Vor da totul pentru o medalie olimpică! GALERIE FOTO

Redactor:
Bogdan Savin
  • Publicat:
  • Actualizat:

Fetele din echipa națională de tenis de masă și Ovidiu Ionescu au plecat la Jocurile Olimpice plini de optimism și de încredere! Sportivii români nu concep să nu aducă acasă singura medalie care le lipsește din palmares și pe care o așteaptă de când s-au apucat de această disciplină.

Dana Dodean, Eliza Samara, Bernadette Szocs, Irina Ciobanu și Ovidiu Ionescu formează echipa pe care tenisul de masă românesc a trimis-o la Jocurile Olimpice de la Tokyo!

Eliza Samara și Dana Dodean , veteranele lotului și cele mai bune prietene, au un singur gând!

Vor da totul pentru o medalie olimpică!

Ovidiu Ionescu, singurul băiat din echipa României spune că se simte un privilegiat și mai ales un norocos pentru ca va fi prezent la a doua sa Olimpiadă. Sportivul a prin calificarea pe ultima sută de metri.

Cei cinci sportivi care ne vor reprezenta la Jocurile Olimpice de la Tokyo au un palmares impresionant! Eliza Samara este cea mai medaliată jucătoare de tenis de masă din România aflată în activitate. Ea are în palmares 7 titluri europene, două la dublu fete, două la dublu mixt și una la simplu. Sportiva a câștigat Liga Campionilor Europeni cu echipe de peste hotare la care a fost legitimată: Fenerbahce Istanbul și Metz TT.

„Avem în minte doar medalia! Se poate să o câștigăm! Am ajuns la acea maturitate, suntem o echipă mult mai matură și mai omogenă” a declarat Eliza Samara, componentă a echipei naționale de tenis de masă a României, sportivă calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo în probele de simplu feminin și în proba pe echipe.

 „Emoțiile cresc din ce în ce mai mult. Această ediție este mult așteptată, suntem experimentate și cred că este momentul să dăm tot ce s-a acumulat în ultimul an. Pentru mine este a patra Olimpiadă la care particip și știu ce înseamnă o medalie olimpică. Vom da totul pentru ea, Ne rugăm din tot sufletul să decurgă totul foarte bine și să fim toate apte și într-o formă extraordinară ca să putem să ne îndeplinim visul mult dorit”a spus și Daniela Dodean.

Pentru mine este extraordinar, este a doua Olimpiadă a mea. Este o muncă enormă să ajungi atât de departe în sport! Noi muncim de când suntem mici, dar munca nu te minte niciodată!  Fără muncă nu vei ajunge nicăieri! Pentru mine este un vis împlinit că la Olimpiada de la Tokyo voi participa la trei probe din trei posibile Bernadette Szocs

Ovidiu Ionescu e cel mai norocos dintre sportivi

Ovidiu Ionescu, membru al echipei naționale de tenis de masă a României și sportiv calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo în probele de simplu masculin și dublu mixt, a precizat: „Norocul a fost de partea mea, poate o dată într-un milion de ani se mai poate întâmpla așa ceva, dar am muncit foarte mult, am crezut și am fost răsplătit. Aștept această competiție de cinci ani, de când s-au terminat Jocuri Olimpice de la Rio. Obiectivul și gândul meu s-au îndreptate către Tokyo.

Mă simt privilegiat că sunt printre atâtea fete, întotdeauna fetele au fost peste tot, iar eu mă bucur că am menținut ștachetă pentru băieți, după Adrian  Crișan, care s-a calificat la ultimele cinci Jocuri Olimpice. Din câte știu o să intru în prima zi la ambele probe. Acum depinde totul de încă o doză de noroc pe care sper să nu mi-o fi risipit la ultimul concurs. Pentru mine este o onoare să pot să reprezint România la doua probe la Jocurile Olimpice”.

