Primele reacţii ale campioanelor olimpice. Ana Maria Popescu: ” Se spune despre mine că sunt arogantă în scrimă. Să-l vedeţi pe antrenorul Chinei, Daniel Lavavasseur”

12 aug 2016 17660 afişări JO 2016
Primele reacţii ale campioanelor olimpice. Ana Maria Popescu: ” Se spune despre mine că sunt arogantă în scrimă. Să-l vedeţi pe antrenorul Chinei, Daniel Lavavasseur”

Sportul românesc a trăit în ziua a 6-a la intensitate maximă, în special cu spadasinele şi cu tenismenii Tecău şi Mergea. Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Loredana Dinu şi Simona Pop au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, iar în delegaţia României se respiră acum ceva mai uşor. Gheaţa a fost spartă la Jocurile Olimpice şi de România

Imediat după finală, Simona Gherman a fost chemată la testul antidoping. În schimb, celelalte fete au rămas la interviuri.

DECLARAŢII

Ana Maria Popescu: ”Cu această victorie ne-am spălat păcatele de la individual. Îi dedic medalia tatălui meu (nr – decedat înainte de JO de la Londra). Se spune despre mine că sunt arogantă în scrimă. Să-l vedeţi pe antrenorul Chinei, Daniel Lavavasseur. Mă bucur că le-am bătut pe chinezoaice”.

Loredana Dinu; ”Am trăit finala cu un puls extrem de mare, simţeam că-mi iese inima din piept şi nu mai am aer. Atunci când nu eram pe planşă, genunchii îmi tremurau atât de tare încât nu puteam să scriu scorul pe foaie. Nu-mi vine să cred că mi s-a îndeplinit un vis”

Ana Pascu, vicepreşedinte Federaţia Internaţională şi preşedinte de onoare FR de Scrimă: ”A fost extraordinar de greu, o medalie de aur nu se câştigă aşa de uşor. Cred că la meciul cu SUA mai aveam puţin şi făceam infarct, aveam 180 pulsul, că mi l-a şi numărat doctorul. Şi ce înseamnă diferenţa între a rămâne între primii opt şi a lua locul întâi. A fost mai greu meciul cu SUA, pentru că emoţia a fost extraordinar de mare”. 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.