Jocurile Europene de la Baku | Ziua a patra. Prima medalie pentru România! Roxana Borha și Elena Meroniac au cucerit argint la kaiac dublu pe distanța de 500 m. „Liberista” Andrea Simon a pierdut „bronzul” la 63 kg

Autor: Mirela Basescu Publicat: 16 Jun. 2015, 21:00 Actualizat: 16 Jun. 2015, 23:03 Alte Sporturi

România a spart gheața la Jocurile Europene de la Baku și a cucerit prima medalie. Echipajul de kaiac dublu, format din Roxana Borha și Elena Meroniac, a cucerit medalia de argint în proba de 500 m, după o cursă senzațională în care a urcat două poziții, în ultima 100 de metri.

România a fost aproape de obținerea unei a doua medalii, la lupte libere, prin Andrea Simon, la categoria 63 kg. Tricolora a pierdut însă meciul pentru bronz, fiind învinsă de belarusa Maria Mamashuk, cu 4-0. O zi mai slabă a prins și campionul olimpic la tir, în proba de pușcă cu aer comprimat 10 m, Alin Moldoveanu, care a terminat pe locul 22 în calificări, ratând astfel urcarea în finală. Câștigătorul acestei probe a obținut calificarea directă la Jocurile Olimpice de la Rio. 

Printre rezultatele notabile ale zilei se numără calificarea în turul doi la tenis de masă, individual a lui Bernie Szocs și calificarea în optimi a pugilistului Nicolae Răzvan Andreiana, la categoria 56 kg.

 

 

UPDATE 20:00 Naționala de polo, juniori a ratat calificarea în sferturile de finală ale turneului masculin de la Baku, după ce a fost învinsă în play-off de Serbia cu 8-2.Pentru România au înscris Victor Antipa și Cristian Drăghici, iar pentru Serbia, Jasmin Kolasinac, Petar Velkic, Petar Kasum, Marko Jankovic, Dragoljub Rogac (3) și Marko Tubic. La Jocurile Europene, atât competiția de polo pe apă feminin, cât și masculin sunt considerate și Europene de juniori.


UPDATE 19:00 Constantin Cioti a părăsit competiția de la Baku după ce a fost eliminat în primul tur, la tenis de masă, la individual. El  fost învins de ucraineanul Lei Kou, cu 4-1.


UPDATE 18:00 Luptătoarea Andrea Simon a ratat obținerea medaliei de bronz la categoria 63 kg, după ce a pierdut în fața belarusei Maria Mamashuk. Românca a fost învinsă cu 4-0.


UPDATE 17:00 Simona Băncilă s-a clasat pe locul 31 în preliminariile concursului individual feminin de tir cu arcul.Băncilă, în vârstă de 45 ani, a acumulat 629 de puncte, prima în clasament fiind Lisa Unruh (Germania), cu 662 puncte. În primul tur al fazei eliminatorii, 32-imi de finală, Simona Băncilă se va lupta cu azera Olga Seniuk.


UPDATE 15:30 Pugilistul Nicolae Răzvan Andreiana s-a calificat în optimile de finală ale categoriei 56 kg, după ce l-a învins la puncte, cu 3-0 (decizie în unanimitate), pe spaniolul Diego Ferrer Pereira. În optimi, acesta îl va întâlni pe reprezentantul gazdelor, Taifur Aliev , vineri, de la ora 13:00.


UPDATE 14:30 Florentina Caminescu, vicecampioană europeană la Europenele din acest an de la Racice, pe distanța 1.000 m, a terminat pe locul 10 în proba de kaiac simplu pe 5.000 m. Ea a fost cronometrată cu timpul de 24:05,669. Aurul a fost câștigat de belarusa Marina Litvinciuk, cu timpul de 22:48,990, argintul a revenit britanicei Lani Belcher, cu 23:05, 625 , în timp ce  bronzul a fost cucerit de unguroaica Renata Csay, cu 23:05,851.


UPDATE 13:30 Pugilistul Ionuț Jitaru a fost învins la puncte de irlandezul Darren O’Neill, 3-0, decizie în unanimitate, în primul tur al categoriei 91 de kg. Tot astăzi, Nicolae Răzvan Andreiana îl va întâlni pe spaniolul Diego Ferrer Pereira, în primul tur la cat. 56 kg (în jurul orei 16:00).