 Pentru Irina Ciobanu, Olimpiada de la Tokyo este prima din carieră la care merge: „Mă bucur enorm că mi s-a împlinit acest vis! Îmi doresc din suflet să ne îndeplinim obiectivul și să ne întoarcem acasă fericiți”.

Samara, de șapte ori campioană europeană

Samara a reprezentat România la Campionatele Mondiale și la 3 ediții la Jocurile Olimpice: Beijing 2008, Londra 2012 și Rio 2016. Ascensiunea ei a început în 2012, când a fost singura sportivă europeană care a ajuns într-o finală de Cupa Mondială, în China. A început tenisul de masă la 5 ani și este multiplă campioană națională. Singura medalie care îi lipsește din palmares este cea olimpică.

De nouă ani Ovidiu joacă în Bundesliga

Ovidiu Ionescu a început să joace tenis de masă la șase ani, împreună cu fratele său. Pe la 11 ani, câștiga deja aproape toate concursurile pe plan intern, ceea ce se întâmplă și acum.

La Campionatul Național de Seniori, primul concurs intern la care a participat în 2021 a câștigat trei medalii de aur în probele de simplu masculin, dublu masculin și dublu mixt. Sportivul are în palmares și două titluri foarte importante: este vicecampion european în 2018, în proba de simplu și mondial la dublu masculin, alături de spaniolul Alvaro Robles.

Ovidiu este plecat de 15 ani în Germania, iar de nouă evoluează în Bundesliga, unul dintre cele mai puternice campionate din lume. La început sportivul a jucat la TSG 1845 Heilbronn, o echipă din liga regională. Un an mai târziu s-a mutat la Ochsenhausen, în Liga a 4-a germană. În 2008, rezultatele l-au propulsat la formația TSV Grafelfing din 2.Bundesliga. Din 2013, românul evoluează la cel mai înalt nivel în Germania. A debutat în Bundesliga pentru TTC Hagen, iar din 2015 este legitimat la SV Muhlhausen. În țară este legitimat la Gloria Buzău.

Bernadette Szocs, la a doua Olimpiadă

Berni este dublă campioană europeană cu echipa României în 2017 și 2019, de 3 ori vicecampioană europeană cu echipa României, a obținut două medalii de argint la dublu mixt cu Ovidiu Ionescu, la Jocurile Europene de la Minsk din 2019, a participat cu echipa României la Olimpiada de la Rio din 2016. Este campioană Top 16 Europa la seniori în 2019, campioană a Ligii Asiei în 2017, campioană națională la simplu și dublu mixt cu fratele ei, Hunor, de 12 ori campioană europeană de cadeți.

Are 20 de medalii de argint și bronz la Campionatele Europene de cadeți și de juniori. În 2015 și 2017, la Universiadă, a fost medaliată de două ori cu bronz la simplu. A câștigat de 3 ori medalia de bronz la Campionatul Mondial de juniori. De doi ani la rând, în 2020 și 2021 e campioană națională și  în proba de simplu.

Irina are peste 200 de medalii la tenis de masă

Irina Ciobanu face tenis de masă de 18 ani și până acum a câștigat peste 200 de medalii și trofee. Are 6 medalii de aur, 3 de argint și 5 de bronz la Campionatele Europene de Cadeți și Juniori,  3 medalii de bronz la Campionatele Mondiale din 2011, 2012 și 2013, primele două la dublu fete, iar ultima pe echipe, este dublă campioană europeană în 2017 și 2019 cu echipa națională feminină de tenis de masă, iar în 2021 va participa alături de echipa națională la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Dana Dodean e campioană europeană la dublu mixt alături de soțul ei

La fel ca și colegele ei, Dana Dodean a uitat șirul medaliilor pe care le-a câștigat în decursul celor 26 de ani de carieră. Sportiva, care de 4 ani locuiește în Portugalia, alături de soțul său, jucătorul de tenis de masă, Joao Monteiro și de fetița lor Lara, în vârstă de 6 ani, este deținătoare a 5 titluri europene, două cu echipa, două la dublu feminin și unul la dublu mixt.

