigat detaşat seria din care au făcut parte, cu 1:45,092. Un loc în Finala A şi-au asigurat şi băieţii din kaiacul de patru, pe distanţa de 500 de metri. Cosmin Lulciuc, Răzvan Albişoru, Aurelian Ciocan, Sorin Cical au încheiat semifinala pe poziţia a treia, ultima care asigura locul în finală. 

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.