UPDATE 12:30 Veste bună de la lupte libere, categoria 63 de kg. Învingătoarea lui Simon, Iulia Tkach, a ajuns în finala competiției, astfel încât Andrea luptă în recalificări. Aici, a câștigat cu poloneza Monika Michalik cu 5-0 și s-a calificat în meciul pentru medalia de bronz, unde o va întâlni în jurul orei 18:00, pe reprezentanta Belarusului , Maryia Mamashuk.


UPDATE 12:00 Daniel Ciornei a terminat concursul la tir cu arcul, proba individuală. Acesta a ocupat locul 31 în runda de clasament, cu 654 puncte. În primul tur eliminatoriu, programat pentru 20 iunie, acesta îl va întâlni pe danezul Johan Weiss.


UPDATE 11:30 S-a încheiat și finala la tir, pușcă aer comprimat 10 m, finala care nu l-a avut printre participanți pe Alin Moldoveanu. Astfel, aurul a fost cucerit de belarusul Vitali Bubnovich, cu 206,6 puncte, urmat de italianul Niccolo Campriani, cu 206,4 puncte și de reprezentantul Israelului, Sergei Richter, cu 185,5 puncte.


UPDATE 09:40 PRIMA MEDALIE PENTRU ROMÂNIA LA BAKU. Echipajul de kaiac dublu, format din Roxana Borha si Elena Meroniac, a cucerit medalia de argint după ce au terminat pe locul doi finala la 500 m, cu timpul de 1:50,925. Fetele, vicecampioane europene ale acestei probe, au făcut o cursă senzațională și au recuperat incredibil pe ultima 100 de metri. Cu un start mai slab, Borha și Meroniac s-au aflat pe locul 4 după primii 250 de metri, însă au revenit în forță pe final și au depășit Belarus și Ungaria pentru a urca pe locul doi al podiumului. Medalia de aur a fost câștigată de Serbia, care a dominat cursa.

 


UPDATE 09:35  A început concursul și la tenis de masă. În primul tur, Berni Szocs a învins-o clar, pe reprezentanta Azerbaidjanului, Rufat Guliyeva, cu 4-0. Mâine, în turul doi, ea o va întâlni pe olandeza Jie Li.


UPDATE 09:30 Prima finală a zilei pentru România s-a terminat departe de podium. Băieții de la kaiac 4, Nicolae Daniel Burciu, Dan Cristian Costea, Petruș Gavrilă și Constantin Mironescu au terminat finala la 1.000 m, pe ultimul loc, 9, cu timpul de 3:12,615.

Concursul a fost câștigat de Ungaria, cu timpul de 3:07,063, urmată de Rusia, cu 3:08,034 și de Belarus, cu 3:08, 827.


UPDATE 09:25 Din păcate, liberista Dobre nu reușește să treacă de Bud și este învinsă în sferturile de finală, cu 5-0


UPDATE 09:20 România a rămas fără reprezentantă la lupte, categoria 63 de kg. Liberista Andrea Simon a pierdut în optimi, în fața reprezentantei Ucrainei, Iulia Tkach, cu 5-0. Trebuie acum să aștepte să vadă dacă va lupta în recalificări.


UPDATE 08:50 Estera Dobre a revenit în forță în competiții. Sportiva din Jimbolia a avut primul tur liber la Baku și s-a bătut direct în optimi, la 53 kg.  Aici, cvintupla vicecampioană europeană a învins-o pe suedeza Fredrika Petersson cu 3-1.  În sferturile de finală, Dobre o va întâlni pe moldoveanca Natalia Budu.


UPDATE 08:30 Campionul olimpic la tir, în proba de pușcă aer comprimat 10 m, Alin Moldoveanu și-a încheiat evoluția la Baku. Focșăneanul a terminat pe locul 22 în calificări, cu un punctaj total de 621,4 puncte. Pe reprize, el a reușit 105,0 puncte, 102,5 puncte, 103,7 puncte, 102, 8 puncte, 103,3 puncte, 104,1 puncte.

Primii opt clasați s-au calificat în finală, astfel:

 


La un pas de a obține calificarea la Rio 2016, la Cupa Mondială de la Munchen unde a terminat pe locul secund, campionul olimpic la tir, Alin Moldoveanu țintește în această zi biletul care îi asigură calificarea directă la competiția din Brazilia. Va fi un concurs greu, totul urmând să depindă de ziua pe care fiecare concurent o prinde. Doar câștigătorul concursului obține calificarea olimpică.
 