Dana provine dintr-o familie în care tenisul de masă ocupă un loc important. Toți cei trei frați ai ei, doi băieți și o fată, îl practică la nivel de performanță. În 2016, sportiva și soțul ei au devenit primul cuplu, soț și soție, din istoria tenisul de masă care a concurat la dublu mixt și a câștigat titlul european, la Budapesta. Pentru Dana și Eliza, care sunt și cele mai bune prietene și rude prin alianță (n.r. Eliza i-a fost nașa de cununie a Danei),  Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt a patra competiție majoră la care cele două participă, după Beijing 2008, Londra 2012 și Rio 2016.

Programul sportivilor de la tenis de masă la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Fetele de la tenis de masă și Ovidiu Ionescu au plecat spre Japonia ieri dimineață cu un charter, alături de băieții lui Mirel Rădoi de la tineret, de sportivii de la scrimă, fetele de la baschet 3X3, de la box, canotaj, tir cu arcul și judo.

Primii care vor intra în competiție vor fi Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu în proba de dublu mixt, pe 24 iulie. Tot atunci, Ovidiu va concura și la simplu masculin. O zi mai târziu, Berni și Eliza vor concura în proba de simplu feminin, iar pe 1 august va fi rândul echipei naționale feminine să intre în joc. Sportivii de la tenis de masă vor fi însoțiți la Tokyo de către antrenorii Viorel și Andrei Filimon și de președintele federației, Cristinel Romanescu. 

