Jocurile Europene de la Minsk. Victorie de Ziua Drapelului: Victor Mihalachi şi Cătălin Chirilă, medalie de AUR în proba de canoe dublu – 1000 de metri

26 iun 2019 658 afişări Alte Sporturi
Jocurile Europene de la Minsk. Victorie de Ziua Drapelului: Victor Mihalachi şi Cătălin Chirilă, medalie de AUR în proba de canoe dublu – 1000 de metri

România a bifat a doua medalie de aur la Jocurile Europene de la Minsk. Succesul a venit chiar de Ziua Drapelului României de la bravii noştri mânuitori de pagae, Victor Mihalachi şi Cătălin Chirilă, câştigători în proba olimpică de canoe dublu - 1000 de metri.

Antrenorul Florin Popescu a avut o inspiraţie de aur. Cu doar o lună şi jumătate înainte de Jocurile Europene a avut curajul să facă o schimbare în cadrul unui dublu consacrat, Victor Mihalachi – Leonid Carp. ”Timpii nu mint, barca merge mai bine în componenţa Victor Mihalachi – Cătălin Chirilă. Sunt 3-4 secunde diferenţă între ei”, a spus Popescu.

Inspiraţia sa a adus României a doua medalie de aur la Minsk. Mihalachi (30 de ani / CS Dinamo) şi Cătălin Chirilă (21 de ani / CSA Steaua) au pornit tare în finala desfăşurată pe canalul de la Zaslavl. S-au aşezat în frunte şi au rămas acolo până la final, în ciuda unui atac devastator lansat pe final de ucrainenii Vandiuk – Rybachok. Pe locul trei au sosit ruşii Şamşurin – Pervukhin, iar pe 4 germanii, Kretschmer şi Oeltze, campionii mondiali din 2017 şi 2018 (Kretschmer este şi campion olimpic în 2012).

La final, din cauza efortului depus, Victor Mihalachi a fost dus la salvare, cu targa. Şi-a revenit repede şi a putut participa la festivitatea de premiere.

România are opt medalii la Jocurile Europene de la Minsk: două de aur – două de argint – patru de bronz.

Foto credit: COSR

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.