Primele finale ale zilei sunt cele de la kaiac – canoe. Astfel, vicecampioanele europene ale probei de kaiac dublu pe 500 m, Roxana Borha si Elena Meroniac trag pentru prezența pe podium. La fel, echipajul de kaiac 4 pe 1.000 m, format din Nicolae Daniel Burciu, Dan Cristian Costea, Petruș Gavrilă și Constantin Mironescu. În proba de  kaiac simplu pe 5.000 m, România o va avea în finală pe Florentina Caminescu.

Concursul de la Baku va fi prima competiție, după doi ani de suspendare, a luptătoarei de la 53 kg, Estera Dobre. De cinci ori vicecampioană europeană, sportiva legitimată la CSM Timișoara a fost depistată pozitiv la Europenele de la Tbilisi din 2013 și suspendată doi ani. Obiectivul bănățencei este acela de a ajunge la Jocurile Olimpice. Tot la lupte, va mai concura astăzi și Andrea Elena Simon la 63 kg.

Eliminată în primul tur, la echipe, atât la masculin, cât ți la feminin, România mizează pe o evoluție bună individuală la tenis de masă. Marți, în primul tur vor concura Bernadette Szocs și Constantin Cioti.

Tot marți, la tir cu arcul, la individual, vor concura, în calificări, Daniel Ciornei și Simona Bancilă.

Ionuț Jitaru este primul pugilist român ce va debuta la Baku. El îl va întâlni în primul tur, la cat. 91 kg, pe irlandezul Darren O’Neill. Tot marți vor concura și Nicolae Andreiana (56 kg), dar și Daniel Niculescu, la 64 kg. 

În ce privește sporturile de echipă, naționala de polo a Românie va întâlni, în Grupa B, Serbia.

 