Incredibil! Câți euro cere Dani Mocanu ca să cânte la o nuntă
Incredibil! Câți euro cere Dani Mocanu ca să cânte la o nuntă
Ion Răducanu, românul care a crescut o campioană: Primul portret al tatălui Emmei Răducanu
Ion Răducanu, românul care a crescut o campioană: Primul portret al tatălui Emmei Răducanu
STUDIU Tratamentul COVID-19 obţinut de la o lamă numită Fifi are rezultate promiţătoare. Cum acţionează nanocorpii
STUDIU Tratamentul COVID-19 obţinut de la o lamă numită Fifi are rezultate promiţătoare. Cum acţionează nanocorpii
Adi Popa și-a găsit echipă! Cu cine s-a înțeles fostul jucător al FCSB-ului
Adi Popa și-a găsit echipă! Cu cine s-a înțeles fostul jucător al FCSB-ului
Dieselgate 2.0: Se anunță mari probleme pentru Volkswagen și motorul Diesel
Dieselgate 2.0: Se anunță mari probleme pentru Volkswagen și motorul Diesel
Cu puțin timp în urmă, Monica Anghel are Covid-19
Cu puțin timp în urmă, Monica Anghel are Covid-19
Noi vești despre Irinel Columbeanu, după infecția cu COVID. Prietenii se roagă pentru el. ''Nu poate vorbi''
Noi vești despre Irinel Columbeanu, după infecția cu COVID. Prietenii se roagă pentru el. ''Nu poate vorbi''
A murit la 26 de ani! Cine era, de fapt, tânăra răpusă de coronavirus
A murit la 26 de ani! Cine era, de fapt, tânăra răpusă de coronavirus
Dieta care luptă cu COVID. Ce alimente să mănânci pentru a-ți ușura boala
Dieta care luptă cu COVID. Ce alimente să mănânci pentru a-ți ușura boala
Purtăm genele unui strămoș NECUNOSCUT, dar asta nu e cel mai ȘOCANT. O descoperire contrazice tot ce scrie în BIBLIE
Purtăm genele unui strămoș NECUNOSCUT, dar asta nu e cel mai ȘOCANT. O descoperire contrazice tot ce scrie în BIBLIE
Și-a prins soția cu un alt bărbat. Răzbunarea soțului a fost „diabolică” - FOTO
Și-a prins soția cu un alt bărbat. Răzbunarea soțului a fost „diabolică” - FOTO
Cuplu-bombă în showbiz! Cu cine se iubește fiica lui Hagi. E cunoscut și el
Cuplu-bombă în showbiz! Cu cine se iubește fiica lui Hagi. E cunoscut și el
Unde a ajuns să lucreze Elena Marin după ce și-a terminat banii de la Survivor! Nici prin cap nu ţi-ar fi trecut
Unde a ajuns să lucreze Elena Marin după ce și-a terminat banii de la Survivor! Nici prin cap nu ţi-ar fi trecut
Klaus Iohannis e în stare de ȘOC! Ce i se pregătește președintelui României. Se întâmplă CHIAR MÂINE
Klaus Iohannis e în stare de ȘOC! Ce i se pregătește președintelui României. Se întâmplă CHIAR MÂINE
Scandal major în jurul vaccinării. Oamenii de ştiinţă demisionează în masă
Scandal major în jurul vaccinării. Oamenii de ştiinţă demisionează în masă
Procedura cosmetică comună care a desfigurat-o permanent pe Linda Evangelista. Cum arată acum fostul model
Procedura cosmetică comună care a desfigurat-o permanent pe Linda Evangelista. Cum arată acum fostul model
Horoscop săptămâna 27 septembrie - 3 octombrie 2021 pentru zodia Balanţă
Horoscop săptămâna 27 septembrie - 3 octombrie 2021 pentru zodia Balanţă
Produse auto și pentru bicicliști, disponibile la Lidl săptămâna viitoare
Produse auto și pentru bicicliști, disponibile la Lidl săptămâna viitoare
Simona Halep se desparte de Darren Cahill, antrenorul care a dus-o pe locul 1 mondial
Simona Halep se desparte de Darren Cahill, antrenorul care a dus-o pe locul 1 mondial
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Un şofer lăsat pieton pentru alcoolemie şi-a recuperat permisul demonstrând că nu a avut niciun strop de alcool în sânge
Un şofer lăsat pieton pentru alcoolemie şi-a recuperat permisul demonstrând că nu a avut niciun strop de alcool în sânge
Cine este românca din Galaţi care va deveni miliardară. Legăturile cu Roşia Montană
Cine este românca din Galaţi care va deveni miliardară. Legăturile cu Roşia Montană
Kelly din „Familia Bundy” a fost cu Brad Pitt în tinerețe. „Țeapa” pe care i-a dat-o actorului
Kelly din „Familia Bundy” a fost cu Brad Pitt în tinerețe. „Țeapa” pe care i-a dat-o actorului
Simona Gherghe cere ajutorul fanilor. Cu ce problemă se confruntă vedeta de când are copiii la grădiniță: „Mi-e groază” / VIDEO
Simona Gherghe cere ajutorul fanilor. Cu ce problemă se confruntă vedeta de când are copiii la grădiniță: „Mi-e groază” / VIDEO
Dezvăluiri bombă în familia Becali! A avut o amantă și a lăsat-o însărcinată
Dezvăluiri bombă în familia Becali! A avut o amantă și a lăsat-o însărcinată
O bancă vinde un Suzuki Vitara recuperat de la client. Mașina arată ca nouă, dar merită banii ceruți?
O bancă vinde un Suzuki Vitara recuperat de la client. Mașina arată ca nouă, dar merită banii ceruți?
FOTO. Dana Săvuică, în costum de baie la 51 de ani! Cum arată fosta vedetă Playboy
FOTO. Dana Săvuică, în costum de baie la 51 de ani! Cum arată fosta vedetă Playboy
FOTO. Antonia, selfie-uri interzise cardiacilor, într-un costum de baie prea mic pentru formele ei generoase! `Sunt jalnică`
FOTO. Antonia, selfie-uri interzise cardiacilor, într-un costum de baie prea mic pentru formele ei generoase! `Sunt jalnică`