Autor: Mirela Basescu Publicat: 16 Jun. 2015, 21:00 Actualizat: 16 Jun. 2015, 23:03 Alte Sporturi
Pe aceeași temă
Vlăduța Lupău, pe urmele Danielei Crudu? Cântăreața a făcut o afirmație șocantă: „Am luat bătaie azi dimineață”
Vlăduța Lupău, pe urmele Danielei Crudu? Cântăreața a făcut o afirmație șocantă: „Am luat bătaie azi dimineață”
Ştiriste sexi la televiziunile din lume. 20 de femei care încing imaginaţia bărbaţilor VIDEO
Ştiriste sexi la televiziunile din lume. 20 de femei care încing imaginaţia bărbaţilor VIDEO
Arunca BOMBA! A spus adevărul despre Halep. Nimeni nu stia asta
Arunca BOMBA! A spus adevărul despre Halep. Nimeni nu stia asta
VIDEO: Caz nou de sex în public. Un clip realizat de amatori, filmat în bibliotecă, a apărut pe un mare site pentru adulţi
VIDEO: Caz nou de sex în public. Un clip realizat de amatori, filmat în bibliotecă, a apărut pe un mare site pentru adulţi
Arabii au fost la DERBY! Anuntul facut in urma cu cateva minute care arunca dinamovistii in aer: ce decizie au luat seicii dupa atmosfera incendiara de pe Arena Nationala
Arabii au fost la DERBY! Anuntul facut in urma cu cateva minute care arunca dinamovistii in aer: ce decizie au luat seicii ...
Jucăușa Brittany are cele mai mari 'baloane' din industria filmelor pentru adulți! Stai să o vezi dezbrăcată
Jucăușa Brittany are cele mai mari 'baloane' din industria filmelor pentru adulți! Stai să o vezi dezbrăcată
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
Primele imagini cu viitorul Logan arată o mașină RADICAL schimbată. Românii sunt mândri de cum a ieșit
Primele imagini cu viitorul Logan arată o mașină RADICAL schimbată. Românii sunt mândri de cum a ieșit
FCSB, un club bolnav: De ce eşecul echipei e printre puţinele lucruri bune din fotbalul românesc
FCSB, un club bolnav: De ce eşecul echipei e printre puţinele lucruri bune din fotbalul românesc
Este oficial: Un nou MILIARDAR în România. Este de-a dreptul spectaculos cum a dat lovitura
Este oficial: Un nou MILIARDAR în România. Este de-a dreptul spectaculos cum a dat lovitura
Maria cea SÂNGEROASĂ, regina de o frumuseţe rară. ORORILE care se făceau la ordinele ei
Maria cea SÂNGEROASĂ, regina de o frumuseţe rară. ORORILE care se făceau la ordinele ei
"Îmi pare rău că iubitul tău se uită ..." Incredibil cum a ieşit pe stradă această tânără. Ce le transmite femeilor
Îşi plăteşte iubita cu 100.000 euro lunar ca să fie împreună!Ea e superbă, dar el...
Îşi plăteşte iubita cu 100.000 euro lunar ca să fie împreună!Ea e superbă, dar el...
Cine a fost iubita secretă a lui Mircea Badea? Îi era rușine să recunoască
Cine a fost iubita secretă a lui Mircea Badea? Îi era rușine să recunoască
Denise Rifai a uitat pe cine a invitat în emisiune. Gafă în direct, la Realitatea Plus
Denise Rifai a uitat pe cine a invitat în emisiune. Gafă în direct, la Realitatea Plus
ULTIMA ORA. A murit un mare actor român. Dumnezeu sa-l ierte!
ULTIMA ORA. A murit un mare actor român. Dumnezeu sa-l ierte!
RĂSTURNARE uriaşă de teatru de la unul dintre cei mai mari producători auto. ADIO motoare pe benzină şi diesel. A renunţat complet
RĂSTURNARE uriaşă de teatru de la unul dintre cei mai mari producători auto. ADIO motoare pe benzină şi diesel. A renunţat ...
Mezinul unei familii celebre din showbiz a fost internat la dezintoxicare după ce și-a atacat mama!
Mezinul unei familii celebre din showbiz a fost internat la dezintoxicare după ce și-a atacat mama!
După ce soţia lui a murit, acest bărbat s-a apucat să-i golească dulapul. A dat peste acest OBIECT ascuns, iar în scurt timp a trecut de la durere la mânie. „Nu mă lăsa niciodată să umblu prin lucrurile ei”
După ce soţia lui a murit, acest bărbat s-a apucat să-i golească dulapul. A dat peste acest OBIECT ascuns, iar în scurt ...
Lovitură pentru Firea! Iată cine apare pe locul doi în sondajele din Capitală, după ea. Nu e Nicuşor.
Lovitură pentru Firea! Iată cine apare pe locul doi în sondajele din Capitală, după ea. Nu e Nicuşor.
INCREDIBIL! Declarația lui Seco Dubravko despre bătaia cruntă pe care i-a dat-o Danielei Crudu
INCREDIBIL! Declarația lui Seco Dubravko despre bătaia cruntă pe care i-a dat-o Danielei Crudu
Vremea întoarce foaia, de zilele viitoare. HARTA cu cele mai multe precipitații
Vremea întoarce foaia, de zilele viitoare. HARTA cu cele mai multe precipitații
Apariție șoc! Carmen Brumă vine în ajutorul tuturor femeilor care își doresc o dietă echilibrată chiar și la locul de muncă!
Apariție șoc! Carmen Brumă vine în ajutorul tuturor femeilor care își doresc o dietă echilibrată chiar și la locul ...
Apariție ȘOCANTĂ! Cum a fost surprinsă Rihanna după întâlnirea cu presupusul iubit? Cu cine se iubește acum artista
Apariție ȘOCANTĂ! Cum a fost surprinsă Rihanna după întâlnirea cu presupusul iubit? Cu cine se iubește acum artista
Motivul nebănuit pentru care Daniela Crudu nu a depus imediat plângere penală împotriva iubitului agresor. Sora ei a dat toate detaliile
Motivul nebănuit pentru care Daniela Crudu nu a depus imediat plângere penală împotriva iubitului agresor. Sora ei a ...
Senzațional: Dacia electrică există deja! Când a fost produsă, Elon Musk purta scutece
Senzațional: Dacia electrică există deja! Când a fost produsă, Elon Musk purta scutece
FOTO. Vica Blochina i-a lăsat mască pe toți. 'Nea Piți, uită-te aici, frate…' Cum arată şi ce elastică este, la 44 de ani, fosta balerină
FOTO. Vica Blochina i-a lăsat mască pe toți. 'Nea Piți, uită-te aici, frate…' Cum arată şi ce elastică este, la ...
FOTO. Anna Lesko s-a pozat iar GOALĂ, iar fanii au luat foc! Imaginile controversate de pe net: ce s-a văzut!
FOTO. Anna Lesko s-a pozat iar GOALĂ, iar fanii au luat foc! Imaginile controversate de pe net: ce s-a văzut!
Broccoli fiert sau crud? Cum să-l consumi pentru a beneficia de proprietăţile sale nutritive
Broccoli fiert sau crud? Cum să-l consumi pentru a beneficia de proprietăţile sale nutritive